Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Nutritional diversity of Brachiaria ruziziensis clones. Repositório Alice
MOREIRA, E. de A.; SOUZA, S. M. de; FERREIRA, A. L.; TOMICH, T. R.; AZEVÊDO, J. A. G.; SOUZA SOBRINHO, F. de; BENITES, F. R. G.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; PEREIRA, L. G. R..
ABSTRACT The aim of this study was to evaluate the nutritional diversity of Brachiaria ruziziensis clones through chemical composition and in vitro kinetics of ruminal fermentation. Twenty three clones of Brachiaria ruziziensis were used (15, 16, 46, 174, 411, 590, 651, 670, 768, 776, 844, 859, 950, 965, 970, 975, 1067, 1093, 1296, 1765, 1806, 1894 and 1972) and Brachiaria ruziziensis cv. ?Kennedy?, Brachiaria brizantha cv. ?Marandu? and Brachiaria decumbens cv. ?Basilisk? as controls within 27 days of harvesting. The experimental design used randomized blocks with 26 treatments (genotypes) and three replications. Evaluation of the nutritional divergence was performed using principal components analysis, based on the following discriminatory variables: in...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Discriminating variables; Main components; Nutritional value; Digestibility.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1102212
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Nutritional diversity of Brachiaria ruziziensis clones Ciência Rural
Moreira,Ellen de Almeida; Souza,Shirley Motta de; Ferreira,Alexandre Lima; Tomich,Thierry Ribeiro; Azevêdo,José Augusto Gomes; Souza Sobrinho,Fausto de; Benites,Flávio Rodrigo Gandolfi; Machado,Fernanda Samarini; Campos,Mariana Magalhães; Pereira,Luiz Gustavo Ribeiro.
ABSTRACT: The aim of this study was to evaluate the nutritional diversity of Brachiaria ruziziensis clones through chemical composition and in vitro kinetics of ruminal fermentation. Twenty three clones of Brachiaria ruziziensis were used (15, 16, 46, 174, 411, 590, 651, 670, 768, 776, 844, 859, 950, 965, 970, 975, 1067, 1093, 1296, 1765, 1806, 1894 and 1972) and Brachiaria ruziziensis cv. ‘Kennedy’, Brachiaria brizantha cv. ‘Marandu’ and Brachiaria decumbens cv. ‘Basilisk’ as controls within 27 days of harvesting. The experimental design used randomized blocks with 26 treatments (genotypes) and three replications. Evaluation of the nutritional divergence was performed using principal components analysis, based on the following discriminatory variables: in...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Digestibility; Discriminating variables; Main components; Nutritional value.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782018000200401
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional