Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effect of preparation practices and the cowpea cultivar Vigna unguiculata L.Walp on the quality and content of myo-inositol phosphate in akara (fried bean paste) Ciênc. Tecnol. Aliment.
Rogério,Walison Fabio; Greiner,Ralf; Nunes,Itaciara Larroza; Feitosa,Sabrina; Furtunato,Dalva Maria da Nóbrega; Almeida,Deusdélia Teixeira de.
Akara is one of Brazil's national treasures prepared from cowpea (Vigna unguiculata L.Walp), grated onions and salt and deep-fried in crude palm oil. The results of this study on akara preparation methods showed that, in general, cowpeas were soaked for up 3 hours at room temperature, and the seed coats were then removed. The akara makers preferred the olho de pombo cultivar, because of its cream hue, or the macassar cultivar because it produces a crispier paste. The seeds purchased from street markets had lower ranges of InsP6, InsP5, and InsP4 (1.03-7.62 ∝mol.g- 1; 0.14-1.31 ∝mol.g- 1; and 0.0-0.10 ∝mol.g- 1, respectively) than both the paste and akara (6.72-19.24 ∝mol.g- 1; 1.29-4.57 ∝mol.g- 1; 0.0-0.76 ∝mol.g- 1; 3.31-13.71 ∝mol.g- 1; 0.0-4.48 ∝mol.g-...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Akara; Phytate; Frying; Biovailability; Preparation techiniques.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612014000200004
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Estimated relative biovailability of supplemental inorganic molybdenum sources and their effect on tissue molybdenum and copper concentrations in lambs. Repositório Alice
POTT, E.B.; HENRY, P.R.; RAO, P.V.; HINDERBERGER JUNIOR, E.J.; AMMERMAN, C.B..
Molybdenum sources; Feed composition; Tissue mineral; Serum minerals; Mineral excretation.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Ovino; Mineral; Nutricao; Alimentacao; Molybdenum; Copper; Lambs; Biovailability.
Ano: 1999 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/44481
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional