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Registros recuperados: 60 | |
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LIMA, F. B. de; PASSOS, A. M. A. dos; SILVA, J. B. da; ALVES, C. Z.; NETTO, D. A. M.; COTRIM, M. F.. |
The accelerated aging test has stood out among vigor tests. It has been used with different objectives, including as an assistance method in the selection of cultivars for plant breeding. This research aimed to analyze the effects of different exposure times to accelerated aging on the germination and vigor of sorghum seeds from different genetic sources. The experiment consisted of a completely randomized design with eight genotypes and four replications. Seeds were subject to an accelerated aging test with four exposure times (0, 24, 72, and 96 h) at a temperature of 47 °C and then evaluated by germination test (G), germination speed index (GSI), mean germination time (MGT), seedling emergence (SE), emergence speed index (ESI), and mean emergence time... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Qualidade fisiológica; Sorghum Bicolor; Germinação. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1114867 |
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SILVA, J. B. da; PRUDÊNCIO, S. H.; FELBERG, I; DELIZA, R.; CARRÃO-PANIZZI, M.C.. |
O objetivo deste trabalho foi avaliar a aceitabiliade de bebidas obtidas de extrato de soja em pó, produzido a partir de cultivar desprovida de enzimas lipoxigenases, e de dois extratos em pó comerciais. Duas bebidas do extrato da cultivar desprovida de lipoxigenases foram preparadas pela diluição em água mineral a 5 e 10%. Os extratos comerciais foram diluídos a 10%. Duzentos consumidores das cidades do Rio de Janeiro, RJ, e Londrina, PR, avaliaram a aceitação das bebidas, pela escala hedônica de sete pontos; a consistência e doçura por meio da escala do ideal de sete pontos; e a intenção de compra pela escala de três pontos. A bebida do extrato de soja da cultivar desprovida de lipoxigenases preparada a 10% obteve as maiores notas de aceitação (4,2 a... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Leite de soja; Alimento derivado de soja; Soja livre de lipoxigenase. |
Ano: 2007 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/470115 |
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SILVA, J. B. da; SILVA, R. L. de O.; FERREIRA NETO, J. R. C.; ARAÚJO, F. T. de; PANDOLFI, V.; ARAÚJO, A. C. C. de; LEMOS, A. B.; RÊGO, M. de S.; OLIVEIRA, M. F. de; MELO, N. F. de; ISEPPON, A. M. B.. |
Este trabalho objetivou testar diferentes protocolos de extração de RNA para tecidos foliares de videira infectadas por X. campestres e identificar o mais eficiente para o tecido avaliado.. |
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) |
Palavras-chave: Vitis vinifera; Xanthomonas campestres; RNA; Uva; Melhoramento genético; Folha; Doença; Bactéria; Genetic improvement. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1057616 |
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FERREIRA, M. P.; OLIVEIRA, M. C. N. de; MANDARINO, J. M. G.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.. |
The objective of this work was to analyze changes in the isoflavone profile, determined by high performance liquid chromatography, at different processing stages and after refrigeration of tempeh. For tempeh production, clean soybean grains from cultivars BR 36 (low isoflavone content) and IAS 5 (high) were dehulled, and the separated cotyledons were hydrated and then cooked in boiling water for 30 min. Spores of the fungus were inoculated in the cooked and cooled cotyledons, and incubated at 32ºC for 6, 12, 18, and 24 hours in perforated polypropylene bags, for fermentation. The resulting tempeh was stored at 4ºC for 6, 12, 18, and 24 hours. After 24-hour fermentation, isoflavone glucosides were 50% reduced, and the aglycone forms in the tempeh from both... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Fermentation; Functional food; High performance liquid chromatography; Malonyl; Rhizopus microsporus var; Oligosporus; Aglycone. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/916141 |
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FERREIRA, M. P.; OLIVEIRA, M. C. N. de; MANDARINO, J. M. G.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.. |
The objective of this work was to analyze changes in the isoflavone profile, determined by high performance liquid chromatography, at different processing stages and after refrigeration of tempeh. For tempeh production, clean soybean grains from cultivars BR 36 (low isoflavone content) and IAS 5 (high) were dehulled, and the separated cotyledons were hydrated and then cooked in boiling water for 30 min. Spores of the fungus Rhizopus microsporus var. oligosporus were inoculated in the cooked and cooled cotyledons, and incubated at 32ºC for 6, 12, 18, and 24 hours in perforated polypropylene bags, for fermentation. The resulting tempeh was stored at 4ºC for 6, 12, 18, and 24 hours. After 24‑hour fermentation, isoflavone glucosides were 50% reduced,... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Soja; Nutrição humana; Alimento fermentado; Fermentação; Análise química; Composição química; Composição de alimento; Cromatografia; Soybeans; Functional foods; High performance liquid chromatography. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/915552 |
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Registros recuperados: 60 | |
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