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Avaliação da distribuição do sistema radicular da videira na região do Submédio São Francisco. Repositório Alice
SOARES, J. M.; COSTA, A. L. C.; MOURA, M. S. B. de.
2005
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Uva; Sistema radicular; Irrigação; Adubação; Vitis vinifera; Brasil; Submédio São Francisco; Uva; Grape.
Ano: 2005 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/156654
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Avaliação físico-química e sensorial de vinhos brancos elaborados em condições de clima tropical. Repositório Alice
PEREIRA, G. E.; COSTA, A. L. C.; ALENCAR, Y. C. L.; ALVES, L. A.; SOARES, J. M..
2006
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Vinho branco; Enologia tropical; Clima semi-árido; Vitis vinifera.
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/128387
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Caracterização de vinhos eleborados a partir de cultivares de videira recentemente introduzidos no Submédio São Francisco. Repositório Alice
PEREIRA, G. E.; COSTA, A. L. C.; ALENCAR, Y. C. L.; ALVES, L. A.; SOARES, J. M..
2006
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Uva; Vinho tropival; Caracterização enológica; Vitis vinifera.
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/128350
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Ecophysiological responses of the winegrape Chenin Blanc under different irrigation management in the São Francisco river valley. Repositório Alice
LIMA FILHO, J. M.; COSTA, A. L. C.; SOARES, J. M.; PEREIRA, G. E.; SANTOS, J. de O.; ALENCAR, Y. C. L. de..
The So Francisco Valley has been considered a new growing region for wine grapeproduction. In this region, the wines have a typical taste and are the unique ones producedunder tropical conditions. Because the irrigation management is one of the most importantfactors related to grape and wine quality, a study was carried out by the Embrapa Semirido,in the VINIBRASIL Farm vineyards, at Lagoa Grande, State of Pernambuco, Brazil inwhich the grapevine ¡§Chenin Blanc¡¨, grafted onto the IAC 572 rootstock, and spaced by 1,0m x 3,0 m, was submitted to different irrigation managements: T1) 75% Kc; T2) 50% Kc; T3)50 % Kc until 80 days after pruning and then 75% Kc until harvest and; T4) about 30% Kc(Farm management). Irrigation water was applied by dripping and the...
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Uva; Videira; Fotossintese.
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/160504
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Efeito da aplicação do ácido giberélico (GA3) no controle da traça dos cachos em uvas para vinho. Repositório Alice
COSTA, A. L. C.; SOARES, J. M.; PEREIRA, G. E.; ALENCAR, Y. C. L..
2006
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Uva para vinho; Produtividade; Qualidade; Praga; Controle.
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/126442
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Efeitos de diferentes lâminas de irrigação sobre a qualidade enológica da cultivar Chenin Blanc no Nordeste do Brasil. Repositório Alice
COSTA, A. L. C.; SOARES, J. M.; PEREIRA, G. E.; LIMA FILHO, J. M. P.; SANTOS, J.. de O.; ALENCAR, Y. C. L. de..
2007
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Uva; Videira; Vinho tropical; Irrigação; Potencial hídrico; Qualidade; Variedade; Cultivar; Chenin Blanc; Brasil; Nordeste.
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/160380
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Effects de l'application d'acide gibbérellique (GA3) sur la qualité de raisins et de vins produits en climat tropical au Nord-Est du Brésil. Repositório Alice
COSTA, A. L. C.; SOARES, J. M.; PEREIRA, G. E.; SANTOS, J..
The honeydew moth Cryptoblabes gnidiella is the main problem for the wineries in the Northeast of the Brazil, because it attacks the bunch and reduces the quality of the grapes and the wines. In order to stretch out the bunch to facilitate the penetration of the insecticides, it was used gibberellic acid. Six treatments with different concentrations and different dates of application, and the control were compared. The bunches are compact, characteristic of the "Syrah" grapes in the region. The grape berries were analysed at harvest and wines were made by microvinifications. The grape berries showed different qualitative characteristics, as berry weight, number of berries. °Brix, total acidity and heterogeneity of the maturation. The microvinifications...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Videira; Teste de vinho; Qualidade do vinho; Vitis vinifera; Cryptoblabes gnidiella; Uva; Grapes; Wine tasting; Wine quality.
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/158255
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