Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 13
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Associations between reproductive and carcass traits in Nellore. Repositório Alice
PAULA, E. J. H. de; MARTINS, E. N.; OLIVEIRA, C. A. L. de; MAGNABOSCO, C. de U.; SAINZ, R. D.; GERON, L. J. V.; SOUZA NETO, E. L. de; PORTO, E. de P.; MIGUEL, G. Z..
Objetivou-se com este trabalho estimar os parâmetros genéticos e os componentes de (co)variância para as características de carcaça: peso (PESO), área de olho de lombo (AOL), espessura de gordura subcutânea na garupa (EGP8) e entre a 12a e 13a costelas obtidas por ultrassom (EG); para as características ligadas à reprodução: idade ao primeiro parto (IPP), primeiro intervalo entre partos (PIEP), perímetro escrotal aos 450 e 550 dias de idade (PE450 e PE550) de animais da raça Nelore e verificar as associações entre estas características. Os parâmetros genéticos foram estimados em análises uni e bicaracter, em um modelo animal, por meio da inferência Bayesiana. O modelo utilizado, para todas as características, incluiu o efeito aleatório genético e a idade...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Teoria Bayesiana; Ultrassom; Precocidade sexual; Gado zebu; Gado nelore; Parâmetro genético; Reprodução animal; Carcaça; Bayesian theory; Zebu; Nellore; Genetic traits; Ultrasonics; Reproductive traits; Carcass characteristics.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1037907
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Carcass characteristics of young bulls and steers of four different genetic groups finished in feedlot. Repositório Alice
TULLIO, R. R.; CRUZ, G. M. da; SAMPAIO, A. A. M.; SOUZA, P. A.; ALENCAR, M. M. de.
2003
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Carcass characteristics; Young bulls; Steers; Genetic groups.
Ano: 2003 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/46688
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Comparação entre linhagens da raça Canchim quanto às características de carcaça. Repositório Alice
CHAVES, R.; MÉO FILHO, P. de; SAKAMOTO, L. S.; ANDRADE, A.; FUENTES, B.; MARCONDES, C. R.; BERNDT, A..
Atualmente o consumo de carne bovina é crescente e a intensificação da pecuária através do melhoramento genético de uma mesma raça é uma boa estratégia para suprir essa demanda. O experimento foi desenvolvido na Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Pecuária Sudeste, município de São Carlos/SP no ano de 2016. Utilizou-se 46 novilhos castrados da raça Canchim com peso inicial médio de 354 i41 kg, pertencentes a três linhagens diferentes: Antiga, Nova e Cruzada (resultante do cruzamento entre as linhagens Nova e Antiga).
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Carcaça; Melhoramento Genético Animal; Carcass quality; Carcass characteristics.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1095837
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Desempenho de cordeiros e estimativa da digestibilidade do amido de dietas com diferentes fontes protéicas. Repositório Alice
QUEIROZ, M.A.A.; SUSIN, I.; PIRES, A.V.; MENDES, C.Q.; GENTIL, R.S.; ALMEIDA, O.C.; AMARAL, R.C. do; MOURÃO, G.B..
O objetivo deste trabalho foi avaliar a influência de fontes protéicas sobre desempenho, características da carcaça e da carne de cordeiros confinados, e estimar a digestibilidade do amido de rações com alta proporção de grãos. Foram distribuídos 28 cordeiros Santa Inês, em blocos completos ao acaso, de acordo com o peso vivo e a idade, no início do experimento. As fontes protéicas foram os farelos de: soja, amendoim, canola e algodão, em dietas isonitrogenadas com 90% de concentrado e 10% de volumoso (feno de coast-cross). Na determinação da digestibilidade, foram utilizados quatro borregos em delineamento experimental em quadrado latino 4x4, e a digestibilidade do amido foi estimada a partir do teor de amido fecal. Não houve diferenças (p>0,05) quanto...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Amido fecal; Características da carcaça; Características da carne; Ovinos; Fecal starch; Carcass characteristics; Meat characteristics; Sheep.
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/122193
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeito do genótipo e da alimentação sobre características de carcaça de borrego para abate. Repositório Alice
BARROS, N. N.; VASCONCELOS, V. R. de; ZAPATA, J. F. F.; ARAUJO, M. R. de; MAGALHÃES, K. A..
Este trabalho objetivou determinar o rendimento de corte de carcaca de borregos submetidos a dietas de creep feeding (suplementacao durante a fase de amamentacao).
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Creep feeding; Caracteristicas de carcaca; Raça Somalis Brasileira; Raça Santa Inês; Carcass characteristics; Ovino; Suplemento alimentar; Rendimento; Carcaça; Borrego; Genótipo; Abate; Sheep; Genotypes; Carcass composition; Lambs; Yields; Abattoir byproducts.
Ano: 2001 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/528373
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effect of dietary probiotic supplementation on carcass traits and haematological responses of broiler chickens fed shea butter cake based diets Animal Sciences
Aguihe, Paschal Chukwudi; Kehinde, Abiodun Solomon; Abdulmumini, Sufiyan; Ospina-Rojas, Iván Camilo; Murakami, Alice Eiko.
A 42-day study was conducted to investigate probiotic supplementation on shea butter cake (SBC) based diets of broilers on the carcass traits and haematological indices. A total of 280, 1-day old Arbor acres strain broiler chicks were divided into 7 dietary treatments with 4 replicates of 10 birds each in a completely randomized design. Diet 1 (control diet) has no SBC and probiotic supplementation while remaining 6 diets contained 5, 10, and 15% levels of SBC each with (+) or without (-) probiotic supplementation. The results showed that carcass parameters and prime cuts weights increased (p < 0.05) in birds fed probiotic-SBC diets compared to control diets. Abdominal fat content was lower (p < 0.05) in birds fed probiotic-SBC diets than those on...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Agro by-product; Feed additive; Carcass characteristics; Blood; Chicken..
Ano: 2017 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/34813
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effect of sodium gluconate on performance, carcass characteristics, and intestinal morphometry of broilers from 22 to 42 days of age - 10.4025/actascianimsci.v34i1.11211 Animal Sciences
Junqueira, Otto Mack; FCAV - UNESP - Jaboticabal; Duarte, Karina Ferreira; FCAV - UNESP - Jaboticabal; Garcia, Edivaldo Antônio; FMVZ - UNESP - Botucatu; Sgavioli, Sarah; FCAV - UNESP - Jaboticabal; Praes, Maria Fernanda Ferreira Manegucci; FCAV - UNESP - Jaboticabal; Molino, Andréa de Britto; FMVZ - UNESP - Botucatu.
The objective of this experiment was to evaluate the effect of the sodium gluconate addition on performance (feed intake, body weight, weight gain, feed conversion, livability and productive efficiency), carcass characteristics (carcass, breast, thigh and drumstick, wing and back yield), and morphometry of duodenum, jejunal and ileum of broilers from 22 to 42 days of age. A total of 1,200 Cobb male broilers were distributed in a completely randomized design with five treatments (0.00, 0.10, 0.20, 0.30 and 0.40% sodium gluconate), and eight replications of 30 broilers each. The inclusion of sodium gluconate did not affect the broiler performance and carcass characteristics. However, the morphometry of duodenum and jejunal mucosa showed beneficial effects
Tipo: Pesquisa Científica Palavras-chave: 5.04.03.00-1 butyrate; Prebiotic; Carcass characteristics; Intestinal mucosa.
Ano: 2011 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/11211
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Estimating the Economic Value of Specific Characteristics Associated with Angus Bulls Sold at Auction AgEcon
Jones, Rodney D.; Turner, Tyler; Dhuyvetter, Kevin C.; Marsh, Thomas L..
The genetic traits of a purebred bull convey the reproductive and economic value to buyers. This study examines and compares the value of actual production weights (birth, weaning, and yearling weight), production expected progeny differences (EPDs) (birth, weaning, milk, and yearling), and ultrasound EPDs (carcass quality predictors) for purebred Angus bulls sold at auction. One EPD, birth weight, was valued by buyers more than its corresponding actual weight, though both actual weights and EPDs significantly impact price. Predictors of carcass quality were important in determining price. Finally, several individual animal factors and sale characteristics were significant in determining price.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Angus bulls; Carcass characteristics; EPDs; Marketing factors; Production factors; Agribusiness; Agricultural and Food Policy; Agricultural Finance; Food Consumption/Nutrition/Food Safety; Livestock Production/Industries; Q10; Q12.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/45528
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Multi-Energy Calibration: A Practical Method for Determination of Macro and Micro Nutrients in Meat by ICP OES. Repositório Alice
HIGUERA, J. M.; SILVA, A. B. S.; NOGUEIRA, A. R. de A..
The multi-energy calibration (MEC) was evaluated for the determination of Ca, Cu, Fe, K, Mg, Na, P, S, and Zn in meat samples by inductively coupled plasma optical spectrometry (ICP OES). This calibration method consists of using only two calibration standards and several atomic and ionic emission wavelengths with different sensitivities to determine the analyte concentration in the sample. Both calibration mixtures are prepared using the same amount of sample, which contributes to minimize matrix effects. The accuracy was evaluated using two certified reference materials, bovine liver (SRM 1577c) and bovine muscle (SRM 8414), with recoveries within 87-107% range. The method was applied for the determination of the analytes in meats of chicken, sheep loin,...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Calibration strategies; Matrix effect; ICP OES; MEC; Plasma optical spectrometry; Sheep carcass; Sheep loin; Ovine carcasses; Beef carcasses; Carcass characteristics.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1110814
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Niveles de lisina y treonina digestible en dietas sorgo-pasta de soya para cerdos en crecimiento. Colegio de Postgraduados
Gutiérrez Hernández, Sandra.
La lisina (lis) y treonina (tre) son el primer y segundo aminoácidos limitantes en las dietas de cerdos para la síntesis de proteína. El objetivo del trabajo fue evaluar el efecto de diferentes niveles de lisina y treonina en dietas sorgo-pasta de soya para cerdos en crecimiento, sobre el comportamiento productivo, características de la canal y la concentración de urea en plasma. En el experimento 1 los tratamientos (T) fueron: T1, 0.83 lis+ 0.52 tre; T2, 0.83 lis+ 0.62 tre; T3, 0.93 lis+ 0.52 tre; T4, 0.93 lis+ 0.62 tre). Se utilizaron 36 cerdos (19 hembras y 17 machos castrados) híbridos (Landrace×Yorkshire×Pietrain) con peso promedio inicial de 27,65 ± 5,65 kg durante cuatro semanas, distribuidos en un diseño completamente al azar con arreglo factorial...
Palavras-chave: Lisina; Treonina; Comportamiento productivo; Características de la canal; Lysine; Threonine; Productive performance; Carcass characteristics; Ganadería.
Ano: 2014 URL: http://hdl.handle.net/10521/2288
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Performance and carcass traits of crossbred cattle raised in pastures supplemented or not with virginiamycin. Repositório Alice
ALTRAK, G.; FAVERO, R.; MENEZES, G. R. de O.; KAZAMA, R.; NIWA, M. V. G.; BONIN, M. N.; MARTINS, M.W.F.; GOMES, R. da C..
he aim of this study was to assess performance and carcass traits of crossbred cattle raised grazing tropical grasses, receiving supplement with or without virginiamycin (VM). Steers (n = 49) and heifers (n = 56) produced from matting Nellore, ½ Nellore x ½ Angus and ½ Nellore x ½ Caracu dams with Braford, Charbray and Caracu sires were raised grazing tropical grasses ( Brachiaria brizantha cv. Marandu) from 9 to 20 mo of age. The animals were divided into eight paddocks of eight hectares each, with care to form groups containing individuals of all genetic groups and balanced in age and average body weight (BW). During the dry season (July to October) cattle received protein supplements containing (n = 52) or not VM (n = 53), formulated for intake of 1 g...
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Nutrição animal; Alimentação suplementar; Antibiótico; Pastagem; Feed additives; Feed supplements; Antibiotics; Cattle; Carcass characteristics.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1053248
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
The influence of weight and fat on lamb prices revisited AgEcon
Hufton, Charlie; Griffith, Garry R.; Mullen, John D..
Previous research has found inconsistencies in the valuation of weight and fat characteristics of lamb carcasses between the saleyard and wholesale markets. In this paper, recent New South Wales saleyard and wholesale price data on different classes of lamb are analysed using hedonic methods to determine the relative influence of weight and fat on prices received. Fat score 2 lambs are heavily discounted relative to fat score 3 lambs, and there are significant seasonal price differentials, but there are no significant premiums or discounts for weight or other fat characteristics. These results hold for both the saleyard and wholesale markets. The implication is that the efficiency of price discovery in the Australian lamb market has improved a little in...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Lamb; Marketing; Hedonic models; Carcass characteristics; Demand and Price Analysis; Livestock Production/Industries; Marketing.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/6021
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
ผลของการใช้อาหารผสมสำเร็จที่ใช้ทางใบปาล์มน้ำมันหมัก เป็นแหล่งอาหารหยาบร่วมกับการเสริมเอนไซม์ย่อยเยื่อใยต่อสมรรถภาพการเจริญเติบโต และลักษณะซากแพะ Thai Agricultural
Chaiyawan Wattanachant; Wanwisa Ngampongsai.
This study aimed to determine the effects of total mixed ration (TMR) containing oil palm frond silage (OPFS) as a source of roughage mixed with fibrolytic enzyme on feed intake, growth performance and carcass characteristics of goats. Sixteen male Bore x Thai native goats, 10-12 months old with average live weight 13.37±1.40 kg, were used in this study. Goats were allotted according to completely randomized design to receive TMR diet containing OPFS (roughage) to concentrate ratio at 60:40 (on a DM basis) and mixed with fibrolytic enzyme at 0 (control) (T1), 2 (T2), 4 (T3) and 6 (T4) g/kg DM of TMR. All diets were fed ad libitum to goats for 90 days. From the results, goats received non-supplemented (T1) and supplemented with fibrolytic enzyme (T2 to T4)...
Tipo: Collection Palavras-chave: Total mixed ration; Fibrolytic enzyme; Growth performance; Carcass characteristics.
Ano: 2012 URL: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/5336
Registros recuperados: 13
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional