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Registros recuperados: 12 | |
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BATISTA, N. J. M.; PIMENTEL, P. G.; COSTA, J. A. A. da; FEIJO, G. L. D.; MOREIRA, G. R.; ARAÚJO, R. C. P. de; REIS, F. A.; RÊGO, J. P. A. do; CÂNDIDO, M. J. D.; MIZUBUTI, I. Y.. |
Abstract: This study aimed to evaluate the production performance, quantitative carcass characteristics, andeconomic viability of lambs of genetic group Pantaneiro finished under four production systems:1) Stockpiled Brachiaria brizantha cv piatã pasture; 2) Consortium of sorghum intercropped with Brachiaria brizantha cv piatã; 3) Feedlot based on sorghum silage and 2% body weight energyprotein supplementation, 4) Feedlot based on sorghum silage and 4% body weight energy-protein supplementation. Were used one hundred Pantaneiro lambs with an average body weight of 17.85 ± 2.50 kg and at 70 ± 15 days of age, approximately. The average final body weight and total body weight gain of the animals finished on the consortium of sorghum intercropped with... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Crop-livestock integration; Integração lavoura pecuária; Ovino; Pastejo; Confinamento; Cordeiro; Sheep feeding; Grazing. |
Ano: 2018 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1121301 |
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BATISTA, N. J. M.; PIMENTEL, P. G.; COSTA, J. A. A. da; FEIJO, G. L. D.; MOREIRA, G. R.; ARAÚJO, R. C. P. de; REIS, F. A.; RÊGO, J. P. A. do; CÂNDIDO, M. J. D.; MIZUBUTI, I. Y.. |
Abstract: This study aimed to evaluate the production performance, quantitative carcass characteristics, and economic viability of lambs of genetic group Pantaneiro finished under four production systems: 1) Stockpiled Brachiaria brizantha cv piatã pasture; 2) Consortium of sorghum intercropped with Brachiaria brizantha cv piatã; 3) Feedlot based on sorghum silage and 2% body weight energyprotein supplementation, 4) Feedlot based on sorghum silage and 4% body weight energy-protein supplementation. Were used one hundred Pantaneiro lambs with an average body weight of 17.85 ± 2.50 kg and at 70 ± 15 days of age, approximately. The average final body weight and total body weight gain of the animals finished on the consortium of sorghum intercropped with... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Integração lavoura pecuária; Desempenho produtivo; Eficiência produtiva; Rendimento de carcaça; Viabilidade econômica; Ovino; Cordeiro; Confinamento; Pastejo; Terminação; Sheep; Lambs; Carcass quality; Finishing; Feedlots. |
Ano: 2018 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1091504 |
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BATISTA, N. J. M.; PIMENTEL, P. G.; COSTA, J. A. A. da; REIS, F. A.; MOREIRA, G. R.; BONIN, M. de N.; FEIJO, G. L. D.; ARAÚJO, M. S. de. |
Resumo: Objetivou-se avaliar a terminação de cordeiros em diferentes sistemas sobre as características de carcaça. Foram utilizados cem cordeiros, distribuídos nos seguintes sistemas: 1) Pasto de Brachiaria brizantha cv. Piatã vedado com os animais recebendo ração concentrada na proporção de 2% do peso vivo (STPV); 2) Integração Lavoura Pecuária utilizando soja em consórcio com Brachiaria brizantha cv. Piatã com os animais recebendo ração concentrada na proporção de 2% do peso vivo (STILP); 3) Confinamento a base de silagem de sorgo com os animais recebendo ração concentrada na proporção de 2% do peso vivo (STC1); 4) Confinamento a base de silagem de sorgo e com os animais recebendo ração concentrada ad libitum (STC2), seguindo delineamento inteiramente... |
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) |
Palavras-chave: Termination; Característica de carcaça; Ovino; Performance; Rendimento; Terminação; Sheep; Lamb; Yields; Fattening; Carcass composition. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1026685 |
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MIRANDA, L. F.; RODRIGUEZ, N. M.; PEREIRA, E. S.; QUEIROZ, A. C. de; SAINZ, R. D.; PIMENTEL, P. G.; GONTIJO NETO, M. M.. |
The objective of this research was to determine the chemical composition and ruminal degradation of the crude protein (CP), total and individual amino acids of leaves from tropical forages: perennial soybean (Neonotonia wightii), cassava (Manihot esculenta), leucaena (Leucaena leucocephala) and ramie (Boehmeria nivea), and to estimate the intestinal digestibility of the rumen undegradable protein (RUDP) and individual amino acids of leaves from the tropical forages above cited, but including pigeon pea (Cajanus cajan). Three nonlactating Holstein cows were used to determine the in situ ruminal degradability of protein and amino acids from leaves (6, 18 and 48 hours of ruminal incubation). For determination of the intestinal digestibility of RUDP, the... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Digestibilidade; Digestão intestinal; Proteína; Aminoácido; Forragem. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/934544 |
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FERREIRA, A. C. H.; RODRIGUEZ, N. M.; NEIVA, J. N. M.; PIMENTEL, P. G.; GOMES, S. P.; CAMPOS, W. E.; LOPES, F. C. F.; MIZUBUTI, I. Y.; MOREIRA, G. R.. |
This study evaluated the inclusion of increasing contents (0; 35; 70; 105 and 140 g kg-1) of dried acerola fruit (Malpighia glabra, Linn.) by-product (DABP) in the ensilage of elephant grass (Pennisetum purpureum, Schum.) considering the in situ degradability of dry matter (DM), crude protein (CP), neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF) and hemicellulose. Plastic drums with 210 L capacity were used as experimental silos. After 45 days of ensiling, silos were opened and silage samples were collected for the degradability trial and laboratory analysis. For the in situ degradability trial, was used one rumen-fistulated adult male cattle. The five by-product inclusion contents were tested in three replicates, with five incubation times, in a... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Agroindustrial by-product; Ruminal degradation; Feedstuff evaluation; Nutritional value; Tropical fruits; Digestibility; Rúmen; Tropical and subtropical fruits. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1118140 |
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FERREIRA, A. C. H.; RODRIGUEZ, N. M.; NEIVA, J. N. M.; PIMENTEL, P. G.; GOMES, S. P.; CAMPOS, W. E.; LOPES, F. C. F.; MIZUBUTI, I. Y.; MOREIRA, G. R.. |
The objective of this study was to evaluate the in situ degradability of dry matter (DM), crude protein (CP), neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF) and hemicellulose of elephant grass (Pennisetum purpureum, Schum.) with increasing levels (0; 35.0; 70.0, 105.0, and 140.0 g kg-1) of dried pineapple (Ananas comosus, L.) byproduct (DPBP). The experimental silos consisted of plastic drums with 210 L capacity. After weighing and homogenizing the elephant grass with the DPBP, the material was inserted in the silos (126 kg silage, at a density of 600 kg m-3) and compressed. After 45 days of ensilage, silos were opened and samples of the silages were collected for the trial. The study of degradability in situ was conducted using a... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Agroindustrial waste; Digestibility; In situ degradation; Intake; Rumen. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1057101 |
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BATISTA, N. J. M.; PIMENTEL, P. G.; COSTA, J. A. A. da; REIS, F. A.; MOREIRA, G. R.; MONTENEGRO, A. R.; BONIN, M. de N.; FEIJO, G. L. D.. |
Resumo: Objetivou-se avaliar a terminação de cordeiros em diferentes sistemas de produção e seus efeitos sobre a morfometria da carcaça. Foram utilizados cem cordeiros pantaneiro, distribuídos nos sistemas: 1) Pasto de Brachiaria brizantha cv. Piatã vedado com os animais recebendo ração concentrada na proporção de 2% do peso vivo (STPV); 2) Integração Lavoura Pecuária utilizando soja em consórcio com Brachiaria brizantha cv. Piatã com os animais recebendo ração concentrada na proporção de 2% do peso vivo (STILP); 3) Confinamento a base de silagem de sorgo com os animais recebendo ração concentrada na proporção de 2% do peso vivo (STC1); 4) Confinamento a base de silagem de sorgo e com os animais recebendo ração concentrada ad libitum (STC2), seguindo... |
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) |
Palavras-chave: Variedade Piatã; ILP; Integração lavoura-pecuária; Consorciação de cultura; Ovino; Morfologia; Performance; Brachiaria brizantha; Carcaça; Sheep; Lamb; Morphology; Fattening; Carcasses. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1026682 |
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ARRUDA, P. C. L. de; PEREIRA, E. S.; PIMENTEL, P. G.; BOMFIM, M. A. D.; MIZUBUTI, I. Y.; RIBEIRO, E. L. de A.; FONTENELE, R. M.; REGADAS FILHO, J. G. L.. |
Resumo: O presente estudo objetivou avaliar a influência de rações com diferentes níveis de energia metabolizável sobre o teor de lipídeos totais, colesterol e perfil de ácidos graxos no músculo Longissimus dorsi de cordeiros Santa Inês. Foram utilizados 20 cordeiros, com idade e peso de 50 dias e 13,0 ± 0,56 kg, respectivamente, alimentados com rações contendo diferentes níveis energéticos: 2,08; 2,28; 2,47 e 2,69 Mcal/kgMS. Os animais foram pesados semanalmente para acompanhamento do ganho de peso vivo, quando a média do peso vivo do tratamento atingiu 28 kg, os animais foram abatidos. A análise do perfil lipídico do músculo Longissimus dorsi apresentou efeito linear crescente e decrescente para os ácidos Cis-10 heptadecanóico (C17:1) e eicosatrienóico... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Índice de aterogenicidade; Longissimus dorsi; Ovino; Cordeiro; Carne; Ácido graxo; Dieta; Nutriente; Alimento concentrado; Sheep; Mutton; Lamb meat; Unsaturated fatty acids; Concentrates. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/939726 |
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ARRUDA, P. C. L. de; PEREIRA, E. S.; PIMENTEL, P. G.; BOMFIM, M. A. D.; FONTENELE, R. M.; CARNEIRO, H. A. V.. |
O presente estudo objetivou avaliar a influência de rações com diferentes níveis de energia metabolizável sobre o perfil de ácidos graxos no músculo longissimus dorsi de cordeiros Santa Inês. Foram utilizados 20 cordeiros, com idade e peso de 50 dias e 13,0 ± 0,56 kg, respectivamente, alimentados com rações contendo diferentes níveis energéticos: 2,08; 2,28; 2,47 e 2,69 Mcal/kgMS. A duração do experimento foi definida pelo tempo necessário para que a média do peso de todos os animais de cada tratamento alcançasse 28 kg, ocasião em que os mesmos foram abatidos. Após o abate, para a análise do perfil de ácidos graxos foi retirada da meia carcaça esquerda, uma amostra do músculo longissimus dorsi compreendida entre a 12ª e 13ª costelas. Para a análise do... |
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) |
Palavras-chave: Cromatografia gasosa; Ovino; Raça Santa Inês; Ácido graxo insaturado; Longissimus dorsi; Gordura; Nutrição animal; Alimentação animal; Sheep; Gas chromatography; Fatty acids; Dietary fat; Brazil. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/900524 |
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Registros recuperados: 12 | |
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