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Atividade: sintomas visuais de omissão de nutrientes essenciais na cultura maracujazeiro amarelo. Repositório Alice
CRUZ, C. S. da; MOURA, R. S.; DIAS, E. de A.; RAMOS, F. da S.; SOUSA, M. R.; CRUZ, A..
bitstream/item/207045/1/SINTOMAS-VISUAIS-DE-OMISSAO-DE.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Maracujá.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1116899
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Cabernet Sauvignon in tropical semi-arid climate (Pernambuco - Brasil): adaptation of some clones and their affinity to different rootstocks. Repositório Alice
CASTRO, R. de; CRUZ, A.; AMORIM, F.; PEREIRA, G. E.; SANTOS, J.; LUCAS, C.; SILVA, J. R. da.
The variety Cabemet Sauvignon has revealed in the São Francisco Valley (9°02' S; 40°11' W) a high potential of quality, but with some limitations on its adaptation to this "terroir". The rootstocks with effective aftinity are yet unknown and the material with many virus infections makes difficult its culture, particularly in terms ofyield, which generally is very low. With the objective to maximize the behaviour ofthis variety in this terroir, a field trial was installed in Vinibrasil - Vinhos do Brasil, SA to compare the relations "variety x rootstock", with 5 clones (15, 169, 191,337 and 685) combined with 6 rootstocks (IAC-313, IAC-572, 1103-P, 420-A, 101-14 e S04). After seven harvests (two per year) consistent differences in yield were observed,...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Clima; Porta-enxerto; Uva; Grapes.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/903578
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Cabernet Sauvignon in tropical semi-arid climate (Pernambuco - Brasil): adaptation of some clones and their affinity to different rootstocks. Repositório Alice
CASTRO, R. de; CRUZ, A.; AMORIM, F.; PEREIRA, G. E.; SANTOS, J.; LUCAS, C.; RICARDO-DA-SILVA, J..
2011
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: CAbernet Sauvignon; Região tropical; Região semiárida; Brasil; Pernambuco; Enologia; Vinho; Porta-enxerto; Clone; Variedade.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/908751
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Cabernet Sauvignon no clima semi-árido tropical (Pernambuco, Brasil): adaptação da casta e adequação de porta-enxertos. Repositório Alice
CASTRO, R.; CRUZ, A.; AMORIM, F.; PEREIRA, G. E.; SANTOS, J.; GOMES, C..
A casta Cabernet Sauvignon tem revelado no Vale do São Francisco elevado potencial de qualidade, mas com algumas limitações de adaptação a este ?terroir?. O desconhecimento de porta-enxertos com eficaz afinidade funcional e a irregularidade no abrolhamento tem dificultado a sua cultura. Estão em curso na Vinibrasil trabalhos experimentais envolvendo, por um lado cinco clones desta casta (15, 169, 191, 337 e 685), combinados com seis porta-enxertos (IAC 313, IAC 572, 1103 P, 420 A, 101-14 e SO4) e por outro, sete modalidades de aplicação de ?cianamida hidrogenada? (Dormex®) para indução do abrolhamento. Os primeiros resultados sugerem já combinações ora promissoras (ex: clone 15/SO4), ora desastrosas (várias). Os trabalhos desenvolvidos permitem concluir...
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Uva; Videira; Clima semi-árido; Tropical; Variedade; Cabernet Sauvignon; Clones; Porta-enxerto; Cianamida hidrogenada; Brasil.
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/160456
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Caracterização de compostos voláteis em vinhos tintos elaborados com diferentes clones de Syrah no Vale do Submédio São Francisco. Repositório Alice
OLIVEIRA, J. B. de; VANDERLINDE, R.; BIASOTO, A. C. T.; CASTRO, R. de; CRUZ, A.; PEREIRA, G. E..
2012
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Variedade; Syrah; Vale do São Francisco; Vinho tinto; Compostos voláteis; Uva; Enologia; Grapes.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/939360
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Caracterização de compostos voláteis em vinhos tintos elaborados com diferentes clones de Syrah no vale do submédio São Francisco. Repositório Alice
OLIVEIRA, J. B. de; VANDERLINDE, R.; BIASOTO, A. C. T.; CASTRO, R. de; CRUZ, A.; PEREIRA, G. E..
