Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 6
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Associação de SNPs com características de carcaça em uma população da raça Canchim. Repositório Alice
MOKRY, F. B.; LIMA, A. O. de; URBINATI, I.; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; HIGA, R. H.; REGITANO, L. C. de A..
Resumo: Foram genotipados 400 animais Canchim que apresentavam fenótipos para área de olho de lombo (AOL) e espessura de gordura subcutânea (EGS). Após o controle de qualidade, foi realizado análise de associação dos SNPs com AOL e EGS por meio da metodologia de RandomForest. Os 400 indivíduos foram também reamostrados 10 vezes formando grupos de 200 indivíduos mais representativos e menos aparentados. Foi criado um grupo de SNPs contendo apenas os SNPs que foram selecionados em todas as análises, considerados os SNPs mais robustos totalizando 197 SNPs para AOL e 162 SNPs para EGS. Após o ajuste de uma regressão selecionou-se um conjunto de 20 SNPs para AOL com R2=0,59 e um conjunto de 17 SNPs para EGS com R2=0,49. Esses SNPs ainda precisam ser validados...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Área de olho de lombo; Bovino de corte; Espessura de gordura subcutânea; Random forest; Ribeye area; Backfat; Single nucleotide polymorphism; Beef cattle.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/946729
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effect of sire breed on carcass and beef quality of crossbred cattle. Repositório Alice
FAVERO, R.; FEIJO, G. L. D.; BONIN, M. N.; MENEZES, G. R. de O.; GOMES, R. da C.; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; SURITA, LUCY M. A.; MIZUBUTI, IVONE Y..
The aim of this study was to evaluate the effect of sire breed on beef quality of crossbred cattle. Steers (n=74) and heifers (n=71) produced along two years from mating Nellore, ½ Nellore x ½ Angus and ½ Nellore x ½ Caracu dams with Braford (BF), Charbray (CC) and Caracu (CR) sires were raised grazing tropical grasses until 20 months (mo) of age, finished in feedlot for 4 mo and harvested at 546 ± 60 kg live weight. Hot carcass weight (HCW) and c rcass dressing percentage (CD) were measured at slaughter. Following 24- hour chill, ultimate pH (pH), Longissimus marbling score (12th-13th ribs section), carcass backfat score (1 to 5) and backfat distribution (1 to 3) were evaluated. Longissimus samples were analyzed for Warner Bratzler shear force (SF) after...
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Animal; Genetics; Breeding; Backfat.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1055839
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Gene co-expression networks associated with carcass traits reveal new pathways for muscle and fat deposition in Nelore cattle. Repositório Alice
VIGNATO B. S.; COUTINHO, L. L.; POLETI, M. D.; CESAR, A. S. M.; MONCAU, C. T.; REGITANO, L. C. de A.; BALIEIRO, J. C. C..
Positively correlated with carcass weight and animal growth, the ribeye area (REA) and the backfat thickness (BFT) are economic important carcass traits, which impact directly on producer's payment. The selection of these traits has not been satisfactory since they are expressed later in the animal's life and multigene regulated. So, next-generation technologies have been applied in this area to improve animal's selection and better understand the molecular mechanisms involved in the development of these traits. Correlation network analysis, performed by tools like WGCNA (Weighted Correlation Network Analysis), has been used to explore gene-gene interactions and gene-phenotype correlations. Thus, this study aimed to identify putative candidate genes and...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Functional enrichment analysis; RNA-Seq data; WGCNA; Ribeye area; Gordura Animal; Gado Nelore; Carcaça; Backfat; Thickness; Beef carcasses.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1106063
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Influencia de la nutrición en los programas de sincronización de estros, superovulación y transferencia embrionaria en ovejas. Colegio de Postgraduados
Molina Mendoza, Pedro.
El aspecto nutricional y endocrino tiene influencia en la sincronización de estros y programas de superovulación, evaluándose su efecto en dos experimentos. En el experimento 1 se evaluaron dos régimenes alimenticios y dos programas de sincronización de estros, teniendo los siguientes tratamientos: ovejas sin pre-sincronización alimentadas con heno de avena (HS) o concentrado comercial (TS) y pre-sincronizadas con heno de avena (HP), o concentrado comercial (TP). En el experimento 1 la concentración de P4 fue mayor en grupos HP y TP (P<0.05). El inicio del estro y la elevación de LH fueron más rápido en los grupos HS y HP (P<0.05). En el experimento 2 se evaluaron dos régimenes de alimentación, un grupo alimentado con concentrado comercial (T) y...
Palavras-chave: Ovis aries; Grasa dorsal; Superovulación; Progesterona; Insulina; Backfat; Superovulation; Progesterone; Insulin; Doctorado; Ganadería.
Ano: 2010 URL: http://hdl.handle.net/10521/96
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Influencia de la nutrición en los programas de sincronización de estros, superovulación y transferencia embrionaria en ovejas. Colegio de Postgraduados
Molina Mendoza, Pedro.
El aspecto nutricional y endocrino tiene influencia en la sincronización de estros y programas de superovulación, evaluándose su efecto en dos experimentos. En el experimento 1 se evaluaron dos régimenes alimenticios y dos programas de sincronización de estros, teniendo los siguientes tratamientos: ovejas sin pre-sincronización alimentadas con heno de avena (HS) o concentrado comercial (TS) y pre-sincronizadas con heno de avena (HP), o concentrado comercial (TP). En el experimento 1 la concentración de P4 fue mayor en grupos HP y TP (P<0.05). El inicio del estro y la elevación de LH fueron más rápido en los grupos HS y HP (P<0.05). En el experimento 2 se evaluaron dos régimenes de alimentación, un grupo alimentado con concentrado comercial (T) y...
Palavras-chave: Ovis aries; Grasa dorsal; Superovulación; Progesterona; Insulina; Backfat; Superovulation; Progesterone; Insulin; Doctorado; Ganadería.
Ano: 2010 URL: http://hdl.handle.net/10521/96
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ractopamine concentration on the lipid profile of swine fat and meat Ciência Rural
Alencar,Stephan Alexander da Silva; Kiefer,Charles; Nascimento,Karina Márcia Ribeiro de Souza; Viana,Luiz Henrique; Gonçalves,Liliane Maria Piano; Rocha,Gabriel Cipriano; Corassa,Anderson; Abreu,Rodrigo Caetano de.
ABSTRACT: This study was conducted to evaluate the effect of ractopamine concentrations on swine fat and meat lipid profiles. Ninety finishing barrows, initially weighing 71.9±4.4kg, were distributed in a randomized block design in three ractopamine concentrations (0, 10 and 20ppm) with fifteen replicates of two animals in each. Gas chromatography was used to analyze the lipid profiles of backfat and meat. The inclusion of ractopamine in the diet changed (P<0.05) α-linolenic acid and eicosatrienoic acid concentrations in the backfat but did not affect (P>0.05) any of the other fatty acids or indexes evaluated. In the meat, a significant effect (P<0.05) was observed on nine fatty acids evaluated, with a decrease (P<0.05) in lauric, myristic,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Backfat; Fatty acids; Pork..
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782018000800652
Registros recuperados: 6
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional