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Captan and Folpan inhibition of PCR amplification of 375 bp DNA fragment specific for the 18S region of Saccharomyces. Repositório Alice
SILVA, G. A. da; BERNARDI, T. L.; SCHAKER, P. D. C.; MELLO, L. M. R. de; VALENTE, P..
bitstream/item/195411/1/ab-gildo.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: PCR; Polimerase; Levedura; Microbiologia; Fermentação; Vinho; Fungicida.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/870250
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Comportamento de diferentes linhagens de Saccharomyces cerevisiae na presença da levedura Brattanomyces custersianus durante a fermentação tumultuosa da vinificação em tinto. Repositório Alice
SILVA, G. A. da; POLETTO, C. M.; POLI, J. S.; BALBINOTTE, J.; CARBONERA, A. de S.; SOUZA, E. de; LOCATELLI, C.; VALENTE, P..
2008
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Enologia; Vinho; Fermentação; Levedura; Contaminação.
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/543195
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Composição do meio e sua relação com a expressão killer. Repositório Alice
SILVA, G. A. da; POLI, J. S.; POLETTO, C. M.; BALBINOTTE, J.; VALENTE, P..
2008
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Enologia; Vinho; Microbiologia; Composição de meio; Levedura; Toxina; Fator killer.
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/543196
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Impact of fungicide residues on polymerase chain reaction and on yeast metabolism. Repositório Alice
SILVA, G. A. da; BERNARDI, T. L.; SCHAKER, P. D. C.; AGUSTINI, B. C.; MELLO, L. M. R. de; VALENTE, P..
2016
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Fungicide; PCR inhibitors; Stuck fermentation; Taq polymerase inhibitors.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1059337
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Influence of Brettanomyces custersianus upon the activity of Saccharomyces cerevisiae strains during the tumultuous phase of vinification. Repositório Alice
SILVA, G. A. da; POLETTO, C. M.; POLI, J. S.; VALENTE, P..
The aim of this work was to evaluate the influence of Brettanomyces custersianus on the metabolic activity of Saccharomyces cerevisiae during the tumultuous stage of wine production. The Cabernet Sauvignon grape must with the skin was inoculated with individual cultures of Sacch. cerevisiae and with mixed cultures of Sacch. cerevisiae and Br. custersianus. During the 6-day tumultuous phase of fermentation, the highest ethanol production and the highest sugar consumption were obtained with the strains without B. custersianus. Fermentations carried out with the addition of Brettanomyces metabolites, acetic acid and 4-ethylphenol, showed that only the former inhibited the growth of both Sacch. cerevisiae strains used. In some cases, Br. custersianus could...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Vinificação; Brettanomyces custersianus; Saccharomyces cerevisiae; Influência; Microbiologia; Enologia; Vinho; Fermentação; Levedura.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/882297
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Primer universal para leveduras não detecta a presença de Bacillus megaterium. Repositório Alice
NALIN, R.; AUGUSTINI, B. C.; VALENTE, P.; BERNARDI, T. L.; SILVA, G. A. da.
2011
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: PCR; Bacillus megaterium; Microbiologia; Levedura; Metodologia; Identificação; Microrganismo.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/908311
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Production of functional killer protein in batch cultures upon a shift from aerobic to anaerobic conditions. Repositório Alice
SILVA, G. A. da; POLI, J. S.; POLETTO, C. M.; SCHAKER, P. D. C.; VALENTE, P..
2011
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Levedura assassina; Efeito crabtree; Efeito Pasteur; Inibição; Tensão micocinogênica; Microbiologia; Levedura.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/907513
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Rapid yeast DNA extraction by boiling and freeze-thawing without using chemical reagents and DNA purification. Repositório Alice
SILVA, G. A. da; BERNARDI, T. L.; SCHAKER, P. D. C.; MENEGOTTO, M.; VALENTE, P..
The purpose of this work was to study a rapid yeast DNA extraction by boiling and freeze-thawing processes without using chemical reagents or any purification procedures, to obtain a high grade PCR-product. A specific DNA fragment of the 18S region of Dekkera bruxellensis and Saccharomyces cerevisiae was chosen. The described boiling and freeze-thawing protocols generated the PCR-grade product preparations and could be used to process many samples. The amplification of the fragments could be observed after 30 and 35 cycles. These processes of extraction without using any kind of chemical reagents, especial water, and purification procedures proved to be efficient, reproducible, simple, fast, and inexpensive.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: DNA; Dekkera bruxellensis; Saccharomyces cerevisiae; Gelo-degelo; Ebulição; Extração de DNA; Microbiologia; Metodologia.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/925175
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