Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 34
Primeira ... 12 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A avicultura de corte em 2016 ? a crise continua. Infoteca-e
SANTOS FILHO, J. I. dos; TALAMINI, D. J. D..
bitstream/item/155248/1/final8441.pdf
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Avicultura; Depressão econômica; Aviculture; Economic recession.
Ano: 2016 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1063451
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Anais... Infoteca-e
SIMPÓSIO BRASIL SUL DE AVICULTURA, 18.; BRASIL SUL POULTRY FAIR, 9., 2016, Chapecó..
bitstream/item/160221/1/final8528.pdf
Tipo: Livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Avicultura; Produção animal; Cadeia produtiva; Agronegócio; Biossegurança; Sanidade animal; Aviculture; Poultry production; Agribusiness; Biosafety; Animal health.
Ano: 2017 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1070017
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Anais... Infoteca-e
JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 7., 2013, Concórdia..
bitstream/item/93515/1/jinc2013.pdf
Tipo: Livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Congresso; Avicultura; Suinocultura; Aviculture; Swine.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/972888
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Anais... Infoteca-e
SIMPÓSIO BRASIL SUL DE AVICULTURA, 17.; BRASIL SUL POULTRY FAIR, 8., 2016, Chapecó..
bitstream/item/154207/1/final8178.pdf
Tipo: Livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Avicultura; Aviculture.
Ano: 2016 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1062082
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Anais... Infoteca-e
SIMPÓSIO BRASIL SUL DE AVICULTURA, 14.; BRASIL SUL POULTRY FAIR, 5., 2013, Chapecó..
bitstream/item/93388/1/final7111.pdf
Tipo: Livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Congresso; Avicultura; Aviculture.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/972655
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Análise do segmento exportador da avicultura brasileira no período de 1996 a 2004 AgEcon
Cunha, Denis Antonio da; Dias, Roberto Serpa.
This paper has the main goal of analyzing and evaluating the structure and dynamics of the market from the exporting section of Brazilian chicken raising, from 1996 to 2004. Concentration rates were calculated in order to measure the market share which are dominated by the main companies. The dynamics of the sector position (turnover) was also checked. The reached results point that the sector concentration is higt, and great investments are necessary to the performance in the international market; the placement of the companies was changed mainly due to the ones which had lost positions compared to the first year. However, the concentration has decreased, and there is evidence that the market power hasn’t been used by the companies in a sense of reducing...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Aviculture; Exports; Market concentration; Sector dynamics; International Relations/Trade.
Ano: 2006 URL: http://purl.umn.edu/55308
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Annual Report 2018. Infoteca-e
PEREIRA, M. L.; CARDOSO, L. S..
bitstream/item/204426/1/final9172.pdf
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Relatório; Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Swine and Poultry; Pesquisa; Inovação; Transferência de Tecnologia; Agricultural research; Swine; Aviculture; Technology transfer.
Ano: 2019 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1114067
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Annual Report 2019. Infoteca-e
PEREIRA, M. L.; CARDOSO, L. S..
bitstream/item/212934/1/AnnualRep2019.pdf
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Swine and Poultry; Relatório; Inovação; Pesquisa; Transferência de Tecnologia; Agricultural research; Aviculture; Swine; Technology transfer.
Ano: 2020 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1122269
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Aplicativo custo fácil: suínos e frangos de corte. Infoteca-e
MIELE, M.; BENELLI, D. A..
bitstream/item/180480/1/final8921.pdf
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cálculo; Desempenho econômico; Desempenho financeiro; Avicultura; Suinocultura; Custo de produção; Transferência de Tecnologia; Custo Operacional; Rentabilidade; Swine; Aviculture; Economic costs; Production costs; Production technology; Profitability; Economic performance; Finance; Technology transfer.
Ano: 2018 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1093657
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Association of the severity of tongue lesions in broiler chickens with the quality of corn in feed PAB
Vaccari,Isabel Cristina Mores; Duarte,Vinicius; Rodrigues,Denise Russi; Santos,Fabiana Ramos dos; Minafra,Cibele Silva.
Abstract: The objective of this work was to determine the correlation of the physical attributes of corn and the mycotoxins present in its grains with the severity of tongue lesions in broiler breeder roosters. The occurrence of the aflatoxin, vomitoxin, zearalenone, T-2 toxin, and fumonisin mycotoxins was detected in the corn grains used in the feed formulation for breeder chickens. The percentages of moisture and broken grains were positively correlated (Pearson’s correlation) with the presence of aflatoxin. Milder lesions (grade 1) are positively correlated with aflatoxin and negatively correlated with fumonisin, and the most severe lesions (grade 3) are positively correlated with vomitoxin, fumonisin, and T-2 toxin.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aflatoxin; Aviculture; Fumonisin; Mycotoxin; T-2 toxin; Vomitoxin..
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2017001000942
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cálculo simplificado do custo de produção do integrado: suínos e frangos de corte. Infoteca-e
BOFF, J. A.; BENELLI, D. A.; SANDI, A. J.; MIELE, M..
bitstream/item/135755/1/final7922.pdf
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cálculo.; Produção animal; Custo; Economia agrícola; Avicultura; Suinocultura; Transferência de Tecnologia.; Animal production; Production costs; Economic analysis; Aviculture; Swine; Technology transfer.
Ano: 2015 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1031847
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
CARACTERISTICAS DA INTERNACIONALIZAÇÃO DA AGROINDUSTRIA EXPORTADORA DE FRANGO DE CORTE DE MATO GROSSO DO SUL. AgEcon
Lima, Dario Oliveira; Barczsz, Silvio Silvestre; Oliveira, Leidy Diana Souza De.
A internacionalização é um processo crescente e continuado de envolvimento de uma empresa nas operações com outros países fora de sua base de origem. O sistema agroindustrial exportador de frango de corte brasileiro adquiriu o status de maior exportador mundial desta commodity e o terceiro maior produtor mundial. Essa posição se deve a diversos fatores, entre eles: a utilização de novas tecnologias, tanto na produção como no manejo; melhoria da qualidade sanitária; e grande disponibilidade de insumos (mão-de-obra e grãos a baixo custo). A atividade apresenta um elevado dinamismo e importância econômica e social para o país. O objetivo deste estudo é caracterizar o perfil da internacionalização da agroindústria exportadora de frango de corte de Mato Grosso...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Comércio internacional; Avicultura; Carne; Tecnologia; International commerce; Aviculture; Meat; Technology; International Relations/Trade; Livestock Production/Industries.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/109756
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
CLOACAL AND SURFACE TEMPERATURES OF BROILERS SUBJECT TO THERMAL STRESS REA
Abreu,Lucas H. P.; Yanagi Junior,Tadayuki; Campos,Alessandro T.; Bahuti,Marcelo; Fassani,Édison J..
ABSTRACT: The cloacal and surface temperatures are important physiological parameters to quantify the thermal comfort of animals, its variations may occur as a function of thermal variables. In this context, the goal of the present study was to evaluate the cloacal (tclo) and surface (tsur) temperatures of Cobb 500® broilers, in the second week of life, subjected to different air dry-bulb temperature (24, 27, 30 and 33 °C) and stress durations (1, 2, 3 and 4 days). The experiment was carried out in four climate-controlled wind tunnels. Air relative humidity and air velocity were set at 60% and 0.2 m s-1, respectively. The tclo and tsur were measured daily through digital thermometer and thermographic camera, respectively. Analysis of variance and Scott...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Animal environment; Aviculture; Thermal comfort; Thermographic image; Physiologic parameters.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-69162017000500877
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Coletânea de artigos brasileiros sobre reprodução de aves: bibliografia e resumos. Infoteca-e
RESENDE, O. de A.; ALMEIDA, J. de; JAENISCH, F. R. F..
bitstream/item/157635/1/final8356.pdf
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ave.; Reprodução animal.; Animal reproduction; Aviculture.
Ano: 2016 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1065427
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
COVID-19: o que o avicultor precisa saber. Infoteca-e
VAZ, C. S. L.; TREVISOL, I. M..
bitstream/item/212047/1/final9420.pdf
Tipo: Recomendação Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Coronavírus; COVID-19; SARS-CoV; Síndrome respiratória; Aviary.; Biosseguridade; Avicultura; Bronquite; Aviário.; Granja; Aviculture; Coronaviridae; Biosecurity..
Ano: 2020 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1121417
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Custo de produção, geração de caixa e retorno sobre o investimento: uso de indicadores simplificados na integração em suínos e aves. Infoteca-e
MIELE, M.; FISCHER, A..
bitstream/item/159591/1/Cot5441.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Finanças; Avicultura; Suinocultura; Custo de produção; Economia agrícola; Indicador econômico; Aviculture; Swine production; Production costs; Economics.
Ano: 2017 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1069030
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Demandas no estudo e levantamento de resíduos químicos na carne de suínos e aves. Infoteca-e
FEDDERN, V.; LIMA, G. J. M. M. de.
A agroindústria busca cada vez mais se adequar à legislação para conseguir manter os mercados internos e externos no que diz respeito à comprovação da ausência de resíduos em alimentos, desta forma, passando confiança ao mercado consumidor.
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Qualidade da carne; Saúde humana; Avicultura; Suinocultura; Indústria agrícola; Resíduo químico; Aviculture; Swine; Meat quality; Livestock and meat industry; Chemical residues.
Ano: 2015 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1031106
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Desempenho dos mercados avícola e suinícola brasileiros em 2013 e perspectivas para o futuro. Infoteca-e
SANTOS FILHO, J. I. dos.
bitstream/item/96971/1/final7377.pdf
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Mercado; Avicultura; Suinocultura; World markets; Aviculture; Swine.
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/979459
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Detection of Salmonella spp, Salmonella Enteritidis and Typhimurium in naturally infected broiler chickens by a multiplex PCR-based assay BJM
Paião,F.G.; Arisitides,L.G.A.; Murate,L.S.; Vilas-Bôas,G.T.; Vilas-Boas,L.A.; Shimokomaki,M..
The presence of Salmonella in the intestinal tract, on the chickens skin and among their feathers, may cause carcasses contamination during slaughtering and processing and possibly it is responsible by the introduction of this microorganism in the slaughterhouses. A rapid method to identify and monitor Salmonella and their sorovars in farm is becoming necessary. A pre-enriched multiplex polymerase chain reaction (m-PCR) assay employing specific primers was developed and used to detect Salmonella at the genus level and to identify the Salmonella enterica serovar Enteritidis (S. Enteritidis) and Salmonella enterica serovar Typhimurium (S. Typhimurium) in broiler chicken swab samples. The method was validated by testing DNA extract from 90 fresh culture...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aviculture; Bacteria; Detection.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822013000100005
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Energy analysis of broiler chicken production system with darkhouse installation AGRIAMBI
Mattioli,Matheus C.; Campos,Alessandro T.; Yanagi Junior,Tadayuki; Marin,Diego B.; Eugênio,Tony M. C.; Costa Junior,José E. V..
ABSTRACT The objective of this study was to evaluate the sustainability of a broiler chicken production system, with confinement in Darkhouse sheds, by energetic analysis. Energy flows of a complete production cycle, 56 days, were considered, of which the energy inputs and outputs were computed in direct and indirect forms, by estimating the energy coming from the quantity of feed, water, machinery and equipment, human labor, sheds, silos, among other components of the productive system, multiplied by their respective energetic coefficients. The total energy demand of a system in a production cycle for the production of 1 kg of live chicken and its energy efficiency coefficient were determined. The studied system had energy conversion coefficient of 95%,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Sustainability; Input-output analysis; Livestock buildings and environment; Aviculture; Broiler chicken facilities.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662018000900648
Registros recuperados: 34
Primeira ... 12 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional