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Avaliacao biologica de concentrados comerciais para suinos em crescimento e terminacao. Infoteca-e
BARBOSA, H. P.; DHEIN, H.; COELHO, L. S. S.; PEIXE, M.; GUIDONI, A. L.; RUTZ, F..
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Concentrados; Ration; Ração; Suíno; Swine.
Ano: 1986 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/435420
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Avaliação da composição celular e da toxidade aguda e subcrônica de material algáceo produzido com efluentes da suinocultura. Infoteca-e
MATTHIENSEN, A.; BREDA, M.; NONNENMACKER, J. L.; MICHELON, W.; ROMAN, S. S.; DIEFENTHAELER, H. S.; CANSIAN, R. L.; PEREIRA, A. A. M.; SILVA, M. L. B. da.
Tipo: Livros Palavras-chave: Microalgas; Toxidade; Dejeto; Suinocultura; Waste treatment; Swine.
Ano: 2016 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1065444
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Avaliação do manejo pré-abate de suínos em frigoríficos brasileiros. Infoteca-e
DALLA COSTA, O. A.; ARAÚJO, A. P. de; ROÇA, R. de O.; GUIDONI, A. L.; ATHAYDE, N. B.; CIOCCA, J. R. P.; RENUNCIO, E.; HOLDEFER, A. C.; LORENZETTI, A. M.; DIESEL, T. A.; DALLA COSTA, F. A..
Os eventos que ocorrem nas 24 horas que antecedem o abate dos suínos promovem perdas quantitativas e qualitativas na produção animal. Os procedimentos de embarque, transporte, desembarque e período de descanso são fatores que podem promover estresse nos animais. Estes podem causar distúrbios na homeostase dos suínos, influenciando no bem-estar e nos aspectos qualitativos da carne. Para melhorar o bem-estar dos suínos e a qualidade do produto final, alguns pontos devem ser considerados no manejo pré-abate, tais como a forma como os suínos são manejados e as condições de transporte.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Slaughterhouse; Abate; Suíno; Frigorífico; Slaughter; Swine.
Ano: 2015 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1031920
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Avaliação química e biológica de ingredientes nacionais utilizados em rações de suínos. Infoteca-e
FIALHO, E. T.; GOMES, P. C.; ALBINO, L. F. T.; COSTA, V..
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Avaliação química; Avaliação biológica; Ration; Chemical evaluation; Biological evaluation; Ração; Suíno; Swine.
Ano: 1982 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/434025
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Behavior and performance of sows fed different levels of fiber and reared in individual cages or collective pens Anais da ABC (AABC)
BUDIÑO,FÁBIO E.L.; VIEIRA,RENATA F.N.; MELLO,SILVIO P.; DUARTE,KEILA M.R..
Sixteen pregnant sows were used. The experimental design was completely randomized with a 2x2 factorial scheme consisting of two housing systems (individual cages and collective pens) and two diets (low [2.67%] and high [13.14%] level of crude fiber). Physiological, behavioral, environmental, and hormonal parameters were studied. In addition, the following productive and reproductive parameters were evaluated: weight gain, feed intake, feed conversion of the sow and piglets, number of piglets born dead and alive, number and weight at weaning, and backfat thickness of sows. Pregnant sows reared in collective pens and fed a high-fiber diet exhibited better physiological responses, indicating greater comfort and better animal welfare. The environmental...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Swine; Animal welfare; Environmental enrichment; Housing systems.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0001-37652014000402109
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Bem-estar, transporte, abate e consumidor: anais. Infoteca-e
CONFERÊNCIA INTERNACIONAL VIRTUAL SOBRE QUALIDADE DE CARNE SUINA, 1., 2000, Concordia, SC..
O bem-estar animal na suinocultura; Questoes de bem-estar animal na criacao intensiva de suinos na Uniao Europeia; Manejo de qualidade na granja, seguranca alimentar pre-abate e certificacao da industria suinicola; Bem-estar de suinos e qualidade da carne: uma visao Britanica; Bem-estar de suinos durante o embarque e o transporte: uma visao Norte Americana; Bem-estar de suinos e qualidade da carne: uma visao Brasileira; Estresse durante o transporte e qualidade da carne suina. uma visao Europeia; Efeitos do manuseio pre-abate sobre o bem-estar e sua influencia sobre a qualidade de carne; Reduzindo perdas da porteira da granja ate o abatedouro - uma perspectiva Canadense; Transformacoes post mortem e qualidade da carne suina; Tratamento pos-abate das...
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Congresso virtual; Quality; Virtual congress; Carne; Qualidade; Suíno; Meat; Swine.
Ano: 2001 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/439327
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Biochemical polymorphisms and genetic relationships between Brazilian and foreign breeds of pigs reared in Brazil Ciência Rural
Tagliaro,Cláudia Helena; Franco,Maria Helena Lartigau Pereira; Schneider,Maria Paula Cruz; Brito,Benito Guimarães de; Barbosa,Antonio Stockler.
The genetic variability of 14 protein systems encoded by 15 structural loci was investigated in blood samples of Piau and Caruncho pig breeds. The results were compared with those obtained previously for samples of Landrace, Large White, Duroc and Mouro. The degree of genetic variability obtained for Piau (He=0.114) was similar to that estimated for other breeds reared in Brazil (Landrace, He=0.116; Large White, He=0.119; Duroc, 0.095; Mouro, He= 0.130). Caruncho showed the lowest variability (He= 0.056). The gene frequencies at the polymorphic loci were used to evaluate the usefulness of these systems for paternity testing and the combined probabilities of paternity exclusion were estimated at 58% for the Piau and 36% for the Caruncho breed. Analysis of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Swine; Protein polymorphisms; Genetic relationships.
Ano: 1999 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84781999000200022
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Biosseguridade na suinocultura: proteja sua granja contra suídeos asselvajados. Infoteca-e
BORDIN, L. C.; KRAMER, B.; SILVA, V. S..
Tipo: Folders Palavras-chave: Biosseguridade; Biossegurança; Suinocultura; Biosecurity; Swine.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/979325
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Cálculo simplificado do custo de produção do integrado: suínos e frangos de corte. Infoteca-e
BOFF, J. A.; BENELLI, D. A.; SANDI, A. J.; MIELE, M..
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Cálculo; Produção animal; Custo; Economia agrícola; Avicultura; Suinocultura; Transferência de Tecnologia; Animal production; Production costs; Economic analysis; Aviculture; Swine; Technology transfer.
Ano: 2015 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1031847
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Caminhos da Biotecnologia da Reprodução em Suínos. Infoteca-e
SOUZA, A. P. de; SILVA, Z.; SUPERTI, B. F. V.; MARQUES, M. G..
Artigo descreve algumas das biotecnologias que estão aprimoradas e podem abrir novas possibilidades para a reprodução na espécie suína.
Tipo: Artigo na mídia Palavras-chave: Suinocultura; Biotecnologia; Reprodução animal; Animal reproduction; Swine; Biotechnology.
Ano: 2016 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1061837
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Caracterização da suinocultura no Brasil a partir do censo agropecuário 2006 do IBGE. Infoteca-e
MIELE, M.; ALMEIDA, M. M. T. B.; MONTICELLI, C. J.; OLIVEIRA, O. C. de; BOFF, J. A.; PALHARES, J. C. P.; SANDI, A. J.; CARDOSO, L. S..
Tipo: Livros Palavras-chave: Brasil; Dados agropecuários; Agroindústria; Suinocultura; Mercado; Brazil; Swine; Agribusiness and business economics.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/972458
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Caracterization of Aujeszky's disease virus isolated from South Brazil in the last twenty years by restriction enzyme analysis BJM
Schaefer,Rejane; Zanella,Janice Ciacci; Mores,Nelson; Pan,Kleitton Adolfo; Dambros,Régia Maria Feltrim; Schiochet,Marisete Fracasso; Coldebella,Michele.
