Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 7
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A importância do controle da salmonella na cadeia produtiva de frangos de corte Sci. Agrar.Paran. / SAP
dos Santos, José Rodolfo; Lüders Meza, Sharon Karla; Martini, Kelli Cristina; Nunes, Ricardo Vianna.
Os produtos de origem animal destinados ao consumo humano representam um papel importante na epidemiologia das salmoneloses humanas. Mesmo com tantos avanços tecnológicos e a modernização das indústrias, a carne de frango é passível a contaminação bacteriana, especialmente por microorganismos do gênero Salmonella, que podem estar alojados no trato intestinal das aves. A prevalência da salmonelose é diferenciada nas diversas regiões do país e sua epidemiologia e controle são bastante complexas. A decorrência disso é a condição de criação dos animais, padrões de higiene e biossegurança, nível de contaminação do alimento, fatores sócio-ambientais e fatores ambientais. Assim o seu controle torna-se um grande desafio para o setor avícola, pois há uma...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Contaminação por patógenos; Epidemiologia; Salmonella spp..
Ano: 2013 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/6777
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Antimicrobial and prebiotics in the diets of non-ruminants Sci. Agrar.Paran. / SAP
Névoa, Marcelo Lopes; Caramori Jr., João Garcia; Vieites, Flávio Medeiros; Nunes, Ricardo Vianna; de Vargas Junior, José Geraldo; Kamimura, Regis.
The design of additives for animal feed or growth promoter is associated with the incorrect notion of elements harmful to food security. Many additives can have a beneficial effect on health of the animal without interfering with their nutrition, being called nutraceuticals. Many of these additives play an important role in the production of animal protein, especially in pig and poultry industry. This review will be studying two nutraceuticals, also called evaluated micro, antimicrobials and prebiotics in animal diets.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Antibióticos; Quimioterápicos; Nutracêuticos; Probiótico; Simbiótico.
Ano: 2013 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/6619
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Arginine metabolism and importante in swine nutrition Sci. Agrar.Paran. / SAP
Castilha, Leandro Dalcin; Pozza, Paulo Cesar; Costa, Patricia Barcellos; da Silva, Yolanda Lopes; Nunes, Ricardo Vianna; Neumann, Marcelo Eduardo.
 The swine nutrition in recent years has been the focus of several experimental studies, especially in relation to protein and amino acid nutrition. In this context, arginine is one of the amino acid in increasing research, which metabolism is dynamic, participating in several metabolic pathways and generating numerous compounds. The arginine synthesis occurs primarily in the intestinal-renal axis, where lining cells from the small intestine produce citrulline and proximal tubule cells from kidney extract citrulline from the bloodstream, converting it into arginine, returning it to circulation. Arginine is chemically named 2-Amino-5-Guanidopentanoic Acid, and it is a conditionally nonessential amino acid for pigs, considering that is required primarily...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Metabolismo protéico; Nutrição de monogástricos; Aminoácidos básicos; Aminoácido condicionalmente não-essencial.
Ano: 2014 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/6084
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Digestible lysine for broilers from different commercial strains in the final phase Animal Sciences
Dalólio, Felipe Santos; Moreira, Joerley; Vaz, Diego Pereira; Albino, Luiz Fernando Teixeira; Nunes, Ricardo Vianna; Dessimoni, Gabriel Villela.
This study aimed to evaluate different digestible lysine levels in diets for broilers chickens from different commercial strains, from 49 to 56 days of age, on performance and carcass characteristics. A total of 432 male broilers from 49 days old were used, with an average weight of 3560±250 g. It was used a completely randomized design in a factorial arrangement 3x4, and the birds, from three strains (Cobb 500, Hubbard Flex and Ross 308) were divided into four levels of digestible lysine (0.800, 0.950, 1.100 and 1.250%), with four replicates of 12 birds each. It was evaluated the weight gain, feed intake, feed conversion ratio, carcass yield, breast yield, breast meat yield and the yield of the thigh and drumstick. There was no interaction between lysine...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ciências Agrárias; Zootecnia Avicultura amino acids; Breast meat; Performance; Genotypes; Carcass yield..
Ano: 2016 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/31482
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Drying brewer grains in layers of different thicknesses Sci. Agrar.Paran. / SAP
Schone, Rodrigo André; Zambom, Maximiliane Alavarse; Nunes, Ricardo Vianna; Fernandes, Tatiane; Frank, Rafael; Oliveira, Taciana Maria Morais de; Castagnara, Deise Dalazen.
The aim of this study was to determine the proper drying thickness and time in the sun, on cement floor, brewery waste. For the experiment was used brewery residue obtained in industry located in the municipality of Toledo - PR, which had DM content of 20.60%. The waste was distributed over the concrete surface with the aid of 26 frames with 2, 4, 6 and 8 cm thicknesses, corresponding to treatments, with six replications. The waste was exposed to sunlight for three days (9 o'clock on day 11 hours on the second day and 11 hours on the third day), and trashed every two hours of exposure to sun and covered during the night, to avoid deposition dew. Significant variation was observed for dry matter (DM), organic matter (OM), mineral matter (MM), crude protein...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alimentos alternativos; Composição; Desidratação.
Ano: 2016 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/10872
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeito dos níveis de energia metabolizável e lisina digestível sobre o rendimento de carcaça de frangos de corte com 42 dias Sci. Agrar.Paran. / SAP
Mezza, Sharon Karla Luders; Nunes, Ricardo Vianna; Tsutsumi, Cláudio Yudji; Scherer, Carina; Savoldi, Thais Lorana.
The objective of this study was to evaluate the carcass yield of broilers fed diets containing different levels of energy and digestible lysine in the growth phase from 21 to 42 days old. We used 768 male Cobb broilers, 21 days old, divided in a completely randomized design containing 16 treatments (four lysine levels x four energy levels), three replicates of 16 birds each. The lysine levels were 0.9, 1.0, 1.1 and 1.2%, and the energy levels were 2800, 2950, 3100 and 3250 kcal kg-1. The different levels of digestible lysine increased linearly (P <0.05) carcass yield of broilers at 42 days, while the metabolizable energy level had no effect (P> 0.05) on this variable. There was no interaction between levels studied on the yield of breast, thigh and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Exigência nutricional; Gordura abdominal; Rendimento de cortes.
Ano: 2014 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/9571
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Inulina na Produção de Frangos de Corte Sci. Agrar.Paran. / SAP
Silva, Wagner Thiago Mozer da; Borsatti, Liliane; Nunes, Ricardo Vianna; Pozza, Paulo Cesar; Pozza, Magali Soares dos Santos; Bruno, Luis Daniel Giusti.
Introdução   A produção de frangos de corte representa grande importância para a economia brasileira, sendo um potente gerador de emprego e renda. Nos últimos anos, tem apresentado avanços no aspecto produtivo, parte destes associados ao melhoramento genético e ao avanço do conhecimento nas áreas de manejo, de alimentação e de nutrição (ALBINO et al., 2007). Desta maneira, a nutrição desempenha importante papel, que abrange desde a formulação de dietas que visam atender às exigências nutricionais, como busca pelo incremento no aproveitamento dos nutrientes presentes nos alimentos, em geral a base de milho e soja. Assim, o dinamismo da nutrição animal vem buscando novas estratégias para melhorar a digestibilidade dos alimentos e proporcionar condições...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Prebiótico; Inulina; Avicultura.
Ano: 2012 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/6462
Registros recuperados: 7
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional