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Antagonismo in vitro e controle do tombamento de chicória por bactérias fluorescentes. Repositório Alice
DIAS, A.; ARAÚJO, E. S.; SANTOS, S. G.; VASCONCELOS, V. G. DA S.; XAVIER, G. R.; RUMJANEK, N. G.; RIBEIRO, R. L. D..
2011
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Controle biológico; Antagonismo microbiano; Tombamento.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/904799
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Aphid species and population dynamics associated with strawberry. Repositório Alice
BERNARDI, D.; ARAÚJO, E. S.; ZAWADNEAK, M. A. C.; BOTTON, M.; MOGOR, A. F.; GARCIA, M. S..
Aphids are among the major pests associated with strawberries in Southern Brasil. In this study, we identified the main species that occur in strawberry fields in the states of Paraná and Rio Grande do Sul, Brasil. We also compared the effectiveness of different sampling methods and studied the population dynamics of aphid species during two strawberry crop cycles in the municipality of Pinhais, state of Paraná, Brasil. Chaetosiphon fragaefolii (Cockerell) and Aphis forbesi Weed were the main species associated with strawberry. The method of hit plant and the Möericke trap showed equal effectiveness to capture wingless and winged insects. The peak population of aphids in the state of Paraná occurred from September to November. This information can help...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Afídeo; Fruticultura; Morango; Praga de planta.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/979383
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Balanço de N em rotação de culturas sob plantio direto em Dourados, MS. Infoteca-e
ALVES, B. J. R.; ZOTARELLI, L.; ARAÚJO, E. S.; FERNANDES, F. M.; HECKLER, J. C.; MEDEIROS, A. F. A.; BODDEY, R. M.; URQUIAGA, S..
Matéria seca e N total. Quantificação da FBN eficiência do uso de N fertilizante. Balanço de N para as culturas. Resultados e discussão. Quantificação da FBN para a cultura da soja. Eficiência da fertilização. Balança de N para as culturas. O objetivo do presente estudo foi avaliar o impacto da fixação biológica de nitrogênio (FBN) na cultura da soja e a eficiência do uso de fertilizantes nitrogenados pelas culturas do milho e algodão sobre o balanço de N dos solo. O experimento foi realizando em Latossolo Vermelho distroférrico, na área experimental da Embrapa agropecuária oeste, em dourados, MS. Todas as culturas foram conduzidas em uma área onde se iniciou o plantio direto. No primeiro ano , as culturas do milho e algodão receberam 115kg N há-1 ,...
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) Palavras-chave: Plantio direto; Rotação de cultura; Balanço de nitrogênio; Fixação biológica de nitrogênio; FBN; Soja; Milho; Algodão; Zero tillage; Direct sowing; Rotational cropping; Nitrogen balance; Biological nitrogen fixation; BNF; Soybean; Maize; Cotton.
Ano: 2005 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/626863
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Calibração de câmara semi-aberta estática para quantificação de amônia volatilizada do solo. Repositório Alice
ARAÚJO, E. S.; MARSOLA, T.; MIYAZAWA; SOARES, L. H. B.; URQUIAGA, S.; BODDEY, R. M.; ALVES, B. J. R..
2009
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Solo; Fator de emissão de amônia; Uréia; Volatilização.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/622005
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Physicochemical and antioxidant properties of the pequi (Caryocar brasiliense Camb.) almond oil obtained by handmade and cold-pressed processes. Repositório Alice
TORRES, L. R. O.; SHINAGAWA, F. B.; ARAÚJO, E. S.; OROPEZA, M. V. C.; MACEDO, L. F. L.; ALMEIDA-MURADIAN, L. B.; LIMA, H. C. de; MANCINI-FILHO, J..
Abstract: The aim of this study is to characterize physical and chemically and determine the antioxidant capacity of pequi almond oils (PAO) extracted by handmade and by cold-pressing. Both oils showed good quality by acid, peroxide and thiobarbituric acid values. The fatty acid (FA) profile showed a significant presence of monounsaturated FA, mainly oleic acid (53.48 to 55.41%); saturated FA, such as palmitic acid (33.30 to 35.89 %); and polyunsaturated FA (PUFA), such as linoleic acid (5.85 to 7.23%). The total phenolic (TP) and carotenoid content ranged in concentration from 87.56 to 392.00 mg GAE/100 g and 36.03 to 262.40 mg/100 g, respectively. The tocopherol and phytosterol results indicated the predominant presence of α-tocopherol (52 to...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Pequi; Propriedade fisico-química; Antioxidante; Óleo de amêndoa; Processo artesanal; Prensado a frio; Almond oil.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1049137
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Seleção de bactérias fluorescentes para o biocontrole do tombamento de plântulas em bandejas. Repositório Alice
ARAÚJO, E. S.; VASCONCELOS, V. G. S.; SANTOS, S. G.; DIAS, A.; XAVIER, G. R.; RUMJANEK, N. G..
2011
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Tombamento; Biocontrole; Rizobactérias; Fluorescentes.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/905223
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