Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 21
Primeira ... 12 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Addition of nitrogen and potassium via fertigation on the quality of Syrah wines produced on the São Francisco Valley, Brazil. Repositório Alice
VITORINO, W. R. da S.; NASCIMENTO, A. M. S.; SANTOS, S. F.; FAGUNDES, J.; NASSUR, R. de C. M. R.; PEREIRA, G. E.; SILVA, D. J.; BIASOTO, A. C. T..
The objective of this study was to evaluate the influence of different nitrogen and potassium doses by fertigation on the quality of Syrah red wines.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Vinho tinto; Fertirrigação; Azoto; Potássio; Uva; Vinho; Grapes.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1058970
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Addition of nitrogen and potassium via fertigation on the quality of Syrah wines produced on the São Francisco Valley, Brazil. Repositório Alice
VITORINO, W. R. da S.; NASCIMENTO, A. M. S.; SANTOS, S. F.; FAGUNDES, J.; NASSUR, R. de C. M. R.; PEREIRA, G. E.; SILVA, D. J.; BIASOTO, A. C. T..
The objective of this study was to evaluate the influence of different nitrogen and potassium doses by fertigation on the quality of Syrah red wines.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Vinho tinto; Fertirrigação; Azoto; Potássio; Uva; Vinho; Grapes.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1059922
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Addition of nitrogen and potassium via fertigation on the quality of 'Syrah' wines produced on the São Francisco valley, Brazil. Repositório Alice
VITORINO, W. R. da S.; NASCIMENTO, A. M. S.; SANTOS, S. F.; JOYCE, F.; RESENDE, N. R. de C. M.; PEREIRA, G. E.; MARQUES, A. T. B..
The São Francisco Valley is located in northeast of Brazil and is notable for resenting the wine industry as one of the most important activities in the socio-economical aspect. The region presents peculiar soil and climate conditions, different from the traditional ones. The tropical semi-arid climate, lack of winter and the water availability for irrigation, allow the scheduling of the crop production throughout the year and up to two annual harvests, despite the low natural soil fertility. Although fertilization is important for the vine fruit and wine quality, few studies are found about the proper dosage of nitrogen (N) and potassium (K) that should be applied in the vines of the region. The objective of this study was to evaluate the influence of...
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Fertirrigação; Vale do São Francisco; Brasil; Vinho tinto Syrah; Vinho; Uva.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1063523
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Aspectos morfo-anatômicos em sementes de 4 espécies de Theobroma L. (Sterculiaceae). Repositório Alice
SANTOS, S. F.; VENTURIERI, G. A.; MEDEIROS, J. de D.; POTIGUARA, R. C. de V.; VENTURIERI, G. C..
bitstream/item/172915/1/doc030.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Característica morfológica; Característica anatômica; Semente; Theobroma; Amazônia; Brasil.
Ano: 2002 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/406771
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Avaliação do potencial forrageiro de leguminosas nativas da caatinga mediante uso da técnica de produção de gases in vitro. Repositório Alice
MAGALHÃES, Y. A.; GALVANI, D. B.; MARTINS, T. P.; SANTOS, S. F.; COSTA, H. H. A..
2014
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Canavalia brasiliensis; Amburana cearenses; Planta forrageira; Espécie nativa; Caatinga; Ruminante; Nutrição vegetal; Fermentation; Plant nutrition; Ruminants; Browse plants; Feed crops.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1009942
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Castor bean meal detoxified by extrusion in dairy goat diets on milk fatty acid profile. Repositório Alice
SANTOS, S. F.; CÂNDIDO, M. J. D.; ASCHERI, J. L. R.; OLIVEIRA, L. S.; FERNANDES, M. F.; FONTELES, N. L. O.; MAPURUNGA, P. A.; GONÇALVES, J. L.; BOMFIM, M. A. D..
2010
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Ferelo de mamona; Caprino leiteiro; Cabra; Nutrição animal; Suplementação; Óleo vegetal; Ácido graxo; Mamona; Ricina; Intoxicação; Desintoxicação; Ração.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/867499
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Castor bean meal detoxified by extrusion in dairy goat diets on milk fatty acid profile. Repositório Alice
SANTOS, S. F.; CÂNDIDO, M. J. D.; ASCHERI, J. L. R.; OLIVEIRA, L. S.; FERNANDES, M. F.; FONTELES, N. L. O.; MAPURUNGA, P. A.; GONÇALVES, J. L.; BOMFIM, M. A. D..
2010
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Farelo de mamona; Extrusão.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/874363
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeito da casca de mamona sobre a produção, composição e ácidos graxos do leite de cabra. Repositório Alice
SANTOS, S. F.; BOMFIM, M. A. D.; CÂNDIDO, M. J. D.; SILVA, M. M. C.; PEREIRA, L. P. S.; SOUZA NETO, M. A.; GARRUTI, D. dos S.; SILVA, S. L. da.
Objetivou-se com o presente trabalho, avaliar o efeito dos níveis de substituição do feno de capim Tifton 85 pela casca de mamona na dieta de cabras sobre a produção, composição química e perfil de ácidos graxos do leite. Foram utilizadas 8 fêmeas caprinas Anglo-Nubianas, com peso médio de 45 kg. Os animais foram alojados em baias e distribuídos em delineamento em quadrado latino 4 x 4 duplo. Os tratamentos consistiram de três níveis de substituição do feno de capim Tifton 85 pela casca de mamona como alimento volumoso (0, 33, 67 e 100%) mantendo a relação volumoso:concentrado de 50:50. Cada período experimental teve duração de 21 dias, sendo 14 dias de adaptação e sete dias de coleta de dados. Houve um decréscimo na produção quando a casca de mamona foi...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Co-produto; Fibra da casca da mamona; Lactação; Pequenos ruminantes; Ricinus communis.; Leite de cabra.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/899428
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Influence of the trellis system on physical-chemical characteristics of grapes juices from cv. BRS Magna in the North-East of Brazil. Repositório Alice
SILVA, G. G.; OLIVEIRA, J. B.; SANTOS, S. F.; NASCIMENTO, A. M. S.; SOUZA, J. F.; NASSUR, R. C. M. R.; PEREIRA, G. E..
The objective of this work was to evaluate the influence of two trellis systems on physical-chemical characteristics of grape juices elaborate with grapes cv. BRS Magna in the North-East of Brazil.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Variedade; BRS Magna; Vitis vinifera; Características físico-químicas; Uva; Suco de uva; Grapes.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1036876
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Influence of the trellis system on physical-chemical characteristics of grapes juices from cv. BRS Magna in the North-East of Brazil. Repositório Alice
SILVA, G. G.; OLIVEIRA, J. B.; SANTOS, S. F.; NASCIMENTO, A. M. S.; SOUZA, J. F.; NASSUR, R. C. M. R.; PEREIRA, G. E..
The objective of this work was to evaluate the influence of two trellis systems on physical-chemical characteristics of grape juices elaborate with grapes cv. BRS Magna in the North-East of Brazil.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Variedade; BRS Magna; Vitis vinifera; Características físico-químicas; Uva; Suco de uva; Grapes.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1032718
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Physical-chemical characteristics of Chenin Blanc wine grapes produced in two different seasons in the São Francisco Valley. Repositório Alice
SOUZA, J. F.; NASCIMENTO, A. M. de S.; NASSUR, R. C. M. R.; SANTOS, S. F.; PADILHA, C. V. S.; PEREIRA, G. E..
This study had the objective to evaluate the enological potential of Chenin Blanc grapes harvested from the same vines, in two different seasons in 2014.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Características físico-químicas; Chenin Blanc; Vale do São Francisco; Uva; Grapes; Enological chemistry.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1036892
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Physical-chemical characteristics of Chenin Blanc wine grapes produced in two different seasons in the São Francisco Valley. Repositório Alice
SOUZA, J. F.; NASCIMENTO, A. M. de S.; NASSUR, R. C. M. R.; SANTOS, S. F.; PADILHA, C. V. S.; PEREIRA, G. E..
This study had the objective to evaluate the enological potential of Chenin Blanc grapes harvested from the same vines, in two different seasons in 2014.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Características físico-químicas; Chenin Blanc; Vale do São Francisco; Uva; Grapes; Enological chemistry.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1032767
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Physical-chemical characterization of integral grape juices elaborated with cv. Concord in the Sub-middle São Francisco Valley. Repositório Alice
SANTOS, S. F.; SILVA, G. G.; NASCIMENTO, A. M. S.; SOUZA, J. F.; PADILHA, C.; PEREIRA, G. E..
The objective of this study was to evaluate the physical-chemical characteristics of grape juices elaborated with cv. Concord, grafted onto IAC 572, cultivated on pergola, and irrigated by drip, planted a partner enterprise, in one season in the São Francisco Valley.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Caracterização físico-química; Vale do São Francisco; Uva; Suco de uva; Grapes.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1036897
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Physical-chemical characterization of integral grape juices elaborated with cv. Concord in the Sub-middle São Francisco Valley. Repositório Alice
SANTOS, S. F.; SILVA, G. G.; NASCIMENTO, A. M. S.; SOUZA, J. F.; PADILHA, C.; PEREIRA, G. E..
The objective of this study was to evaluate the physical-chemical characteristics of grape juices elaborated with cv. Concord, grafted onto IAC 572, cultivated on pergola, and irrigated by drip, planted a partner enterprise, in one season in the São Francisco Valley.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Caracterização físico-química; Vale do São Francisco; Uva; Suco de uva; Grapes.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1032776
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Physical-chemical characterization of Tempranillo and Barbera organic wines from São Francisco Valley, Brazil. Repositório Alice
SOUZA, J. F. de; NASCIMENTO, A. M. de S.; COSTA, A. O.; SANTOS, S. F.; PEREIRA, G. E..
The present work aimed to characterize two varieties of experimental wines from organic production: Barbera and Tempranillo cultivars, in the São Francisco Valley, Brazil.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Barbera; Vinhos orgânicos; Vale do São Francisco; Tempranillo; Vale do São Francisco; Uva; Vinho; Vitivinicultura; Grape.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1058918
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Physical-chemical characterization of Tempranillo and Barbera organic wines from São Francisco Valley, Brazil. Repositório Alice
SOUZA, J. F. de; NASCIMENTO, A. M. de S.; COSTA, A. O.; SANTOS, S. F.; PEREIRA, G. E..
The present work aimed to characterize two varieties of experimental wines from organic production: Barbera and Tempranillo cultivars, in the São Francisco Valley, Brazil.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Barbera; Vinhos orgânicos; Vale do São Francisco; Tempranillo; Vale do São Francisco; Uva; Vinho; Vitivinicultura; Grape.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1059940
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Produção de metano decorrente da fermentação in vitro de leguminosas nativas do bioma caatinga. Repositório Alice
MAGALHÃES, Y. A.; GALVANI, D. B.; MACHADO, H. C.; SANTOS, S. F.; SANTOS, V. O.; SOUSA, Y. H. L..
bitstream/item/146679/1/CNPC-2015-Producao-de-metano.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Leguminosas nativas; Fermentação entérica; Compostos secundários; Mitigação de metano; Semiárido; Bioma caatinga; Espécie nativa; Amburana cearenses; Anadenanthera colubrina; Bauhinia cheilantha; Canavalia brasiliensis; Libidibia ferrea; Mimosa caesalpiniifolia; Mimosa tenuiflora; Poincianella pyramidalis; Tephrosia purpurea; Brasil; Planta forrageira; Efeito estufa; Espécie nativa; Impacto ambiental; Indigofera; Rhynchosia minima; Senna obtusifolia; Indigenous organisms; Greenhouse effect; In vitro digestibility; Methane fermentation; Brazil.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1051569
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Rootstock influence on Bordô grape juice composition elaborated in São Francisco Valley, Brazil. Repositório Alice
SANTOS, S. F.; SOUZA, J. F.; NASCIMENTO, A. M de S.; COSTA, A. O.; PEREIRA, G. E..
This study aimed to evaluate the composition of the juices produced from Bordô grapes grafted onto two rootstocks (IAC 572 and IAC 766) and conducted in espalier.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Uvas Bordô; Porta-enxerto; Vitis vinifera; Uva; Suco; Grapes.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1058923
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Rootstock influence on Bordô grape juice composition elaborated in São Francisco Valley, Brazil. Repositório Alice
SANTOS, S. F.; SOUZA, J. F.; NASCIMENTO, A. M de S.; COSTA, A. O.; PEREIRA, G. E..
This study aimed to evaluate the composition of the juices produced from Bordô grapes grafted onto two rootstocks (IAC 572 and IAC 766) and conducted in espalier.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Uvas Bordô; Porta-enxerto; Vitis vinifera; Uva; Suco; Grapes.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1059941
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Rootstock influencing physical-chemical characteristics of Alicante Bouschet must and wine produced in São Francisco Valley, Brazil. Repositório Alice
NASCIMENTO, A. M. de S.; SOUZA, J. F.; NASSUR, R. C. M. R.; SANTOS, S. F.; PEREIRA, G. E..
The aim of this study was to evaluate the influence of different rootstocks ('IAC 572' and 'Paulsen 1103'), which vines were planted on randomized blocks, on the must and wine composition from grapes cv. Alicante Bouschet.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Características físico-químicas; Porta enxerto; Vale do São Francisco; Uva; Vinho; Grapes.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1032778
Registros recuperados: 21
Primeira ... 12 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional