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Effect of the inclusion of fish residue oils in diets on the fatty acid profile of muscles of males and females lambari (Astyanax altiparanae) R. Bras. Zootec.
Gonçalves,Ligia Uribe; Ferroli,Felipe; Viegas,Elisabete Maria Macedo.
This study evaluated the effects of two lipids sources of fish residue (tilapia and salmon) compared with a vegetable oil source (soybean oil) on the fatty acid profiles of male and female lambari. This experiment was developed in a completely randomized experimental design in a 3 × 2 factorial arrangement, totaling 6 treatments resulting from the combination of the three experimental diets for both sexes, with four replications for each treatment. This study involved 120 male (2.58±0.13 g) and 72 female lambari (4.00±0.09 g), fed the experimental diets twice a day until apparent satiation for a period of 60 days. Oleic, linoleic, palmitic and stearic fatty acids were found at higher concentrations in all experimental oils and diets, as well in the muscle...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Docosahexaenoic acid; Eicosapentaenoic acid; Salmon residue oil; Soybean oil; Tilapia residue oil.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000900001
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Utilização de levedura íntegra e seus derivados em dietas para juvenis de tilápia do Nilo Ciência Rural
Gonçalves,Ligia Uribe; Carvalho,Márcia de; Viegas,Elisabete Maria Macedo.
Neste trabalho, avaliou-se a adição de células íntegras de levedura e seus derivados em dietas para juvenis de tilápia do Nilo. Foram utilizados 144 juvenis machos de tilápia (peso médio de 52,1g) distribuídos em 12 tanques de fibra de vidro (250L), em delineamento inteiramente casualizado, composto por quatro tratamentos e três repetições. Os peixes foram alimentados ad libitum, duas vezes ao dia durante 60 dias, com dietas isoproteicas (28% PB) e isocalóricas (2.900kcal de ED kg-1) contendo levedura íntegra de cana-de-açúcar (LI), levedura autolisada (LA) e parede celular (PC) adicionados na proporção de 25% da proteína bruta total, comparadas com uma dieta controle (CO), sem adição de levedura. Não foram observadas diferenças significativas para...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Oreochromis niloticus; Levedura de cana-de-açúcar; Desempenho zootécnico; Parede celular; Levedura autolisada; Saccharomyces cerevisiae.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782010000500027
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