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A cultura da amora-preta. Infoteca-e
SANTOS, A. M. dos; RASEIRA, M. do C. B.; MADAIL, J. C. M..
Propagação; Preparo do solo; Plantio; Local de plantio; Cultivares; Calagem e adubação; Podas; Tratos culturais; Doenças de pragas; Colheita; Coeficientes de produção; Aproveitamento da amora-preta.
Tipo: Col Criar Plantar ABC 500P/500R Saber (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivo; Mulberry; Culture; Cultivation; Amora preta.
Ano: 1997 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/97112
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A cultura da castanha-do-brasil. Infoteca-e
MULLER, C. H.; FIGUEIRÊDO, F. J. C.; KATO, A. K.; CARVALHO, J. E. U. de; STEIN, R. L. B.; SILVA, A. de B..
Introdução; Clima e solo; Variedades; Propagação; Plantio; Tratos culturais; Controle de pragas e doenças; Floracao e frutificacao; Produtividade; Coleta e beneficiamento; Consorciação; Composicao do fruto e da semente; Coeficientes de produção.
Tipo: Col Criar Plantar ABC 500P/500R Saber (INFOTECA-E) Palavras-chave: Castanha-do-brasil; Cultivo; Brazil nut; Cultivation; Culture; Castanha-do-Para.
Ano: 1995 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/115003
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A cultura de organizações de pesquisa: percepção e aspiração. Repositório Alice
XAVIER, O. S..
Este trabalho analisa a cultura de dez organizações de pesquisa (estadual e federal), segundo a percepção de 568 empregados, classificados por grupos hierárquicos. E analisado também o nível de insatisfação dos membros dessas organizações, tomando-se por base os índices de percepção e de aspiração.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Organizacao; Cultura; Pesquisa; Empresa estadual; Organization; Research; Culture; State enterprise.
Ano: 1987 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/83559
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A cultura do mangostão. Infoteca-e
MULLER, C. H.; FIGUEIRÊDO, F. J. C.; NASCIMENTO, W. M. O. do; CARVALHO, J. E. U. de; BENCHIMOL, R. L.; SILVA, A. de B.; RODRIGUES, J. E. L. F..
Projeto Minibibliotecas.
Tipo: Col Criar Plantar ABC 500P/500R Saber (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivo; Mangosteen; Culture; Pests; Diseases; Fruit; Praga; Doença; Fruta; Floração; Frutificação.
Ano: 1995 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/115000
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A study on vegetative propagation of pyrethrum (Chrysanthemum cinerariaeforium) by tissue culture method Thai Agricultural
Mongkolsook, Y.; Phansidri, S..
Palavras-chave: Vegetative; Propagation; Tissue; Culture; Method.
Ano: 1998 URL: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/5001
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Agrifood Certification Schemes in an Intercultural Context: Theoretical Reasoning and Empirical Findings AgEcon
Gawron, Jana-Christina; Theuvsen, Ludwig.
The need for adequate systems to guarantee the quality of food products has become more and more obvious in recent years. As a consequence, not only in Germany but throughout the world, the number of certification schemes has been increasing for nearly a decade. Due to the implementation of these standards in various countries, a considerable number of contingency factors exist that may influence the effectiveness and efficiency of such schemes. These factors include the diverse political, economic and social conditions in the different countries. Numerous studies attribute a decisive role in the successful implementation of management instruments to cultural influences. Cultural conditions may differ considerably from region to region around the world....
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Agribusiness; Certification Schemes; Culture; Intercultural Context.; Agricultural and Food Policy.
Ano: 2009 URL: http://purl.umn.edu/58018
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Aspectos econômicos em sistemas de produção com culturas alimentares para agricultores de baixa renda na Microrregião Bragantina, Pará. Infoteca-e
FRAZAO, D. A. C.; HOMMA, A. K. O.; ANDRADE, E. B. de..
1980
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Pequeno agricultor; Economia; Sistema de produção; Mandioca; Milho; Caupi; Cultivo; Consorciacao; Rotação; Mao-de-obra; Pará; Zona Bragantina; Amazonia; Brasil; Production systems; Economy; Cassava; Maize; Cowpea; Culture; Intercropping; Rotation; Small farms; Labor force.
Ano: 1980 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/376816
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Borracha: um novo ciclo. Infoteca-e
EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Seringueira e Dendê..
Toda a problematica envolvendo a producao de borracha no Pais pode ser sumarizada em tres pontos basicos: pequena area plantada, baixos indices de producao e produtividade dos plantios nessas areas e altos custos de producao. A estes dois ultimos apectos estariam associados, entre outros: deficiencias de metodos de plantio, manejo e nutricao, efeitos depressivos no desenvolvimento da seringueira pelo ataque de pragas e doencas, pouca eficiencia das tecnicas de controle fitossanitario, pequeno numero de clones disponiveis para plantio e falta de condicoes para controle e certificacao da borracha produzida. Esse conjunto de problemas exigiu naturalmente um programa de acao coordenado, capaz de interpretar melhor o comportamento de cada fator e estabelecer...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Seringueira; Hevea brasiliensis; Cultivo; Programa; Brasil; Rubber tree; Culture; Program.
Ano: 1983 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/665163
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Building an evaluative culture for effective evaluation and results management AgEcon
Mayne, John.
A weak evaluative culture undermines many attempts at building an effective evaluation and results management regime. This brief outlines practical actions that an organization can take to build and support an evaluative culture, where information on performance is deliberately sought in order to learn how to better manage and deliver programmes and services. Such an organization values empirical evidence on the results it is seeking to achieve.
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Evaluation; Culture; Agricultural and Food Policy; Research and Development/Tech Change/Emerging Technologies.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/52535
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Building an evaluative culture for effective evaluation and results management AgEcon
Mayne, John.
A weak evaluative culture undermines many attempts at building an effective evaluation and results management regime. This brief outlines practical actions that an organization can take to build and support an evaluative culture, where information on performance is deliberately sought in order to learn how to better manage and deliver programmes and services. Such an organization values empirical evidence on the results it is seeking to achieve.
Tipo: Report Palavras-chave: Evaluation; Culture; Evaluative; Agricultural and Food Policy; Research and Development/Tech Change/Emerging Technologies.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/52530
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Caracterização da dendeicultura do Estado do Pará. I. O caso dos pequenos produtores. Infoteca-e
TINÔCO, P. B.; RODRIGUES, F. M..
O presente trabalho procura mostrar uma aproximação da situação atual dos pequenos dendeicultores paraenses, pioneiros no cultivo de dendê no País, identificando suas eventuais limitações e inadequações de práticas de manejo, de forma a subsidiar a pesquisa na criação de tecnologias que possibilitem o aumento da rentabilidade da exploração. Dessa forma, o País terá essa opção para o aproveitamento do potencial de produção de extensas áreas aptas a dendeicultura, notadamente na Amazônia Ocidental, com vantagens adicionais de fixação de mão-de-obra em regiões não tradicionalmente agrícolas.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Dendê; Elaeis guineensis; Cultivo; Socioeconomia; Brasil; Para; Oil palm; Culture; Socioeconomics.
Ano: 1985 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/665472
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Characterization of Factors involved in the tissue culture growth recovery and the sustainability of thr GUS activity in Hevea Brasiliensis friable calli transformed by Agrobacterium Tumefaciens Thai Agricultural
Rattana, W.; Teinseree, N.; Tadakittisarn, S.; Pujade-Renaud, V.; Mongkolsook, Y.; Montoro, P..
Palavras-chave: Tissue; Culture; Growth; Recovery.
Ano: 2001 URL: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/4988
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COMPARATIVE GROWTH AND BIOCHEMICAL COMPOSITION OF FOUR STRAINS OF Nostoc AND Anabaena (CYANOBACTERIA, NOSTOCALES) IN RELATION TO SODIUM NITRATE Acta biol.Colomb.
ROSALES LOAIZA,Néstor; VERA,Patricia; AIELLO-MAZZARRI,Cateryna; MORALES,Ever.
Nitrogen concentration is an essential parameter in cyanobacterial cultures to produce enriched biomass with biotechnological purposes. Growth and biochemical composition of Nostoc LAUN0015, Nostoc UAM206, Anabaena sp.1 and Anabaena sp.2 were compared at 0, 4.25, 8.5 and 17 mM NaNO3. Cultures under laboratory conditions were maintained for 30 days at a volume of 500 mL. Anabaena sp.1 yielded the highest value of dry mass of 0.26 ± 2.49 mg mL-1 at 8.5 mM NaNO3. For chlorophyll, phycocyanin and phycoerythrin, maximum values were achieved at 17 mM NaNO3 with 18.09 ± 1.74, 102.90 ± 6.73 and 53.47 ± 2.40 μg mL-1, respectively. Nostoc LAUN0015 produced its maximum value of protein 644.86 ± 19.77 μg mL-1, and 890 mg mL-1 of carbohydrates in the...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Anabaena; Biochemical composition; Biomass; Culture; Nitrate; Nostoc.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0120-548X2016000200003
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Complex Toxin Profile of French Mediterranean Ostreopsis cf. ovata Strains, Seafood Accumulation and Ovatoxins Prepurification ArchiMer
Brissard, Charline; Herrenknecht, Christine; Sechet, Veronique; Herve, Fabienne; Pisapia, Francesco; Harcouet, Jocelyn; Lemee, Rodolphe; Chomerat, Nicolas; Hess, Philipp; Amzil, Zouher.
Ostreopsis cf. ovata produces palytoxin analogues including ovatoxins (OVTXs) and a putative palytoxin (p-PLTX), which can accumulate in marine organisms and may possibly lead to food intoxication. However, purified ovatoxins are not widely available and their toxicities are still unknown. The aim of this study was to improve understanding of the ecophysiology of Ostreopsis cf. ovata and its toxin production as well as to optimize the purification process for ovatoxin. During Ostreopsis blooms in 2011 and 2012 in Villefranche-sur-Mer (France, NW Mediterranean Sea), microalgae epiphytic cells and marine organisms were collected and analyzed both by LC-MS/MS and hemolysis assay. Results obtained with these two methods were comparable, suggesting ovatoxins...
Tipo: Text Palavras-chave: Ostreopsis cf. ovata; Palytoxin & ovatoxins; Culture; Seafood contamination; LC-MS/MS; Hemolysis assay; Mediterranean Sea.
Ano: 2014 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00199/31025/29428.pdf
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Comportamento de cultivares e linhagens de soja no município de Manaus-Amazonas. Infoteca-e
NOGUEIRA, O. L..
O fato de haver grande quantidade de áreas desmatadas, potencial para aproveitamento das entrelinhas de cultivos perenes e a necessidade de se ampliar a fronteira agrícola com soja, a UEPAE de Manaus iniciou uma pesquisa objetivando identificar cultivares e linhagens de soja de elevada capacidade produtiva e adaptadas as condições de baixa latitude do Estado do Amazonas. Foram avaliadas 16 cultivares. De uma maneira geral, os materiais avaliados apresentaram bons rendimentos quando comparados com outros resultados obtidos em condições de trópico úmido. As cultivares que mais se destacaram, apresentaram produtividades superiores a 2000 kg/ha, o que, para as condições de baixas latitude e fertilidade do solo de terra firme da região são animadores, tendo em...
Tipo: Outras publicações técnicas (INFOTECA-E) Palavras-chave: Soja; Glycine max; Cultivo; Produtividade; Brasil; Amazonas; Culture; Yield.
Ano: 1982 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/665349
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Cultivating the uncultured: limits, advances and future challenges ArchiMer
Alain, Karine; Querellou, Joel.
Since the invention of the Petri dish, there have been continuous efforts to improve efficiency in microbial cultivation. These efforts were devoted to the attainment for diverse growth conditions, simulation of in situ conditions and achievement of high-throughput rates. As a result, prokaryotes catalysing novel redox reactions as well as representatives of abundant, but not-yet cultured taxa, were isolated. Significant insights into microbial physiology have been made by studying the small number of prokaryotes already cultured. However, despite these numerous breakthroughs, microbial cultivation is still a low-throughput process. The main hindrance to cultivation is likely due to the prevailing lack of knowledge on targeted species. In this review, we...
Tipo: Text Palavras-chave: High throughput cultivation; Cell cell communication; Microbial community; Metabolism; Isolation; Culture.
Ano: 2009 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/2009/publication-6820.pdf
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Cultura de helicônias. Infoteca-e
PAIVA, W. O. de..
Processo produtivo; custos com a implantacao; custos operacionais; rendimento; bibliografia consultada.
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Heliconia; Cultivo; Producao; Pos-colheita; Investimento; Rendimento; Floricultura; Heliconias; Culture; Production; Post-harvest; Investment; Income; Floriculture.
Ano: 1998 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/421832
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Cultura do feijão caupi no Estado do Amazonas. Infoteca-e
NOGUEIRA, O. L..
Representando quase 100% da producao de graos secos entre todas as leguminosas cultivadas no Estado do Amazonas, o feijao caupi encontra-se disperso em todos os municipios amazonenses, cultivado tanto em area de varzea quanto de terra firme. As produtividades variam consideravelmente nos dois ecossistemas, enquanto em area de varzea a media gira em torno de 1000 kg/ha, em terra firme, essa media e' bastante reduzida,raramente ultrapassando aos 300 kg/ha, com excecao das mancha de "terra preta do indio" que possuem condicoes de fertilidade semelhantes as de varzea. Devido a elevada fertilidade dos solos de varzea e da otima disponibilidade de agua, luz e calor, acredita-se que as produtividades poderao ser facilmente ultrapassadas. Dai a elaboracao deste...
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Feijao-de-corda; Vigna unguiculata; Cultivo; Brasil; Amazonas; Varzea; Culture; Foodplains.
Ano: 1981 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/665345
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Cultural aspects of meliponiculture. Repositório Alice
SOUZA, B. A.; LOPES, M. T. R.; PEREIRA, F. M..
Some ancient cultures from Central and South American had close contact with stingless bees. Their representation in decorations, drawings and sculptures is common in various indigenous groups, as part of its cosmology and relationship to the world. This group of social insects also represents an important source of food resources and income (honey, wax, resin, larvae and pollen). The use of these bees and their products as sources of food and income and in the cultural and religious expression are reviewed in this chapter, mainly regarding the Brazilian culture.
Tipo: Capítulo em livro científico (ALICE) Palavras-chave: Cultura; Grupos indígenas; Abelhas sem ferrão; Fonte de alimento; Culture; Indigenous groups; Stingless bees; Food source.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/941077
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Cultural Factors as Co-Determinants of Participation in River Basin Management Ecology and Society
Enserink, Bert; Delft University of Technology; b.enserink@tudelft.nl; Patel, Mita; International Insititute for Integrated Assessment and Sustainable Development; mita.patel@brighton-hove.gov.uk; Kranz, Nicole; Institute for European and Environmental Policy; kranz@ecologic.de; Maestu, Josefina; University of Alcala de Henares;.
Finding a place for public participation in the policies and practices of European river basin management planning is a challenge for the authorities in the participating countries and territories. Understanding the relation between national culture, the historical and political differences in the respective countries, and their practical experience with participation is considered important to support the implementation of the EU Water Framework Directive. Knowledge and understanding of this relation is important to provide a context and basis from which new participatory practices can be designed and experiences evaluated and to identify conditions necessary for social learning. Within the context of the HarmoniCOP project, such a study was undertaken in...
Tipo: Peer-Reviewed Reports Palavras-chave: Culture; Public participation; River basin management planning.
Ano: 2007
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