Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Acrylamide replaced by moringa extract in sugar production Ciênc. Tecnol. Aliment.
COSTA,Gustavo Henrique Gravatim; FREITA,Cristhyane Millena de; MENDES,Franciele Quintino; ROVIERO,Juliana Pelegrini; MUTTON,Márcia Justino Rossini.
Abstract This manuscript showed a new product that can be used in sugar and alcohol production to replace the acrylamide polymer, applied in the juice treatment. This new product is an organic extract obtained from moringa seeds, which present the flocculating protein 2S-Albumin. This biomolecule is added in the decanter together with the limed and heated juice, increasing the sedimentation speed of impurities that, if remain in the process, decrease the quality of the obtained sugar. This issue is of great importance because the acrylamide molecule has carcinogenic and neurotoxic action in humans and may be incorporated within the sugar crystal or the mud (filter-cake) used as a fertilizer. Furthermore, it should be noted that this manuscript presents...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Moringa oleifera Lamarck; Crystallization; Sucrose; Simple liming; S-albumin.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612018000400591
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Crystallization of Ranasmurfin, a blue-coloured protein from Plypedates leucomystax. Repositório Alice
MCMAHON, S. A.; WALSH, M. A.; CHING R. T. Y.; CARTER, L. G.; DORWARD, M.; JOHNSON, K. A.; LIU, H.; OKE, M.; BLOCH JUNIOR, C.; KENNEDY, M. W.; LATIFF, A. A.; COOPER, A.; TAYLOR, G. L.; WHITE, M. F.; NAISMITH, J. H..
bitstream/item/178125/1/ID-27895-1.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Ranasmurfin; Polypedates leucomystax; Protein; Crystallization.
Ano: 2006 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/187865
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Length-scale specific crystalline structural changes induced by molecular randomization of pequi oil. Repositório Alice
GUEDES, A. M. M.; ANTONIASSI, R.; GALDEANO, M. C.; GRIMALDI, R.; CARVALHO, M. G. de; WILHELM, A. E.; MARANGONI, A. G..
Pequi fruit (Caryocar brasiliense Camb) is considered important since its pulp has a high content of oil and carotenoids. The oil?s triacylglycerols (TAGs) contain mainly oleic (~57%) and palmitic (~36%) fatty acids, distributed primarily among POO, POP/PPO, and OOO TAGs. It displays a tendency to fractionate upon storage and has a relatively low melting temperature (SFC of 4% at 25?). Pequi oil was modified through chemical interesterification, which increased the PPP content to ~6%. This caused a flattening in the SFC-temperature profile, raising the end of melt temperature significantly (SFC of 4% at 39?). The interesterified oil does not fractionate and is thermally stable up to 40?, with an SFCtemperature profile resembling that of roll-in shortening...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Caryocar brasiliense; Interesterification; Crystallization; Melting; Triacylglycerol; Crystalline domain size.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1069735
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Processo de obtenção e avaliação química de doce cristalizado de bocaiuva. Repositório Alice
DONADON, J. R.; CHAVES, G. de C. C.; BORSATO, A. V.; CANDIDO, C. J.; CAMPOS, R. P..
A polpa da bocaiuva é uma excelente fonte de nutrientes como carboidratos, lipídeos, fibras, vitaminas e minerais, além de compostos com ação antioxidante como b 946;-caroteno, a 945;-tocoferol e fenóis totais. Este trabalho teve por objetivo aproveitar a polpa de bocaiuva produzida pelas comunidades extrativistas do Estado de Mato Grosso do Sul para elaboração e avaliação química de doce cristalizado. Foram testadas duas formulações de xarope: 75% de sacarose + 25% de glicose e 100% de sacarose. Os frutos foram higienizados para obtenção das lascas da polpa, as quais foram submetidas à cocção por 10 min antes da imersão em xarope a 30ºBrix. A cada 24 horas o xarope foi incrementado para 40, 50, 60 e 70ºBrix. Em seguida as lascas foram enxaguadas, drenadas...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Doce cristalizado; Bocaiuva; Acrocomia aculeata; Doce; Acrocomia aculeata; Candy; Crystallization.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1057242
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional