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Influence of a spray-dried fat enriched with EPA and DHA on the fatty acid composition of sow milk Ciencia e Investigación Agraria
Grez,Mariola; Gandarillas,Mónica; González,Fernando; Vargas-Bello-Pérez,Einar.
Supplementation with eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids (EPA and DHA) through the addition of fish oils to mammal diets during lactation benefits milk production, litter growth and the litter immune system, but there is little evidence supporting the use of oils that have been dried using a spray-drying method designed to cool and crystalize fat particles. The objective of this study was to evaluate the effect of a spray-dried dietary fat enriched with EPA and DHA on the fatty acid composition of sow milk. Fifteen pregnant sows were assigned to three dietary treatments from day 100 of gestation until weaning (day 28). Control sows (CONT) were fed an unsupplemented basal diet, and supplemented sows were fed the basal diet plus 20 g (FOPF20) or 40 g...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Fatty acids; Milk; Powdered fat; Sow; Spray-dry.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-16202016000300001
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Uso da levedura seca por "spray-dry" como fonte de proteína para suínos em crescimento e terminação R. Bras. Zootec.
Moreira,Ivan; Marcos Júnior,Maurício; Furlan,Antônio Cláudio; Patricio,Valquiria M. Ishida; Oliveira,Gisele Cristina de.
Foi conduzido um experimento de desempenho para avaliar a levedura (Saccharomyces Spp.) seca por "spray-dry" (LSSD), na alimentação de suínos em crescimento e terminação. Foram utilizados 32 suínos mestiços, metade de cada sexo, com peso inicial médio de 26,1 kg. Os suínos receberam ração à vontade, que continha níveis crescentes (0, 7, 14 e 21%) de inclusão de LSSD. Foi utilizado o delineamento em blocos casualizados, com quatro tratamentos e quatro repetições, com dois animais por unidade experimental. A inclusão de LSSD na fase de crescimento (26,1-59,7 kg) prejudicou a conversão alimentar, sem, contudo, influenciar o consumo de ração e o ganho de peso. Entretanto, na fase de terminação (59,7-86,0 kg) e no período total do experimento (26,1-86,9 kg),...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alimentação; Fonte protéica; Levedura seca; Spray-dry; Suínos.
Ano: 2002 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982002000400020
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