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Concentration of a vegetal enzymatic extract by microfiltration. Repositório Alice
TELES, A. S. C.; TERZI, S. C.; SILVA, L. F. M.; GOMES, F. S.; MORAES, I. V. M.; EGITO, A. S.; CABRAL, L. M. C.; MATTA, V. M..
2011
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Protease; Processo; Membranas; Enzima; Fabricação de queijo.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/915888
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Correlation between hydrolytic enzymes produced by solid-state fermentation and bioactive compounds release from grape pomace. Repositório Alice
TELES, A. S. C.; CHÁVEZ, D. W. H.; GOTTSCHALK, L. M. F.; TONON, R. V..
Hydrolysis of the cell wall components of grape pomace by hydrolytic enzymes may be an alternative for the recovery of conjugated bioactive compounds from a matrix. In this sense, a pool of enzymes was produced by solid-state fermentation (SSF) using wheat bran as a standard medium and a mixture of grape pomace and wheat bran as substrate. The aim of this work was apply the principal component analysis (PCA) to evaluate the activity of the enzymes produced and the release of bioactive compounds. The enzymes synthesized with the addition of grape pomace were more efficient in the extraction of compounds with higher proanthocyanidins content and higher antioxidant potential. A significant correlation between the bioactive compounds and the enzymes activity...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Enzyme-assisted extraction; Bagaço de uva; Etanol; Carboximetilcelulose; Bioactive compounds; Antioxidants.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1099151
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Correlation between hydrolytic enzymes produced by solid-state Fermentation and bioactive compounds release from grape pomace Repositório Alice
TELES, A. S. C.; CHÁVEZ, D. W. H.; GOTTSCHALK, L. M. F.; TONON, R. V..
bitstream/item/187645/1/3640-31072018-151024.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Agitador magnético; Shaker; Xilana; Glylinous; Tecnologia de Alimento; Carboximetilcelulose.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1100626
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Efeito das condições de processo na extração assistida por ultrassom de fenólicos do bagaço de uva. Repositório Alice
MAZZA, K. E. L.; TELES, A. S. C.; CALDAS, T. W.; BRIGIDA, A. I. S.; BORGUINI, R. G.; TONON, R. V..
2016
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Syrah; Resíduos; Vitivinicultura; Compostos fenólicos; Antocianinas; Residue; Viticulture; Phenolic com compounds; Anthocyanins.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1058254
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Effect of the substrate composition on the solid state fermentation to obtain enzymes with potential for extraction of bioactive compounds from grape pomace. Repositório Alice
TELES, A. S. C.; CHÁVEZ, D. W. H.; COELHO, M. A. Z.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; GODOY, R. L. de O.; GOTTSCHALK, L. M. F.; TONON, R. V..
bitstream/item/198812/1/SIAN-2019-R069.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Supplementation; Fermentative process.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1110031
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Estabilidade do suco probiótico de juçara (Euterpe edulis M.) microencapsulado por spray drying e por liofilização. Repositório Alice
PAIM, D. R. S. F.; TELES, A. S. C.; COSTA, S. D. de O.; WALTER, E. H. M.; TONON, R. V..
Este trabalho teve como objetivo a avaliação da estabilidade à estocagem do suco de juçara probiótico microencapsulado. O suco de juçara adicionado de micro-organismos Bifidobacterium animalis spp. Lactis foi microencapsulado por dois métodos (spray drying e liofilização), utilizando como material de parede uma mistura contendo maltodextrina e inulina (1:1). As partículas produzidas foram estocadas em diferentes temperaturas (7 e 35 ºC) e avaliadas em relação à contagem de células viáveis, compostos fenólicos totais e capacidade antioxidante, ao longo de 180 dias. As amostras estocadas a 35 ºC apresentaram contagem inferior a 104 UFC/g logo no trigésimo dia de estocagem, enquanto as armazenadas a 7ºC apresentaram contagem superior a 107 UFC/g. O processo...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Bifidobacterium animalis; Microencapsulação; Compostos fenólicos; Microencapsulation.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1058244
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Hidrólise enzimática do bagaço de uva e obtenção de um extrato concentrado em compostos bioativos com atividade inibidora de ?-amilase. Repositório Alice
PIRES, M. C. da S.; TELES, A. S. C.; SILVA, L. F. M. da; MATTA, V. M. da; TONON, R. V.; GOTTSCHALK, L. M. F..
bitstream/item/198811/1/SIAN-2019-R070.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Extração enzimática; Liberação de proantocianidinas.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1110033
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Recovery of phenolic compouns by solid-state fermentation from grape pomace and wheat bran. Repositório Alice
TELES, A. S. C.; TERZI, S. da C.; SOUZA, E. F. de; GOTTSCHALK, L. M. F.; TONON, R. V..
The grape pomace and wheat bran is rich in bioactive compounds that may be conjugated to the plant cell wall, making it difficult to recover. The objective of this study was to produce an enzymatic complex concomitant to the release of phenolics from grape pomace and wheat bran, by solid-state fermentation (SSF), using the mutant strain Aspergillus niger 3T5B8. Both substrates showed potential for the production of hydrolytic enzymes, mainly for xylanase and ?-glucosidase enzymes with grape pomace and wheat bran, respectively. In addition, SSF showed a more than 50% increase in the phenolic release of the substrates.
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Biotecnologia; Produção de Alimentos; Bebidas; Cosméticos; Phenolic compounds; GRAPE POMACE; SOLID-STATE FERMENTATION.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1076989
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