Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Marinade with alkaline solutions for the improvement of pork quality PAB
Santos,Viviane Maria Oliveira dos; Caldara,Fabiana Ribeiro; Seno,Leonardo de Oliveira; Feijó,Gelson Luis Dias; Paz,Ibiara Correia de Lima Almeida; Garcia,Rodrigo Garófallo; Nääs,Irenilza de Alencar; Altemio,Ângela Dulce Cavenaghi.
The objective of this work was to evaluate the effects of alkaline solution marinades on the characteristics of pork subjected to post-mortem pH decrease in pig muscle. The pH of carcasses was measured in a commercial slaughterhouse (n = 526), 45 min after slaughtering (pH45) and, then, the carcasses were divided into the groups with pH45<5.7 or pH45&gt;5.7. Ten samples of the longissimus dorsi muscles of each group were collected and distributed in an entirely randomized design, in a 2x4 factorial arrangement, with two conditions (pH45<5.7 or pH45&gt;5.7), and four marinade solutions: TC, no marinade; TM1, sodium bicarbonate and sodium chloride; TM2, sodium tripolyphosphate and sodium chloride; TM3, sodium bicarbonate, sodium...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Sus scrofa; Meat color; PSE meat; Sodium bicarbonate; Sodium chloride; Sodium tripolyphosphate.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2012001100013
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional