Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 6
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Antioxidants and sensory properties of the infusions of wild passiflora from Brazilian savannah: potential as functional beverages. Repositório Alice
PINELI, L. de L. de O.; RODRIGUES, J. da S. Q.; COSTA, A. M.; LIMA, H. C. de; CHIARELLO, M. D.; MELO, L..
Abstract: BACKGROUND: The study of biodiversity for species recovery and sustainable use has encouraged research with plants from Brazilian savannah. We aimed to characterize chemical and sensory properties of infusions of passifloras, due to their potential as functional beverages. Infusions and hydroalcoholic extracts of four species of wild passifloras, three varieties of Passiflora edulis and a commercial passiflora tea were evaluated for total phenolics (TPs), total flavonoids (TFs), condensed tannins (CTs), and antioxidant activity (DPPH and FRAP). Free-choice Profile and acceptance, compared with green tea, were performed for sensory characterization. RESULTS: In general, infusions had higher levels of TPs and CTs than hydroalcoholic extracts, which...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Infusões; Maracujá; Composto fenólico; Antioxidante; Analise organoleptica; Cerrado; Passion fruits; Phenolic compounds; Antioxidants; Sensory evaluation; Savannas; Brazil.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1039283
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Biofortified common bean genotypes (Phaseolus vulgaris, L.) as iron and zinc sources in brazilian population diet. Repositório Alice
JUNIOR, L.; SANTOS, D.; BASSINELLO, P.; PELOSO, M.; MELO, L.; DIAZ, J.; GUIMARAES, C.; BEEBE, S.; CARVALHO, J.; NUTTI, M..
2009
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Biofortificação; Ferro; Zinco; Phaseolus vulgaris; Feijão.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/428255
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cultivares de feijoeiro-comum com altos teores de ferro, zinco e proteína. Repositório Alice
DI PRADO, P.; FARIA, L. C. de; ALMEIDA, V.; MELO, C.; COSTA, A.; CARVALHO, H.; MARTINS, M.; PEREIRA FILHO, I.; SOUZA, T.; MELO, P. G.; MELO, L.; PEREIRA, H..
Os objetivos deste trabalho foram: verificar a existência de variabilidade genética entre genótipos elite de feijoeiro-comum para teores de ferro, zinco e proteína; e identificar genótipos que associem alto potencial para estes caracteres. Foram avaliados 34 genótipos, entre linhagens pré-comerciais, cultivares e cinco testemunhas, com diferentes tipos de grãos.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Biofortificação; Feijão; Phaseolus vulgaris; Deficiência nutricional; Ferro; Zinco; Proteína.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1078671
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Development, transferability and mapping of microsatellite markers on a reference BAT93 x JALOEEP558 population. Repositório Alice
GARCIA, R. A. V.; BRONDANI, C.; BORBA, T. C. de O.; MELO, L.; BRONDANI, R. P. V..
The main objectives of the present work was: 1) to develop and to make available a set of SSR derived from express sequences (EST) of Phaseolus vulgaris obtained from the GenBank; (2) to genetically characterize a group of EST-SSRs and genomic SSR markers, 4) to examine the transferability of SSR markers among species of the Leguminosae family, 5) to integrate a set of new microsatellite markers into the core map for Bat93 x Jalo EEP558 population.
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Feijão; Phaseolus vulgaris; Marcador molecular.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/854627
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Duas novas cultivares de feijão. Infoteca-e
MELO, L..
2010
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Feijão; Phaseolus vulgaris; Melhoramento genético vegetal.
Ano: 2010 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/869403
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Produção de peixes e vegetais em aquaponia: pesquisas em andamento na Embrapa Tabuleiros Costeiros. Infoteca-e
CARNEIRO, P. C. F.; MARIA, A. N.; NUNES, M. U. C.; FUJIMOTO, R. Y.; TALAMINI, V.; MOTA, P. S. S. da; MEDEIROS, S. dos S.; SILVA, D. N. da; SANTOS, J. R. dos; MELO, L.; SANTOS, T. S.; OLIVEIRA, Y. S..
2015
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivo; Criação; Hortaliças; Peixes.
Ano: 2015 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1025997
Registros recuperados: 6
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional