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Avaliação fisiológica de bezerros leiteiros mantidos sob diferentes manejos. Infoteca-e
PEREIRA, R. G. de A.; OLIVEIRA, R. P. de.
O objetivo deste trabalho foi o de avaliar o comportamento fisiológico de bezerros leiteiros durante o período seco em Porto Velho, Rondônia.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Embrapa Rondônia; Rondônia; Western Amazon.; Amazônia Ocidental; Porto Velho (RO); Bezerro Leiteiro; Manejo; Campo Experimental.; Fisiologia Animal; Estiagem; Dairy calves; Dry season; Physiological response..
Ano: 1998 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/704093
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Avaliação morfo-histológica do intestino delgado de bezerros de leite tratados com o mineral clinoptilolita e medicamento homeopático. Repositório Alice
ESTELLA, B. M.; CHAPAVAL, L.; ALVES, T. C.; BILHASSI, T. B.; FERRAZ, L. F. de M.; SOARES, V. F..
2016
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Controle biológico; Bezerros leiteiros; Clinoptilolita; MEV; Controle biológico; Dairy calves.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1054998
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Colostrum silage: fermentative, microbiological and nutritional dynamics of colostrum fermented under anaerobic conditions at different temperatures - doi: 10.4025/actascianimsci.v35i4.19870 Animal Sciences
Ferreira, Lucas Silveira; Universidade de São Paulo; Silva, Jackeline Thais; Universidade de São Paulo; Paula, Marília Ribeiro de; Universidade de São Paulo; Soares, Marcelo Cesar; Universidade de São Paulo; Bittar, Carla Maris Machado; Universidade de São Paulo.
The fermentative, microbiological and nutritional dynamics of bovine colostrum fermented under anaerobic conditions at different temperatures is provided. Colostrum was homogenized and stored in PET bottles in anaerobic conditions and incubated at controlled temperature (32.5 ± 1°C or 22.5 ± 1°C) or at room temperature (17.4 - 21.5ºC) and opened after 0, 1, 7, 14, 21, 28 and 35 days to determine fermentative and nutritional parameters and bacteria, yeast and mold counts. Further, pH rates showed significant variations during the fermentation period (p < 0.0001), with colostrum stored at 32.5°C, exhibiting the lowest rates and significant reduction during the first days. Titratable acidity and lactic acid concentration showed increasing rates and LAB...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Dairy calves; Feed quality; Liquid diet; Milk replacer dairy Calves; Feed quality; Liquid diet; Milk replacer.
Ano: 2013 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/19870
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Criação de bezerras leiteiras. Infoteca-e
FERREIRA, F. C.; SALMAN, A. K. D.; CRUZ, P. G. da.
A criação de bezerras, fase que será discutida neste capítulo, compreende não apenas a fase de criação per si, mas também o período que antecede seu nascimento (o período seco das vacas, aproximadamente 60 dias antes do parto). Os aspectos práticos mais importantes que permitem a melhoria dos sistemas de criação de bezerras do nascimento até o desmame são os seguintes: os cuidados no período do pré-parto até o nascimento, instalações, manejo ao nascimento, cuidados durante o período de cria, saúde da bezerra, cuidados após a desmama e controle dos índices zootécnicos.
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Bezerro Leiteiro; Método de Criação; Manejo; Dairy calves; Animal husbandry; Amazonia.
Ano: 2020 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1126178
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Effect of pre-weaning diet on the ruminal archaeal, bacterial, and fungal communities of dairy calves. Repositório Alice
DIAS, J.; MARCONDES, M. I.; NORONHA, M. F.; RESENDE, R. T.; MACHADO, F. S.; MANTOVANI, H. C.; DILL-McFARLAND, K. A.; SUEN, G..
At birth, calves display an underdeveloped rumen that eventually matures into a fully functional rumen as a result of solid food intake and microbial activity. However, little is known regarding the gradual impact of pre-weaning diet on the establishment of the rumen microbiota. Here, we employed next-generation sequencing to investigate the effects of the inclusion of starter concentrate (M: milk-fed vs. MC: milk plus starter concentrate fed) on archaeal, bacterial and anaerobic fungal communities in the rumens of 45 crossbred dairy calves across pre-weaning development (7, 28, 49, and 63 days). Our results show that archaeal, bacterial, and fungal taxa commonly found in the mature rumen were already established in the rumens of calves at 7 days old,...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Microbiota; Archaea; Bacteria; Fungi; Rumen; Dairy calves; Diet; Age.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1083389
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Energy and protein requirements of young Holstein calves in tropical condition. Repositório Alice
RODRIGUES, J. P. P.; LIMA, J. C. M.; CASTRO, M. M. D.; VALADARES FILHO, S. de C.; CAMPOS, M. M.; CHIZOTTI, M. L.; MARCONDES, M. I..
Our objective was to estimate the energy and protein requirements of Holstein young calves up to 87 days old. Forty-two Holstein calves aged 4 days were used. From these, ten were randomly selected and slaughtered to compose the baseline slaughter (BS) group. The remaining calves were randomly assigned to eight treatments in a 4 × 2 factorial using a completely randomized design. The treatments were 2, 4, 6, and 8 kg/day of milk (297 g/kg CP; 319 g/kg of fat) fed twice daily, and then harvested at 59 or 87 days of age. Calves were fed a starter (193 g/kg CP; 133 g/kg NDF) ad libitum in all treatments. The calves slaughtered at 87 days of age had milk replaced by Coast-cross (Cynodoon sp.) hay (125 g/kg CP; 728 g/kg NDF). The net requirement of energy for...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Comparative slaughter; Efficiency of utilization; Growth; Maintenance; Metabolizable energy; Metabolizable protein; Dairy calves; Holstein; Metabolizable energy; Slaughter.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1058344
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Evaluation of passive immunity transfer against G6P[1] rotavirus in Holstein Calves by ELISA. Repositório Alice
ROCHA, T. G.; SILVA, K. R.; SILVA, F. D. F.; ALFERI, A. A.; SILVA, D. G.; MONTASSIER, H. J.; BUZINARO, M. da G.; GREGORI, F.; ZAFALON, L. F.; FAGLIARI, J. J..
The main strategy to prevent bovine rotavirus group A (RVA) diarrhea in calves is to vaccinate late-term dams aiming to enhance passive immunity transfer of specific immunoglobulins against the virus. This study aimed to evaluate influence of parity in titers of immunoglobulin G (IgG), IgG1 and IgM in serum and colostrum of vaccinated or unvaccinated Holstein cows and in serum of its calves, associated with monitoring for RVA diarrhea in calves. Cows and its calves were allotted into groups according to parity and vaccination (primiparous/multiparous; vaccinated/unvaccinated) and serum and colostrum samples of cows were taken as well as serum and fecal samples of its calves. Parturition influenced colostral titers of IgG and IgG1, which were higher in...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Bovine group A rotavirus; Humoral immune response; Dairy calves; Diarrhea; Vaccination.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1127571
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Processamento de milho e suplementação com monensina para bezerros leiteiros pré e pós desmama precoce. Repositório Alice
NUSSIO, C. M.B..
Tanto a administração de monensina quanto o processamento de grãos alteram o padrão de fermentação ruminal de forma a aumentar a disponibilidade de energia e proteína para o animal, resultando em melhor desempenho. Dois trabalhos foram conduzidos com o objetivo de avaliar o efeito de concentrados contendo milho laminado a vapor ou floculado, com ou sem a adição de monensina, no consumo de MS, ganho de peso e parâmetros sanguíneos e ruminais de bezerros leiteiras, antes e após a desmama realizada a sexta semana de vida. No primeiro experimento foram utilizadas 32 bezerras holandesas do nascimento a 12 semanas de vida, em um delineamento experimental do tipo blocos ao acaso, com arranjo fatorial 2x2. Do nascimento a desmama os animais receberam concentrado...
Tipo: Tese/dissertação (ALICE) Palavras-chave: Milho processado; Gado leiteiro; Bezerros; Monensina; Pre desmama precoce; Pós desmama precoce; Suplementação; Corn processing; Monensin suplementation; Dairy Milk; Dairy calves; Pre early weaning.
Ano: 2002 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/46059
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Quality of colostral passive immunity and pattern of serum protein fluctuation in newborn calves Scientia Agricola
Pauletti,Patricia; Machado Neto,Raul; Packer,Irineu Umberto; D'Arce,Raul Dantas; Bessi,Rosana.
Immunity acquired by newborn animals is known as passive immunity, and for ruminants, antibody acquisition depends on the ingestion and absorption of adequate amounts of immunoglobulins from colostrum. This study relates different initial levels of acquired passive protection and serum total protein (TP) and immunoglobulin G (IgG). Serum immunoglobulin concentration and total protein were evaluated for female Holstein calves in the first sixty days of life. Animals were separated into three groups according to their initial level of passive immunity: group 1- animals with a low level of passive immunity (below 20 mg mL-1); group 2- animals with a medium level (between 20 and 30 mg mL-1), and group 3- animals with a high level (above 30 mg mL-1). Serum...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Colostrum; Dairy calves; Antibodies.
Ano: 2003 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162003000300006
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