Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Softening in pistachio kernels during ultrasonic desiccation CIGR Journal
Kouchakzadeh, Ahmad.
Changes in Young’s modulus of pistachio kernels after ultrasonic desiccation were examined.  Young’s modulus in ultrasonic dried nuts (6.3% to 8.0% d.b.) rises from 27 to 35 MPa within 150 W to 300 W ultrasonic powers.  The sun dried modulus values were roughly greater than 70 MPa and a consistent trend like acoustic dried could not be observed.  These results showed the acoustic softening is accrued when the pistachio kernels are exposed to ultrasonic vibration.  Kernels could not maintain its hardness so the Young’s modulus decreased rather than sun dried.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ultrasonic softening; Young’s modulus; Desiccation; Pistachios.
Ano: 2016 URL: http://www.cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/3117
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional