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Antioxidant and anticholinesterase investigations of Rumex hastatus D. Don: potential effectiveness in oxidative stress and neurological disorders Biol. Res.
Ahmad,Sajjad; Ullah,Farhat; Ayaz,Muhammad; Sadiq,Abdul; Imran,Muhammad.
BACKGROUND: Rumex species are traditionally used for the treatment of neurological disorders including headache, migraine, depression, paralysis etc. Several species have been scientifically validated for antioxidant and anticholinestrase potentials. This study aims to investigate Rumex hastatus D. Don crude methanolic extract, subsequent fractions, saponins and flavonoids for acetylcholinestrase, butyrylcholinestrase inhibition and diverse antioxidant activities to validate its folkloric uses in neurological disorders. Rumexhastatus crude methanolic extract (Rh. Cr), subsequent fractions; n-hexane (Rh. Hex), chloroform (Rh. Chf), ethyl acetate (Rh. EtAc), aqueous fraction (Rh. Aq), crude saponins (Rh. Sp) and flavonoids (Rh. Fl) were investigated against...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Ethnomedicinal; Acetylcholinesterase; Butyrycholinesterase; DPPH; ABTS.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0716-97602015000100020
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Antioxidants properties of chocolates sold in Peru Acta Agron. (Palmira)
Calixto-Cotos,María Rosario; Chire-Fajardo,Gabriela Cristina; Orihuela-Rivera,Carmen Adela.
Abstract The goals of this paper were to evaluate total polyphenol content (TPC), total flavonoid content (TFC), anti-oxidant capacity (AC) and reducing power (RP) of eight dark chocolates that are sold in Peru. Imported and domestic chocolate samples containing between 50% and 74% cacao were defatted. Defatted chocolate (DCh) was separated and treated to extract phenolic compounds. The TPC and AC were determined by using the Folin-Ciocalteu reagent and two in vitro models based on the free-radical capturing capacity DPPH and ABTS. The RP was evaluated by using the potassium pherricyanide method; in the TFCs assessments, catechin was used as the standard. Chocolate TPC varied between 1.69 ± 0.02 and 5.39 ± 0.17 mg gallic acid/g chocolate and AC (DPPH-IC50)...
Tipo: Journal article Palavras-chave: ABTS; Cacao; Defatted chocolate; DPPH; Folin-Ciocalteu; Flavonoid; Polyphenolic compounds; Reducing power.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0120-28122018000400479
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Atividade antioxidante e antimicrobiana do extrato de Lentinula edodes. Repositório Alice
BACH, F.; HELM, C. V.; PEDRO, A. C.; STAFUSSA, A. P.; MACIEL, G. M.; HAMINIUK, C. W. I..
O L. edodes, comumente conhecido como Shiitake, é um cogumelo comestível que além de apresentar importante valor nutricional, vem sendo estudado devido a sua composição promissora de compostos biologicamente ativos. Os objetivos desse estudo foram (i) determinar os compostos fenólicos totais, flavonoides totais, atividade antioxidante e antimicrobiana do extrato fenólico de L. edodes e, (ii) identificar e quantificar os compostos presentes no extrato fenólico por CLUE. A atividade antioxidante in vitro foi determinada pelos métodos DPPH, ABTS e FRAP. Os compostos fenólicos foram isolados e quantificados em cromatógrafo de ultra eficiência (CLUE). A atividade antimicrobiana foi investigada frente a quatro cepas de bactérias patogênicas por meio do método de...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Shiitake; Ácido gálico; DPPH; ABTS; FRAP; CLUE; Lentinula Edodes; Bactéria; Cogumelo Comestível.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1111237
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Atividade antioxidante total e polifenóis em feijões (Phaseolus vulgaris L.) das cultivares BRS Supremo e BRS Pontal. Repositório Alice
SOUSA, A. D.; BRITO, E. S. de; BASSINELLO, P. Z..
2009
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: ABTS; Folin-Ciocalteau; Phaseolus.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/577276
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Bioactive compounds and antioxidant capacities of 18 non-traditional tropical fruits from Brazil. Repositório Alice
RUFINO, M. do S. M.; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de; PÉREZ-JIMÉNEZ, J.; SAURA-CALIXTO, F.; MANCINI FILHO, J..
2010
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Tropical fruits; Phenolics; Antioxidants; ABTS; DPPH; FRAP.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/880820
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Compostos bioativos e atividade antioxidante em frutos de variedades melhoradas de bananeira. Repositório Alice
FONSECA, M. D.; NEVES, T. T.; SANTOS, F. G. dos; VIANA, E. de S.; REIS, R. C.; AMORIM, E. P..
Este estudo representa a fase inicial de uma pesquisa que busca identificar variedades de bananeira, desenvolvidas pelo programa de melhoramento da Embrapa Mandioca e Fruticultura, que se destacam por apresentar elevados teores de compostos bioativos e atividade antioxidante em relação às variedades comumente consumidas. O objetivo dessa pesquisa foi avaliar a presença de compostos fenólicos e a atividade antioxidante das variedades Pacovan, Pacovan Ken, FHIA-18, PC-0101, FHIA-23, YB-4203 e Tropical. Os frutos foram colhidos no estádio 2 de maturação e avaliados no estádio 6, por meio de extratos (etanol/acetona), a partir de 15 g de polpa.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Banana; Bioativos; DPPH; ABTS; Polifenois extraíveis totais.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/937725
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Compostos bioativos e atividade antioxidante total de pedúnculos de caju (Anacardium occidentale L.) durante o amadurecimento de clones de cajueiro anão-precoce. Repositório Alice
LOPES, M. M. de A.; MIRANDA, M. R. A. de; MOURA, C. F. H.; ENÉAS FILHO, J..
2012
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Polyphenols; Vitamin C; Carotenoids; Food analysis; Polifenóis; ABTS; Vitamina C; Carotenóides; Análise de alimentos.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/927976
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Influência do tamanho molecular das frações peptídicas na capacidade antioxidante de hidrolisado de gelatina de tilápia. Repositório Alice
BRIGIDA, A. I. S.; SILVA, C. M.; ANTONIASSI, R.; FARIA, L. R. F.; GOMES, F. dos S.; FONSECA, T. F..
2016
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Fracionamento de peptídeos; Perfil peptídico; ABTS; DPPH; Inibição da peroxidação lipídica.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1058066
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Oxidative stress is closely related to clinical severity of pre-eclampsia Biol. Res.
CHAMY,VERÓNICA M; LEPE,JAIME; CATALÁN,ÁLVARO; RETAMAL,DAVID; ESCOBAR,JORGE A; MADRID,EVA M.
Pre-eclampsia is a hypertensive disorder of pregnancy in which enzymatic antioxidant defenses fail and tissues are injured. This prospective case-control study evaluated whether pre-eclamptic women and their newborns show higher degrees of oxidative stress than normal pregnancies and sought to determine if this stress is related to clinical severity. Forty-four pre-eclamptic and thirty healthy pregnant women attending two hospitals in Valparaíso, Chile, were studied. The following plasmatic variables of antioxidant capacity were evaluated: glutathione peroxidase activity (GPx), total antioxidant capacity measured by oxidation of ABTS substrate (2,2'-azino-bis (3-ethylbenzthiazoline-6-sulfonic acid), and superoxide dismutase activity (SOD). malondialdehide...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Pre-eclampsia; MDA; SOD; GPx; ABTS; Lipoperoxidation; Antioxidants.
Ano: 2006 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0716-97602006000200005
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Quality, bioactive compound content, and antioxidant activity in fruits of brazilian acerola clones. Repositório Alice
SAMPAIO, C. G.; MORAIS, S. M.; RUFINO, M. do S. M.; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de.
2009
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Vitamin C; Phenolics; Anthocyanins; Carotenoids; DPPH; ABTS; FRAP.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/631664
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Valoración del potencial antioxidante de Mollinedia racemosa (romadizo) Plantas Medicinales
Solanilla Duque,José Fernando; Lombo,Oscar; Murillo Perea,Elizabeth; Méndez Arteaga,Jonh Jairo.
Introducción: Mollinedia racemosa (Schltdl.) Tul. (romadizo), es una especie usada por grupos indígenas y comunidades campesinas de la cuenca del Orinoco colombiano, empleada para tratar fiebres, dolores de cabeza y problemas de estómago, especialmente en el tratamiento del resfriado y como analgésico. Objetivo: evaluar el potencial antioxidante de las hojas de M. racemosa (romadizo). Métodos: se preparó un macerado etanólico de hojas (relación 1:15, vegetal/solvente), renovando el solvente cada 24 h hasta agotar la muestra. El extracto se filtró, se concentró a presión reducida y se almacenó (4 ºC). Se valoró el contenido de compuestos fenólicos, flavonoides y de flavonoles totales. Se estableció además la concentración de alcaloides que posee la planta....
Tipo: Journal article Palavras-chave: Mollinedia racemosa; Actividad antioxidante; DPPH; ABTS; Peroxidación lipídica; Compuestos fenólicos.
Ano: 2011 URL: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1028-47962011000200004
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