Aujeszky's disease virus (ADV) belongs to Herpesviridae family and is an important etiological agent which infects pigs causing economic losses in swine producing countries worldwide and international trade restrictions to products of swine origin. An eradication program for ADV was established in Santa Catarina State since 2001. The last outbreak was reported in July 2004 and since then none has been reported. The disease has been controlled with the use of a genetic modified vaccine and elimination of seropositives. Aiming the characterization of ADV isolated in the South of Brazil in the last twenty years (1983-2003), a retrospective study based on the genomic analysis of the isolates through a digestion of viral genomic DNA with restriction enzyme Bam...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aujeszky's disease virus; Swine; Restriction endonuclease analysis.
Ano: 2006 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822006000300035
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Carcass characteristics and meat quality of heavy swine fed different citrus pulp levels Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Watanabe,P.H.; Thomaz,M.C.; Ruiz,U.S.; Santos,V.M.; Masson,G.C. I; Fraga,A.L.; Pascoal,L.A.F.; Robles-Huaynate,R.A.; Silva,S.Z..
An assay with 36 swine initially weighting 83.7±5.1kg body weight (BW) was carried out to evaluate the effects of the use of different dietary citrus pulp levels, 0, 10%, 20%, and 30%, upon digestive organs weights, carcass characteristics, and meat quality of animals subjected to qualitative feed restriction program, and slaughtered at 130kg BW. Linear response (P<0.05) on the weight of stomach, colon, and liver were observed. Negative linear responses (P<0.05) on final BW and carcass yield relative to citrus pulp addition to the diet were observed. Although a negative linear effect (P<0.05) of increasing dietary levels of citrus pulp had been observed on ham weight, yield of this by product was not affected (P&gt;0.05). Higher levels of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Swine; Carcass typification; Feed restriction; Soluble fiber.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352010000400023
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Carcass traits and short-chain fatty acid profile in cecal digesta of piglets fed alfalfa hay and fructooligosaccharides R. Bras. Zootec.
Rodrigues,Daniela Junqueira; Budiño,Fábio Enrique Lemos; Prezzi,Joel Alberto; Monferdini,Renato Pacheco; Otsuk,Ivani Pozar; Moraes,José Evandro de.
ABSTRACT The objective of this study was to evaluate the effects of the addition of the prebiotic fructooligosaccharide and/or alfalfa hay to piglet diets on carcass traits and short-chain fatty acid profiles in the cecal digesta. Seventy-two commercial crossbred piglets of both sexes, with an average initial weight about 6 kg and age of approximately 21 days, were distributed in a randomized block design, using a factorial scheme, which consisted of three alfalfa hay levels (0, 5, and 10%) and two fructooligosaccharide levels (0 and 0.3%). Fiber addition in the presence of the prebiotic exerted an effect on cecal digesta short-chain fatty acid, increasing the acetic and reducing the butyric acid concentrations. The meat quality was also affected by the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Backfat thickness; Fiber; Meat quality; Prebiotic; Swine.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982017000400331
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Catalogo de reprodutores suinos das racas Duroc, Landrace e Large white. Infoteca-e
IRGANG, R.; FAVERO, J. A..
Lista dos 50 melhores machos da raca Duroc; Lista das 200 melhores femeas da raca Duroc; Lista dos 50 melhores machos da raca Landrace; Lista das 200 melhores femeas da raca Landrace; Lista dos 50 melhores machos da raca Large White; Lista das 200 melhores femeas da raca Large White.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Racas; Catalogo; Race; Catalogue; Suíno; Swine.
Ano: 1995 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/433730
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Cenários e oportunidades para a produção familiar de suínos: o que há de novo e o que já é possível. Infoteca-e
SANTOS FILHO, J. I. dos; VILAS-BOAS, J.; BARROS, E. C.; HENN, J. D.; GUGEL, J. T.; SCORTEGAGNA, R..
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Agrobusiness; Agricultural development; Inovação tecnológica; Suinocultura; Agricultura familiar; Economia; Tecnologia agrícola; Swine; Family farms; Conventional farming.
Ano: 2015 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1030927
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Characteristics and Production Costs of U.S. Hog Farms, 2004 AgEcon
McBride, William D.; Key, Nigel D..
Hog production in 2004 was characterized by wide variation in the types, sizes, and economic performance of operations. Operations specializing in a single production phase generated more than three times the product value, on average, of those using the traditional farrow-to-finish approach. Low-cost operations tended to be larger, located in the Heartland, and operated by farmers whose primary occupation was farming. Small and medium operations far outnumbered large and very large operations, but large and very large operations accounted for most of the production. Average production costs declined as the size of the hog operation increased, a result of reduced capital costs and more efficient input use. Hog production was highly concentrated in the...
Tipo: Report Palavras-chave: Agriculture; Swine; Hogs; Hog production; Hog operations; Agricultural Resource Management Survey; Production costs; Economies of size; Industrial Organization; Livestock Production/Industries; Production Economics; Productivity Analysis.
Ano: 2007 URL: http://purl.umn.edu/6385
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Characterization of a non-industrial pig production system: the case of Bísaro breed R. Bras. Zootec.
Paixão,Gustavo; Esteves,Alexandra; Payan-Carreira,Rita.
ABSTRACT This study aimed to characterize the current production system of the Bísaro pig breed. Between February and April 2017, 194 questionnaires covering different aspects of the system were sent as a disclosed identity mail survey. A response rate of 31.4% was obtained. The typical Bísaro farmer is 46 years old, male, has five years of experience rearing pigs, and has a secondary or higher education degree. Piglets represented the majority of animals sold for slaughter (91.1%) and constituted 41.1% of total Bísaro meat produced with 343 tons. The majority of producers differentiate feed per production group (79.3%) and allow grazing (73.7%). Feeding is usually complemented with own-farm crops (94.7%). Traditional housing system remains the most common...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Livestock; Native breed; Pig production; Production system; Swine.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982018000100705
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Characterization of Aujeszky's disease virus isolates from South and Southeast Brazil by RFLP analysis BJM
Piatti,Rosa Maria; Ikuno,Alice Akimi; Cunha,Elenice Sequetin; D'Ambros,Régia; Gregori,Fábio; Soares,Rodrigo Martins; Cortez,Adriana; Richtzenhain,Leonardo José.
The genomic DNA of thirty strains of Aujeszky's disease virus (ADV) isolated in the South and Southeast regions of Brazil from 1982 to 1996 were characterized by restriction endonuclease analysis with BamHI. Twenty seven strains were isolated from pigs, 1 from cattle, 1 from cat and 1 from dog. Using a systematization previously described, the 30 ADV strains could be classified as genomic types I (n = 2) and II (n = 28). Genomic type III was not observed. In this first study of genomic type characterization of brazilian ADV strains, we could demonstrate the occurence in Brazil of the genomic types I and II, with a large predominance of genomic type II.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aujeszky's disease virus; Swine; Genomic RFLP; Brazil.
Ano: 2001 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822001000200015
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Cisticercose em animais abatidos em Sabáudia, Estado do Paraná Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Falavigna-Guilherme,A.L.; Silva,K.; Araújo,S. M.; Tobias,M.L.; Falavigna,D.L.M..
The aim of this work was to verify the occurrence of bovine and swine cysticercosis in animals slaughtered at the Abatedouro Municipal de Sabáudia, Paraná State. The number of daily-abated animals, the number of animals with cysticercus and the number and location of the cysticercus in the animals in a period of twelve months were collected. From 1046 swines slaughtered none showed cysticercus, but 36/out of 389 bovines (9.3%) were contaminated. Head was the most parasited region, followed by heart, tongue and liver. The absence of contamination observed in swines and the low contamination of the bovines reinforce the efficiency of the control measures accomplished in Paraná State.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/other Palavras-chave: Swine; Bovine; Cysticercosis; Slaughterhouse; Paraná State.
Ano: 2006 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352006000500036
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