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Anthocyanins concentration in blackberry juice by ultrafiltration. Repositório Alice
CABRAL, L.; MONTEIRO, F.; VIOTTO, L..
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Ultrafiltração; Antocianinas; Suco de amora.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/932620
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Characterization of coffee grounds from espresso capsules. Repositório Alice
LA PASTA, M.; PAGE, J. C.; CABRAL, L.; REZENDE, C. M.; FREITAS, S. P.; ARRUDA, N. P..
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Cápsula de café expresso; Resíduos.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/945946
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Colorimetric change of assai (Euterpe oleracea Mart.) after preservation and thermal processing of the fruit. Repositório Alice
BEZERRA, V.; FREITAS-SILVA, O.; OLIVEIRA, A.; CABRAL, L.; DAMASCENO, L..
2014
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Color; Food preservation; Açai; Preservação de alimento; Cor.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/996515
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Concentração de componentes do aroma do café por pervaporação. Infoteca-e
CABRAL, L.; BIZZO, H.; MATTA, V. M. da; SOUZA, A. M. de; SILVA, L. F. M. da; OLIVEIRA, A.; FREITAS, S. P..
2007
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Aromas; Pervaporação; Café solúvel.
Ano: 2007 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/413460
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Concentration of apple juice by membrane separation processes. Repositório Alice
BOUHID, I.; MIRANDA, N.; GOMES, F.; TONON, R.; CABRAL, L..
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Suco de maçã; Microfiltração; Osmose inversa; Evaporação osmótica.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/932619
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Concentration of blackberry (Rubus sp.) juice using membrane processes. Repositório Alice
VILAR, J.; FREITAS, S.; SILVA, L.; CABRAL, L..
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Suco de amora; Osmose inversa; Compostos bioativos; Antocianinas; Capacidade antioxidante.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/932622
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Evaluation of chemical composition and antioxidant activity of açaí pulp in three ripeness stages. Repositório Alice
CRUZ, A. P.; MATTIETTO, R.; CABRAL, L.; DIB TAXI, C.; DONANGELO, C.; MATTA, V..
bitstream/item/174229/1/evaluation0001.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Fruta tropical; Composto bioativo; Antocianina; Composto fenólico; Atividade antioxidante; Polpa de açaí.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/749055
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Evaluation of coconut water preserved by different process. Repositório Alice
LEAL JUNIOR, W.; NAKANO, L.; CABRAL, L.; PENHA, E.; MATTA, V..
2010
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Água de coco; Conservação.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/878063
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In vitro methane and ammoniacal nitrogen production of Marandu grass supplemented with lipid sources. Repositório Alice
COSTA, R.; CABRAL, L.; LIMA, L.; PEDREIRA, B. C. e; MOMBACH, M.; PAULA, N. de; CAMARGO, K.; ROCHA, J. K..
Ruminal fermentation is a process resulting from the set of microbial activities (metabolism) that transform dietary constituents into products considered useful to animals, such as volatile fatty acids, or useless as methane gas (CH4) which represents a consequent energy loss, resulting in lower animal performance (Valadares Filho and Pina, 2006), besides being considered as one of those responsible for the greenhouse effect. Aiming at efficient production, ruminal fermentation modulation strategies have been used to maximize the fermentation of cellulosic compounds, to reduce fermentation losses (methane and ammonia) and to optimize the synthesis of microbial protein. One of these is the inclusion of lipids in the diet. However, little is known about its...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Capim marandu; Cultura In Vitro; Methane; Nitrogen.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1106159
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Land use and seasonal effects on the soil microbiome of a Brazilian dry forest. Repositório Alice
LACERDA JÚNIOR, G. V.; NORONHA, M. F.; CABRAL, L.; DELFORNO, T. P.; SOUSA, S. T. P. de; FERNANDES JUNIOR, P. I.; MELO, I. S. de; OLIVEIRA. V. M..
Drylands occupy approximately 41% of the Earth?s terrestrial surface. Climate change and land use practices are expected to affect biogeochemical cycling by the soil microbiome in these ecosystems. Understanding how soil microbial community might respond to these drivers is extremely important to mitigate the processes of land degradation and desertification. The Caatinga, an exclusively Brazilian biome composed of an extensive seasonal tropical dry forest, is exposed to variable spatiotemporal rainfall patterns as well as strong human-driven pressures. Herein, an integrated analysis of shotgun metagenomics approach coupled to meteorological data was employed to unravel the impact of seasonality and land use change on soil microbiome from preserved and...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Floresta seca; Bioma Caatinga; Floresta seca tropical; Comunidades microbianas do solo; Metagenômica; Sazonalidade; Floresta Nativa; Floresta; Caatinga; Solo; Uso da Terra; Floresta Tropical; Ecossistema; Dry forests.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1115430
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Land use and seasonal effects on the soil microbiome of a Brazilian dry forest. Repositório Alice
LACERDA JÚNIOR, G. V.; NORONHA, M. F.; CABRAL, L.; DELFORNO, T. P.; SOUSA, S. T. P. de; FERNANDES JUNIOR, P. I.; MELO, I. S.; OLIVEIRA. V. M..
Drylands occupy approximately 41% of the Earth?s terrestrial surface. Climate change and land use practices are expected to affect biogeochemical cycling by the soil microbiome in these ecosystems. Understanding how soil microbial community might respond to these drivers is extremely important to mitigate the processes of land degradation and desertification. The Caatinga, an exclusively Brazilian biome composed of an extensive seasonal tropical dry forest, is exposed to variable spatiotemporal rainfall patterns as well as strong human-driven pressures. Herein, an integrated analysis of shotgun metagenomics approach coupled to meteorological data was employed to unravel the impact of seasonality and land use change on soil microbiome from preserved and...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Floresta seca; Bioma Caatinga; Floresta seca tropical; Comunidades microbianas do solo; Metagenômica; Sazonalidade; Floresta Nativa; Floresta; Caatinga; Solo; Uso da Terra; Floresta Tropical; Ecossistema; Dry forests.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1108220
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Menbrane technology and the food industry. Repositório Alice
CABRAL, L..
2010
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Tecnologia de membranas; Indústria de alimentos.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/877632
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