2012
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Enologia.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/944994
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Evaluating the impact of changes along the salmon sushi chain: the usefulness of ultra-flash profiling. Repositório Alice
ARAUJO, R.; CRUZ, A.; QUEIROZ, M.; BOLINI, H.; DELIZA, R..
2013
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Filé de salmão; Sushi; Armazenamento.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/972767
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Influence of the vintage, clone and rootstock on the chemical characteristics of Syrah tropical wines from Brazil. Repositório Alice
OLIVEIRA, J. B.; SILVA, G. G.; ARAÚJO, A. J. de B.; LIMA, L. L. de A.; ONO, E. O.; CASTRO, R. de; CRUZ, A.; SANTOS, J.; PEREIRA, G. E..
In the Northeast of Brazil, vines can produce twice a year, because annual average temperature is 26ºC, with high solar radiation and water availability for irrigation. Many cultivars have been tested according to their adaptation to the climate and soil, and the main variety used for red wines is Syrah. This work aimed to evaluate five clones of Syrah, grafted on two rootstocks, in two harvests of the second semester of 2009 and 2010, according to the chemical analyses of the wines.The clones evaluated were 100, 174, 300, 470 and 525, the rootstocks were Paulsen 1103 and IAC 313 (Golia x Vitis caribeae). Grapes were harvested in November 2009 and 2010 and the yield was evaluated. Climate characteristics of each harvest was determined and correlated to the...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Syrah; Região tropical; Brasil; Enologia; Vinho; Análise química; Variedade; Análise organoléptica.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/927806
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Influence of the vintage, clone and rootstock on the chemical characteristics of Syrah tropical wines from Brazil. Repositório Alice
OLIVEIRA, J. B.; SILVA, G. G.; ARAÚJO, A. J. de B.; LIMA, L. L. de A.; ONO, E. O.; CASTRO, R. de; CRUZ, A.; SANTOS, J.; PEREIRA, G. E..
In the Northeast of Brazil, vines can produce twice a year, because annual average temperature is 26ºC, with high solar radiation and water availability for irrigation. Many cultivars have been tested according to their adaptation to the climate and soil, and the main variety used for red wines is Syrah. This work aimed to evaluate five clones of Syrah, grafted on two rootstocks, in two harvests of the second semester of 2009 and 2010, according to the chemical analyses of the wines.The clones evaluated were 100, 174, 300, 470 and 525, the rootstocks were Paulsen 1103 and IAC 313 (Golia x Vitis caribeae). Grapes were harvested in November 2009 and 2010 and the yield was evaluated. Climate characteristics of each harvest was determined and correlated to the...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Syrah; Vinho tropical; Nordeste Semiárido; Enologia; Vinho; Análise química; Variedade; Análise organoléptica; Uva; Grapes; Wine.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/950557
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Potencial da cv. Carmenere para a elaboração de vinhos finos em região tropical do Brasil. Repositório Alice
OLIVEIRA, J. B. de; SILVA, G. G.; ARAÚJO, A. J. de; CASTRO, R. de; CRUZ, A.; PEREIRA, G. E..
2012
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Enologia.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/944990
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Potencial da CV. Carmenere para a elaboração de vinhos finos em Região Tropical do Brasil Repositório Alice
OLIVEIRA, J. B. de; SILVA, G. G.; ARAÚJO, A. J. de B.; CASTRO, R. de; CRUZ, A.; PEREIRA, G. E..
2012
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Vitis vinifera; Variedade; Cabernets; Uva de vinho fino; Porta enxerto; Uva; Viticultura; Grapes.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/939218
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Using comment analysis to describe sensory attributes of probiotic yogurts. Repositório Alice
CRUZ, A.; CASTRO, W.; FARIA, J.; BOLINI, H.; DELIZA, R..
2013
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Análise de comentário; Atributos sensoriais; Iogurtes probióticos.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/972780
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