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A novel vasoactive proline-rich oligopeptide from the skin secretion of the frog Brachycephalus ephippium. Repositório Alice
ARCANJO, D. D. R.; VASCONCELOS, A. G.; COMERMA-STEFFENSEN, S. G.; JESUS, J. R.; SILVA, L. P. da; PIRES JÚNIOR, O. R.; COSTA-NETO, C. M.; OLIVEIRA, E. B.; MIGLIOLO, L.; FRANCO, O. L.; RESTINI, C. B. A.; PAULO, M.; BENDHACK, L. M.; BEMQUERER, M. P.; OLIVEIRA, A. P.; SIMONSEN, U.; LEITE, J. R. de S. de A..
Proline-rich oligopeptides (PROs) are a large family which comprises the bradykinin-potentiating peptides (BPPs). They inhibit the activity of the angiotensin I-converting enzyme (ACE) and have a typical pyroglutamyl (Pyr)/proline-rich structure at the N- and C-terminus, respectively. Furthermore, PROs decrease blood pressure in animals. In the present study, the isolation and biological characterization of a novel vasoactive BPP isolated from the skin secretion of the frog Brachycephalus ephippium is described. This new PRO, termed BPP-Brachy, has the primary structure WPPPKVSP and the amidated form termed BPPBrachyNH2 inhibits efficiently ACE in rat serum. In silico molecular modeling and docking studies suggest that BPP-BrachyNH2 is capable of forming a...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Proline-rich oligopeptides; Brachycephalus ephippium; Secretion.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1031700
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Aplicativo para apropriação de custos e análise econômica comparativa entre sistemas de produção convencional e integrada de pêssego - ECOPI. Repositório Alice
PENTEADO JUNIOR, J. F.; OLIVEIRA, E. B.; MAY-DE-MIO, L. L..
Na produção de pêssego, a exploração racional dos pomares depende de um conjunto de fatores que podem afetar a rentabilidade da atividade. Persiste, ainda, o desconhecimento/pela maioria dos produtores, sobre os instrumentos de análise econômica que lhes permitam identificar as melhores alternativas de produção e rentabilidade desenvolvidas nos estabelecimentos agrícolas. As ferramentas computacionais, disponibilizadas para esse fim, são 65% direcionadas à pecuária, 25% destinadas a controles de estoques e funções contábeis, e o restante, aplicado conforme necessidades específicas. Assim, este estudo teve por objetivo desenvolver e disponibilizar um aplicativo eletrônico para calcular os custos de implantação, manutenção e para realizar a análise de...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Sistema de produção; Impacto econômico; Planilha eletrônica.
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/304404
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Características de fruto de goiabeira "Paluma" colhidos de plantas parasitadas por Meloidogyne mayaguensis. Repositório Alice
LIMA, I. M.; OLIVEIRA, E. B.; COSTA, A.; MARTINS, M. V. V..
2009
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Fruto da goiabeira; Características; Paluma; Meloidogyne mayaguensis.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/659691
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Classificacao de sitio para povoamento de Pinus taeda no sul do Brasil. Repositório Alice
OLIVEIRA, Y. M. M. de; OLIVEIRA, E. B.; HAFLEY, W. L..
1992
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Pinus taeda; Classificacao de sitio; Site factors.
Ano: 1992 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/300250
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Phyllomelittins: novel antimicrobial peptides from the Brazilian treefrog Phyllomedusa hypochondrialis. Repositório Alice
SILVA, L. P.; LEITE, J. R. S. A.; MELO, J. A. T.; OLIVEIRA, E. B.; PAVANELLI, W.; SILVA, J. S.; COSTA NETO, C. M.; BLOCH JÚNIOR, C..
bitstream/item/200794/1/Silva-XXXV-Reuniao-Anual-da-SBBq.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Phyllomelittins; Phyllomedusa hypochondrialis.
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/187562
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Physicochemical properties of Butter cheese from Marajó manufactured with buffalo milk and cow milk. Repositório Alice
SIMÕES, M. G.; RABELO, J. G.; DOMINGUES, A. F. N.; OLIVEIRA, E. B.; FERREIRA, C. L. de L. F..
This study aimed to evaluate the physicochemical characteristics, texture and color parameters of the artisanal Butter cheese from Marajó, manufactured with partial substitution of buffalo milk for cow milk. Four formulations were elaborated: B100 (100% buffalo milk); B80 (80% buffalo milk + 20% cow milk); B70 (70% buffalo milk + 30% cow milk) and B60 (60% buffalo milk + 40% cow milk). Three replicates were performed. The partial substitution of 20%, 30% and 40% of buffalo milk caused the reduction of fat in 16.2%, 21.6% and 25.4%, and protein in 5.2%, 5.7%, and 6%, respectively, with decrease of elasticity, cohesiveness, gumminess and chewiness, but had no influence on the hardness. Moisture had significant and strongly negative correlation with...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Queijo; Marajó; Composição química.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/971654
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Progresso da ferrugem sob as diferentes épocas de poda de frutificação da goiabeira cv. 'Paluma' Repositório Alice
MARTINS, M. V.; LIMA, I. M.; SERRANO, L. A. L.; OLIVEIRA, E. B.; FREIRE, F. das C. O..
2010
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Goiabeira; Poda; Ferrugem.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/882980
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SisTeca - Simulador de crescimento e produção para o manejo de platações de Tectona grandis. Infoteca-e
OLIVEIRA, E. B..
2007
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Espécie exótica; Tectona grandis; Crescimento; Planejamento; Manejo; Simulador; Software; Teca; Produção; Rendimento.
Ano: 2007 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/303397
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