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Changes in the isoflavone profile and in the chemical composition of tempeh during processing and refrigeration. Repositório Alice
FERREIRA, M. P.; OLIVEIRA, M. C. N. de; MANDARINO, J. M. G.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I.; CARRÃO-PANIZZI, M. C..
The objective of this work was to analyze changes in the isoflavone profile, determined by high performance liquid chromatography, at different processing stages and after refrigeration of tempeh. For tempeh production, clean soybean grains from cultivars BR 36 (low isoflavone content) and IAS 5 (high) were dehulled, and the separated cotyledons were hydrated and then cooked in boiling water for 30 min. Spores of the fungus were inoculated in the cooked and cooled cotyledons, and incubated at 32ºC for 6, 12, 18, and 24 hours in perforated polypropylene bags, for fermentation. The resulting tempeh was stored at 4ºC for 6, 12, 18, and 24 hours. After 24-hour fermentation, isoflavone glucosides were 50% reduced, and the aglycone forms in the tempeh from both...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Fermentation; Functional food; High performance liquid chromatography; Malonyl; Rhizopus microsporus var; Oligosporus; Aglycone.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/916141
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Changes in the isoflavone profile and in the chemical composition of tempeh during processing and refrigeration. Repositório Alice
FERREIRA, M. P.; OLIVEIRA, M. C. N. de; MANDARINO, J. M. G.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I.; CARRÃO-PANIZZI, M. C..
2011
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Rhizopus microsporus var. oligosporus; Aglycone; Fermentation; Functional food; High performance liquid chromatography.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/920933
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Changes in the isoflavone profile and in the chemical composition of tempeh during processing and refrigeration. Repositório Alice
FERREIRA, M. P.; OLIVEIRA, M. C. N. de; MANDARINO, J. M. G.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I.; CARRÃO-PANIZZI, M. C..
The objective of this work was to analyze changes in the isoflavone profile, determined by high performance liquid chromatography, at different processing stages and after refrigeration of tempeh. For tempeh production, clean soybean grains from cultivars BR 36 (low isoflavone content) and IAS 5 (high) were dehulled, and the separated cotyledons were hydrated and then cooked in boiling water for 30 min. Spores of the fungus Rhizopus microsporus var. oligosporus were inoculated in the cooked and cooled cotyledons, and incubated at 32ºC for 6, 12, 18, and 24 hours in perforated polypropylene bags, for fermentation. The resulting tempeh was stored at 4ºC for 6, 12, 18, and 24 hours. After 24‑hour fermentation, isoflavone glucosides were 50% reduced,...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Soja; Nutrição humana; Alimento fermentado; Fermentação; Análise química; Composição química; Composição de alimento; Cromatografia; Soybeans; Functional foods; High performance liquid chromatography.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/915552
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Chemical composition of tempeh from soybean cultivars specially developed for human consumption. Repositório Alice
BAVIA, A. C. F.; SILVA, C. E. da; FERREIRA, M. P.; LEITE, R. S.; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C..
2012
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Soybean; Functional food; Isoflavones; Protein; Antinutritional factors; Soja; Alimento funcional; Isoflavonas; Proteína; Fatores antinutricionais.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/946039
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Chemical composition of tempeh from soybean cultivars specially developed for human consumption. Repositório Alice
BAVIA, A. C. F.; SILVA, C. E. da; FERREIRA, M. P.; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C..
RESUMO: Composição química de tempeh de cultivares de soja especialmente desenvolvidas para o consumo humano. O tempeh é um alimento obtido por meio da fermentação dos grãos de soja pelo fungo Rizophusoligosporus. É um alimento tradicional da Indonésia que apresenta benefícios para a saúde humana, protegendo contra a diarréia e doenças crônicas. O processamento de tempeh inclui descasque, cozimento, inoculação e fermentação. Nesse estudo, as características químicas de tempeh produzido com cultivares de soja especialmente desenvolvidas para alimentação humana, BRS 216, BRS 232, BRS 257 e BRS 267 foram investigadas. Os grãos das cultivares e os tempehs foram analisados quanto aos teores de óleo e proteína, fatores antinutricionais e teor de isoflavonas. A...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Soja; Nutrição humana; Soybeans; Human nutrition.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/940198
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Definition of priority areas for soil and water conservation in the Itanguá watershed, Capão Bonito, SP state, Brazil. Repositório Alice
LEAL, M. S.; DIAS, H. C. T.; MINGOTI, R.; FERREIRA, M. P.; TONELLO, K. C..
O uso inadequado dos solos pode provocar erosão e assoreamento dos cursos d?água reduzindo assim a quantidade e a qualidade da água na bacia. A implantação de práticas conservacionistas de solo e a presença de vegetação nativa são ações de fundamental importância para a conservação do solo e água na bacia, uma vez que elas atuam diminuindo o escoamento superficial da água e os processos erosivos. Dessa forma, este estudo teve como objetivo desenvolver um mapa de áreas prioritárias para conservação do solo e da água na bacia hidrográfica do Itanguá, Capão Bonito - SP, com base na caracterização do uso e cobertura do solo e declive da bacia e definir áreas com alta necessidade de implementação de práticas de conservação. Para a elaboração dos mapas...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Floresta Nacional de Capão Bonito; Restauração florestal; Área de preservação permanente.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1110606
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Individual tree detection and species classification of Amazonian palms using UAV images and deep learning. Repositório Alice
FERREIRA, M. P.; ALMEIDA, D. R. A. de; PAPA, D. de A.; MINERVINO, J. B. S.; VERAS, H. F. P.; FORMIGHIERI, A.; SANTOS, C. A. N.; FERREIRA, M. A. D.; FIGUEIREDO, E. O.; FERREIRA, E. J. L..
Information regarding the spatial distribution of palm trees in tropical forests is crucial for commercial exploitation and management. However, spatially continuous knowledge of palms occurrence is scarce and difficult to obtain with conventional approaches such as field inventories. Here, we developed a new method to map Amazonian palm species at the individual tree crown (ITC) level using RGB images acquired by a low-cost unmanned aerial vehicle (UAV). Our approach is based on morphological operations performed in the score maps of palm species derived from a fully convolutional neural network model. We first constructed a labeled dataset by dividing the study area (135 ha within an old-growth Amazon forest) into 28 plots of 250 m×150 m. Then, we...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Palmeira; Palm trees; Mapeamento; Drone; Aerial surveys; Imagem RGB; DeepLabv3+; Bosques lluviosos; Madera tropical; Teledetección; Vehículos aéreos no tripulados; Fotografía aérea; Embrapa Acre; Rio Branco (AC); Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amaz; Amazonia Occidental; Floresta Tropical; Espécie Nativa; Açaí; População de Planta; Biogeografia; Sensoriamento Remoto; Aerofotogrametria; Rain forests; Arecaceae; Euterpe precatoria; Tropical wood; Biogeography; Remote sensing; Unmanned aerial vehicles; Aerial photography.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1124129
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Potential of Macrocheles species (Acari: Mesostigmata: Macrochelidae) as control agents of harmful flies (Diptera) and biology of Macrocheles embersoni Azevedo, Castilho and Berto on Stomoxys calcitrans (L.) and Musca domestica L. (Diptera: Muscidae). Repositório Alice
AZEVEDO, L. H.; FERREIRA, M. P.; CASTILHO, R. de C.; CANCADO, P. H. D.; MORAES, G. J. de..
The stable fly (Stomoxys calcitrans) and horn fly (Haematobia irritans) are mainly parasites of cattle that spend the early phase of their life cycle in decaying vegetation, manure and soil, as members of a wide range of other harmful and beneficial arthropods. Predators of the family Macrochelidae are considered beneficial mites that have been considered promising biological control agents of fly eggs and larvae and of other harmful organisms. The objectives of this study were: a) to compare the predation and oviposition rates of three Macrocheles species, M. embersoni, M. muscaedomesticae and M. robustulus, on six prey species: S. calcitrans, Musca domestica , H. irritans, Bradysia matogrossensis, Rhizoglyphus echinopus and the free living nematode...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Life cycle; Stable fly; House fly; Biological control; Predators.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1102357
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