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An electronic tongue taste evaluation: identification of goat milk adulteration with bovine milk IPB - Escola Superior Agrária
Dias, L.G.; Peres, António M.; Veloso, Ana C.A.; Reis, F.S.; Vilas-Boas, Miguel; Machado, A.A.S.C..
An electronic tongue with 36 cross-sensibility sensors was built allowing a successful recognition of the five basic taste standards, showing high sensibility to acid, salty and umami taste substances and lower performance to bitter and sweet tastes. The taste recognition capability was afterwards tested in the detection of goat milk adulteration with bovine milk, which is a problem for the dairy industry. This new methodology is an alternative to the classical analyticalmethods used to detect caprine milk adulterations with bovine milk, being a simpler, faster and economical procedure. The different signal profiles recorded by the e-tongue device together with linear discriminant analysis allowed the implementation of a model that could distinguish...
Tipo: Article Palavras-chave: Electronic tongue; Taste standards; Milk adulteration; Cow milk; Goat milk; Principal component analysis; Linear discriminant analysis.
Ano: 2009 URL: http://hdl.handle.net/10198/1029
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Análise eletroforética microluídica "Lab-on-a-chip" das proteinas do leite para detectar adulteração de leite bovino adicionado com soro. Repositório Alice
SANTOS, A. S. DE O; MEURER, V. M.; PINTO, I. S. B.; NASCIMENTO, L. S. DE Q.; BORGES, C. A. V.; EGITO, A. S. do; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F..
[Lab-on-a-chip microfluidic electrophoretic analisys of milk proteins to detect additional whey in bovine milk adulteration].
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Adulteração do leite; Métodos de análise; Identificação do leite; Caprino; Leite de cabra; Adulteração; Eletroforese; Análise química; Proteína; Goat milk; Cow milk; Feed adulteration; Electrophoresis; Milk protein; Analytical methods.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1033593
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Atividade coagulante de extratos vegetais no leite integral de caprino e bovino. Repositório Alice
LAGUNA, L. E.; EGITO, A. S. do..
Resumo: A procura de coalhos alternativos para a substituição total ou parcial dos coalhos de origem animal por vegetal na fabricação de alguns tipos de queijos de cabra ou de bovino, justifica-se pela possibilidade de fabricar novos queijos que possam competir no mercado globalizado. Avaliações da atividade de sete extratos vegetais brutos, previamente codificados como CNPC-7-1; CNPC-8; CNPC-10; CNPC-12; CNPC-19; CNPC-20 e Cynara scolymus foram testados no leite integral de caprino e bovino. As amostras foram submetidas a diferentes temperaturas, com o objetivo de identificar quais as temperaturas e tempos de maior atividade coagulante. Os resultados obtidos revelaram que existe diferença significativa, no tempo e na temperatura de coagulação dos extratos...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Leite de vaca; Leite de cabra; Coagulação; Extrato vegetal; Temperatura; Caprino; Goat milk; Vegetable extracts; Coagulation; Cow milk; Temperature.
Ano: 2001 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/528969
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Decrease of intestinal tumors induced by 1,2-dimethylhydrazine in rats fed with cow milk and buffalo milk Biocell
Sánchez Negrette,M; Montenegro,M.A.; Catuogno,M.S.; Lértora,W.J.; Guanziroli,M.C..
Epidemiological studies in human beings and experimental studies in laboratory animals suggest that milk and dairy products can inhibit effects on the development of some kinds of tumors. Cow milk contains sphingomyelin, butyric acid, conjugated linoleic acid, calcium, vitamin A, carotene and vitamin D. All of these components are known to inhibit the process of carcinogenesis. Our objective was to determine the effect of cow milk and water buffalo milk on the development of colon neoplasias in an experimental model of carcinogenesis in rats induced with 1,2-dimethylhydrazine (DMH). Three-month-old Wistar male rats with an average body weight of 180 g were given a nutritionally adequate diet and drinking water adlivitum, cow milk or water buffalo milk. The...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Intestinal cancer; Milk; Cow milk; Buffalo milk; DMH; Rats.
Ano: 2007 URL: http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0327-95452007000300005
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Economic impact of the use of alfalfa in dairy cows. Repositório Alice
TUPY, O.; FERREIRA, R. de P.; VILELA, D.; ALVES, E. R. de A..
2016
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Grazing alfafa; Milk production; Cow milk.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1064903
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Milk production and economic assessment of cassava bagasse in the feed of dairy cows Animal Sciences
Lima, Leandro Pereira; Veloso, Cristina Mattos; Silva, Fabiano Ferreira da; Pires, Aureliano José Vieira; Teixeira, Fábio Andrade; Nascimento, Paulo Válter Nunes.
The addition of 0; 5; 10 and 15% cassava bagasse, based on the dry matter of the total diet of crossbred Holstein v. Zebu cows, was evaluated on milk production and composition and on the impacts of diet costs. The animals, weighing an average of 478.5 kg, were in the middle third lactation period. Diet with 15% cassava bagasse provided a 13.2% increase in production when compared to control. Feed conversion had a quadratic effect with minimum point at 4.2% of cassava bagasse inclusion. Crude protein, the only milk component that changed, increased linearly with the inclusion of cassava bagasse levels. Treatment with 15% cassava bagasse caused a more effective operational cost (42.8% higher when compared to control) and the highest leveling point for milk...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: 5.04.03.00-1 milk composition; Feed conversion; Costs; Cow milk; Income.
Ano: 2015 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/26947
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Uso da tecnologia de eletroforese microfluídica "lab-on-a-chip" para análises das proteínas do leite em fraudes de leite caprino com leite bovino. Repositório Alice
SANTOS, A. S. DE O; MEURER, V. M.; JESUS, D. C.; PINTO, I. S. B.; EGITO, A. S. do; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F..
[The use of lab-on-a-chip microfluidic electrophoresis technology for milk protein analysis from caprineibovine milk mixtures adulterations].
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Métodos de análise; Identificação do leite; Caprino; Leite de cabra; Adulteração; Eletroforese; Análise química; Proteína; Goat milk; Feed adulteration; Electrophoresis; Milk protein; Analytical methods; Cow milk.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1033588
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Uso do soro de queijo de cabra no aleitamento artificial de cabritos. Repositório Alice
MONTENEGRO, M. de P.; AZEVEDO, A. R. de; BARROS, N. N.; PIMENTEL, J. C. M.; ALVES, A. A..
Resumo: Este trabalho foi conduzido para avaliar a substituiçao do leite de vaca por diferentes níveis de soro de queijo de cabra no aleitamento artificial de cabritos. Vinte e oito cabritos machos "three cross" (1/2 Anglo Nubiano + 114 Parda Alpina + 1/4 Moxotó) constituíram as parcelas e as semanas, as subparcelas. Os diferentes níveis de soro nos tratamentos foram: T1 = 0; T2 = 20; T3 = 40 e T4 = 60% de soro. A fase experimental iniciou no 35º dia de vida dos animais, após 10 dias de adaptaçao e terminou aos 84 dias, quando os cabritos foram abatidos para avaliaçao da carcaça. 0 consumo de matéria seca foi medido diariamente. Nao se obsevou diferença para peso final e ganho de peso diário entre os tratamentos e as médias foram: 12,79 kge 144,43 g;...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Leite de vaca Milk of cow Caprino; Cabrito; Leite de cabra; Soro de queijo; Aleitamento artificial Goats; Goat milk; Cow milk; Kids; Breast feeding; Suckling; Cheese whey.
Ano: 1998 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/515043
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