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Martini,Rosiéli; Hörner,Rosmari; Graichen,Daniel Ângelo Sganzerla. |
Abstract In recent years, several studies have described the clinical impact of bacterial infection associated with transfusion of platelet concentrates (PCs). Among the blood components, PCs are responsible for the highest rates of bacterial contamination as well as septic transfusion reactions. We assessed antimicrobial susceptibility profile, resistance to methicillin (MRCoNS), and resistance to macrolides, lincosamides and streptogramins of group B (MLSB) of 16 coagulase-negative staphylococci (CoNS) isolates from an investigation in 691 PCs bags. We then compared conventional and automated phenotypic methods, disc diffusion test (DD) and VITEK(r) 2, respectively as well as phenotypic and genotypic methods (Polymerase Chain Reaction - PCR). All CoNS... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Bacterial resistance; Staphylococcus sp; Platelet concentrates; MecA; Erm.. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1984-82502017000100609 |
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Borges,Maria de Fatima; Nassu,Renata Tieko; Pereira,José Luiz; Andrade,Ana Paula Colares de; Kuaye,Arnaldo Yoshiteru. |
Avaliou-se o perfil de contaminação por Staphylococcus e suas enterotoxinas e monitorou-se as condições de higiene em uma linha de produção de queijo de coalho por meio da técnica de bioluminescência (ATP). A população de Staphylococcus sp. variou de <1UFC mL-1, no leite pasteurizado a 1,5 x 10(7)UFC mL-1 no leite cru, enquanto que a de Staphylococcus coagulase-positiva oscilou entre <1UFC mL-1 no leite pasteurizado e 5,0 x 10(6)UFC mL-1 no leite cru. Staphylococcus coagulase-positiva foi detectada em 100% (25/25) das amostras de leite cru e em 8% (2/25) das amostras de queijos. Foram identificadas 12 espécies de Staphylococcus entre os 68 isolados selecionados, sendo nove coagulase negativa e três coagulase-positiva. No leite cru observou-se alta... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Patógenos; Intoxicação alimentar; Produtos lácteos; Staphylococcus sp. |
Ano: 2008 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782008000500037 |
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