Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effects of different storage conditions on the oxidative stability of crude and refined palm oil, olein and stearin (Elaeis guineensis) Ciênc. Tecnol. Aliment.
ALMEIDA,Deusdélia Teixeira de; VIANA,Thaís Vieira; COSTA,Mariana Melo; SILVA,Cintia de Santana; FEITOSA,Sabrina.
Abstract Crude palm oil (CPO), refined palm oil (RPO), refined palm olein (RPOL) and refined palm stearin (RPS) were stored in three conditions: kept away in dark (at 20-25 °C, acclimatized environment); in a refrigerator (4-8 °C); and at room temperature (26-32 °C), exposed to natural light. Free fatty acids (FFA; %), peroxide value (meq O2/kg), induction period (h), total carotenoids (ppm) and color measurements (CIELab) were analyzed to determine stability of oils every months until 12 months. All of the crude/refined initial oils were of good quality, except for one sample of CPO. Storage at 26-32 °C and exposure to light intensified the oxidative reactions. The estimated shelf life of CPO, RPO, RPOL and RPS, when stored at 20-25 °C and in the dark,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Crude palm oil; Olein; Stearin; Storage.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019000500211
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional