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A SNP in the BMP3 gene associated with carcass traits in broilers. Repositório Alice
NEIS, K. L.; IBELLI, A. M. G.; MARCHESI, J. A. P.; KAWSKI, V. L.; FORNARI, M. B.; LOPES, L. dos S.; PEIXOTO, J. de O.; LEDUR, M. C..
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: SNP; Frango de corte; Carcarça; Polimorfismo genético; Broiler chickens; Genetic polymorphism; Chicken carcasses.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/970454
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Aceite de orégano (Lippia graveolens) como antioxidante en la peroxidación lipídica de la carne de pollos de engorda Colegio de Postgraduados
Zacatula Mier, Heriberto.
En la alimentación humana, la carne es una parte importante de la dieta, representa aproximadamente 11% del total del consumo de alimentos. La carne de pollo, por su alto valor nutrimental, bajo costo y alta disponibilidad, es uno de los productos de origen animal de mayor consumo y aceptación. Lo que ha resultado que a nivel mundial, en los últimos 30 años su producción se haya cuadruplicado, mientras que la de otras especies, como la de cerdo, sólo ha duplicado su volumen (FAO, 2007). En las últimas décadas una parte importante de la investigación en el ámbito de la nutrición animal se ha dirigido a mejorar el valor nutritivo de los alimentos de origen animal, para ofrecer al consumidor un producto de acuerdo a su demanda y necesidades, con...
Tipo: Tesis Palavras-chave: Broiler chickens; Oregano oil; Lipid oxidation; Malondialdehyde; Lippia gravenolus.
Ano: 2009 URL: http://hdl.handle.net/10521/1169
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Adiponectin receptor 2 gene associated with bone traits in broiler chickens. Repositório Alice
GODOY, T. F.; SILVA, V. H.; TESSMANN, A. L.; PANDOLFI, J. R. C.; PEIXOTO, J. de O.; COUTINHO, L. L.; LEDUR, M. C..
2014
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Osso; Frango de corte; Genetica animal; Animal genetics; Broiler chickens; Bone formation.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1014179
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Amônia em aviário dark house. Repositório Alice
ABREU, P. G. de; COLDEBELLA, A.; FEDDERN, V.; SANTOS FILHO, J. I. dos.
Um dos poluentes aéreos frequentemente encontrados em altas concentrações nos aviários é a amônia a qual é considerada o gás mais prejudicial na produção de aves. Dessa forma, objetivou-se avaliar a concentração de amônia no ar em aviário dark house. Os dados de concentração de amônia no ar foram coletados em 27 pontos no sentido longitudinal do aviário, à altura das aves, no primeiro e nos 21 e 42 dias de vida por seis lotes consecutivos. De acordo com os valores de amônia em cada ponto, foi realizada análise geostatística utilizando o software GS+􀂓. A partir da análise espacial foram confeccionados mapas de isolinhas das medidas de amônia utilizando o software SURFER􀂓. A distribuição de amônia foi heterogênea ao longo do aviário...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Avicultura; Frango de corte; Aviário; Amônia; Aviaries; Broiler chickens; Ammonia.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1013875
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AN APPROACH TO A MICROBIOLOGICAL RISK ASSESSMENT IN THE POULTRY SECTOR IN TRINIDAD AgEcon
Dookeran, Mark M.; Baccus-Taylor, Gail S.H.; Akingbala, John A..
International studies and epidemiological data have revealed a strong association between salmonellosis and chicken meat. This association provides serious challenges for food safety and international trade. Microbiological Risk Assessment is a food safety tool that is used to determine the incidence of food borne illnesses. The procedure identifies a microbiological hazard in the entire food continuum (from farm to fork), and estimates the adverse effects to human health, of ingesting the microbial hazard. The Assessment integrates four steps, hazard identification, hazard characterisation, exposure assessment and risk characterisation, to produce a practical estimate of risk. In each step, knowledge of the prevalence and concentration of the pathogen,...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Broiler chickens; Salmonellosis; Microbiological risk; FAO/WHO; CAREC; CAES; Agribusiness; Food Consumption/Nutrition/Food Safety; Health Economics and Policy; International Development.
Ano: 2007 URL: http://purl.umn.edu/36952
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Análise da presença de campylobacter spp em carne de frango comercializada em supermercados Repositório Alice
POZZA, J. dos S.; RECH, D. V.; VAZ, C. S. L.; BAMPI, G. B..
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Indústria do frango; Frango de corte; Sanidade animal; Toxicologia de alimentos; Broiler chickens; Animal health; Campylobacter; Food safety; Poultry industry.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/973671
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Association of an InDel in the ghrelin gene with performance traits in a paternal broiler line. Repositório Alice
IBELLI, A. M. G.; FONGARO, G.; TESSMANN, A. L.; RIBEIRO, J. B.; PEIXOTO, J. de O.; COUTINHO, L. L.; LEDUR, M. C..
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Growth hormone; Frango de corte; Polimorfismo genético; Hormônio; Broiler chickens; Somatotropim; Genetic polymorphism.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/970440
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Association of RUNX2 and TNFSF11 genes with production traits in a paternal broiler line. Repositório Alice
GRUPIONI, N. V.; STAFUZZA, N. B.; CARVAJAL, A. B.; IBELLI, A. M. G.; PEIXOTO, J. de O.; LEDUR, M. C.; MUNARI, D. P..
Abstract: Intense selection for production traits has improved the genetic gain of important economic traits. However, selection for performance and carcass traits has led to the onset of locomotors problems and decreasing bone strength in broilers. Thus, genes associated with bone integrity traits have become candidates for genetic studies in order to reduce the impact of bone disorders in broilers. This study investigated the association of the RUNX2 and TNFSF11 genes with 79 traits related to performance, carcass composition, organs, and bone integrity in a paternal broiler line. Analyses of genetic association between single-nucleotide polymorphisms (SNPs) and traits were carried out using the maximum likelihood procedures for mixed models. Genetic...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Melhoramento genético animal; Frango de corte; Animal breeding; Broiler chickens.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1069536
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Associations of the osteopontin gene with performance traits in a paternal broiler line. Repositório Alice
IBELLI, A. M. G.; FORNARI, M. B.; NEIS, K. L.; ZANELLA, R.; TESSMANN, A. L.; PANDOLFI, J. R. C.; CANTAO, M. E.; LEDUR, M. C.; PEIXOTO, J. de O..
2013
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: SNPs; Genética; Frango de corte; Genetic; Broiler chickens; Gallus gallus.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/971303
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BONE DEVELOPMENT OF BROILER CHICKENS FED DIETS WITH DIFFERENT AMINO ACID AND CALCIUM LEVELS DURING THE STARTER PHASE International Journal of Morphology
Soares da Silva Araújo,Cristiane; Martinez Baraldi Artoni,Silvana; Francelino Araújo,Lúcio; Jeferson Quirino Lousada,Mário; Mack Junqueira,Otto; Roque Rodriguez,Anita Isabel.
Two experiments were conducted in order to evaluate the effects of different dietary amino acid and calcium profiles on the bone characteristics of two chicken strains (Avian Farms and Cobb) during the starter phase. At the end of each experiment, 2 chickens of each replicate were sacrificed and their tibiae were collected for analysis of following bone characteristics: bone measurements (weight, length and thickness of the compact and spongy layers) and bone density (bone densitometry). A total of 540 birds were used in each experiment, divided into fully randomized blocks with a 3 x 2 factorial schemes, i. e., 3 amino acid profiles (methionine, lysine and threonine ­ 100%, 125% and 150% of NRC recommendations, 1994) and 2 calcium levels (75% and...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Amino acid; Bone density; Broiler chickens; Calcium.
Ano: 2003 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-95022003000200001
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Brazilian chicken meat production chain: a 10-year overview. Repositório Alice
NÄÄS, I. A.; MOLLO NETO, M.; CANUTO, S. A.; WAKER, R.; OLIVEIRA, D. R. M. S.; VENDRAMETTO, O..
Brazil is the world's largest broiler meat exporter. Health control, knowledge and technology, as well as the natural aspects of the country are pointed out as the keys for the success of that product in the market. Brazilian broiler production grew significantly in the last decade; it creates jobs and has a significant social role in Brazilian economy. This study aimed at evaluating the Brazilian broiler meat supply chain from 2000 to 2010 using the social network analysis (SNA). Data from governmental and private sources were organized and analyzed. The focus of this study was the broiler production supply chain segment involving the hatchery, the broiler farm, the feed mill, the processing plant, and the government. The inputs considered were...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Redes sociais; Mercado de carne; Cadeia de produção do frango; Broiler meat supply chain; Social network analysis; Frango; Broiler chickens; Social networks.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1034965
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Broiler carcass composition determined by NIR-Food-Scan. Repositório Alice
KRABBE, E. L.; AVILA, V. S. de; KAWSKI, V. L.; MARCON, W. A.; BELLÓ, R. M..
2014
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Qualidade da carne; Carcassa; Frango de corte; Meat quality; Carcass composition; Broiler chickens.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1014233
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Caracterização genotípica de Campylobacter isoladas de diferentes integrações de frangos de corte. Repositório Alice
RECH, D. V.; VAZ, C. S. L.; POZZA, J. dos S.; SILVA, V. S..
2013
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Frango de corte; Bacteriologia; Broiler chickens; Campylobacter.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/971409
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Coeficiente de metabolizabilidade aparente de diferentes fontes lipídicas com ou sem emulsificante para frangos de corte de 1 a 8 dias. Repositório Alice
SCHNEIDER, G. L.; DASSI, S. C.; RIBEIRO, T. P.; FELIX, A. P.; SILVA, A. V. F.; SUREK, D.; BORGES, S. A..
Óleos e gorduras são utilizados nas rações de aves devido às suas altas concentrações calóricas. Entretanto, a escolha da fonte lipídica a ser utilizada na formulação dependerá de seu custo e da qualidade. O uso de emulsificantes em aves jovens tem o objetivo de auxiliar na digestão e absorção da gordura da dieta devido à imaturidade da circulação entero-hepática nesses animais (5). O objetivo do estudo foi avaliar o coeficiente de metabolizabilidade aparente da matéria seca (CMAMS) e extrato etéreo (CMAEE) e energia metabolizável (EM) em frangos de corte de 1 a 8 dias de idade alimentados com diferentes fontes lipídicas com ou sem a adição de emulsificantes.
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Nutrição; Frango de corte; Animal nutrition; Broiler chickens.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1014102
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Comparative study of poultry gut and litter microbiota through a metagenomic approach. Repositório Alice
PANDOLFI, J. R. C.; SILVA, V. S.; KRAMER, B.; PEIXOTO, J. de O.; CANTAO, M. E.; LOYOLA, W.; COLDEBELLA, A.; RECH, D. V.; TREVISOL, I. M.; ESTEVES, P. A.; JAENISCH, F. R. F.; KLEIN, T. A. P.; VAZ, C. S. L.; CARON, L.; SCHIOCHET, M. F.; LOPES, L. dos S.; IBELLI, A. M. G.; TESSMANN, A. L.; MORES, N.; BRENTANO, L.; SANTOS, F. B. de O.; LEDUR, M. C.; IANISKI, F.; SILVA, M. L. B. da.
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Microbiologia; Produção animal; Metagenomics; Broiler chickens; Poultry production.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/953157
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Comparison of feeding values among yellow corn, white Hegari sorghum and brown IS 8719 sorghum in broiler rations Thai Agricultural
1 table
Palavras-chave: Broiler chickens; Corn; Maize; Sorghum; Yellow corn; White hegari sorghum; Brown IS 8719; Feeding value; Rations; ข้าวโพด; ข้าวฟ่าง; ข้าวโพดเหลือง; พันธุ์เฮกการี่; คุณค่าทางอาหารสัตว์; ข้าวฟ่างสีน้ำตาล; สูตรอาหาร; ไก่กระทง.
Ano: 1974 URL: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/3808
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Condronecrose bacteriana com osteomielite (BCO): um problema subestimado na avicultura de corte. Infoteca-e
PEIXOTO, J. de O.; IBELLI, A. M. G.; CANTAO, M. E.; LEDUR, M. C..
A Embrapa Suínos e Aves, em uma de suas linhas de pesquisa, vem desenvolvendo estudos em genômica com foco em problemas locomotores, tanto em aves como em suínos. Em aves, a variação genética normal de características de integridade óssea e os fatores genéticos associados à BCO estão sendo investigados.
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Problemas locomotores; Gênomica; Frango de corte; Melhoramento genético animal; Broiler chickens; Livestock breeding; Breeding and Genetic Improvement; Animal genetics.
Ano: 2015 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1031511
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Correlações genéticas e fenotípicas entre pesos em diferentes idades de frangos F2 oriundos de cruzamento recíproco. Repositório Alice
FAVERI, J. C.; PINTO, L. F. B.; LEDUR, M. C.; PEDROSA, V. B.; JUCÁ, A. de F.; PINHEIRO, P. M.; SOUZA, T. C. de; SOUZA, T. C. de.
2014
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Genetica animal; Frango de corte; Animal genetics; Broiler chickens.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1014093
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Depleção do anticocidiano nicarbazina em peito de frango. Repositório Alice
FEDDERN, V.; BACILA, D. M.; CUNHA JUNIOR, A.; WEBER, I. F.; SCHEUERMANN, G. N.; MAFRA, L. I..
bitstream/item/183430/1/final8856.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Nicarbazina; Qualidade da carne; Anticoccidianos; DNC degradation; Heating treatment; Chicken fillet; Frango de Corte; Ração; Contaminação; Cama de Galinheiro; Broiler chickens; Nicarbazin; Coccidiosis; Fillet quality.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1096220
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Desempenho de frangos de corte (22 a 42 dias) alimentados com dietas peletizadas contendo glicerina bruta. Repositório Alice
TAVERNARI, F. de C.; LIMA, G. J. M. M. de; ALBINO, L. F. T.; MARASCA, S.; SORDI, C.; OLIVEIRA, R.
A maior parte das rações produzidas para frangos de corte no Brasil são peletizadas. Como benefício deste processamento observa-se melhora na digestibilidade dos nutrientes, redução de contaminações por patógenos, bem como melhorias nas condições de transporte. Existem muitos aditivos umectantes que podem ser utilizados para melhorar o processo de peletização, contudo a glicerina além de ser um umectante eficiente (1) é um alimento energético que tem grande potencial de produção no país. Assim sendo, objetivou-se avaliar o desempenho de frangos de corte na fase final (22 a 42 dias) alimentados com rações peletizadas ou fareladas com a inclusão de níveis crescentes de glicerina bruta.
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Gliceryn; Racion; Nutrição; Frango de corte; Dieta; Peletização; Glicerina; Ração; Animal nutrition; Broiler chickens; Pelleted feeds.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1014147
Registros recuperados: 95
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