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A genomewide association mapping study using ultrasound-scanned information identifies potential genomic regions and candidate genes affecting carcass traits in Nellore cattle. Repositório Alice
SANTANA, M. H. A.; GOMES, R. da C.; BONIN, M. N..
2015
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Bos indicus; Candidate genes; Fat thickness; Genomewide association studies; Single nucleotide polymorphisms; Ultrasonography.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1030961
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Aspectos quantitativos da carcaca de machos hereford, inteiros e castrados, abatidos aos quatorze meses. Repositório Alice
RESTLE, J.; VAZ, F. N..
O objetivo deste trabalho foi avaliar as caracteristicas quantitativas de carcaca entre machos inteiros e castrados, da raca Hereford, terminados em confinamento e abatidos aos 14 meses de idade. Nao houve diferenca significativa entre peso de fazenda e rendimento de carcaca. Entretanto, o peso de carcaca foi superior nos machos inteiros, sendo os pesos de carcaca quente e fria, respectivamente, de 214 kg e 207 kg em animais inteiros, e 195 kg e 190 kg, em castrados. Nao houve diferenca significativa quanto as variaveis comprimento de carcaca, comprimento de perna, comprimento de braco, perimetro de braco, espessura de coxao e area do Longissimus. Os novilhos inteiros apresentaram carcacas com melhor conformacao e maior percentagem de diateiro, enquanto os...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Castracao; Confinamento; Conformacao; Espessura de gordura; Bezerro; Castration; Conformation; Fat thickness; Feedlot; Young bulls.
Ano: 1997 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/86234
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Caracteristicas quantitativas da carcaca de novilhos charoles, abatidos com diferentes pesos. Repositório Alice
RESTLE, J.; KEPLIN, L. A. da S.; VAZ, F. N..
Para verificar a influencia de tres pesos ao abate sobre as caracteristicas quantitativas da carcaca de animais Charoles, terminados em confinamento, utilizou-se 18 novilhos, com 30 meses de idade e peso medio inicial de 297 kg, distribuidos nos seguintes tratamentos: T420 peso de abate=420 kg; T460 peso de abate=460kg; e T500 peso de abate=500kg; o peso de abate efetivo foi de 421kg, 461kg e 495kg, respectivamente. O rendimento de carcaca quente em funcao do peso de fazenda foi de 50,7%(T420), 52,7%(T460) e 52,4%(T500). A pior conformacao foi observada nas carcacas dos novilhos do T420, e a area do musculo Longissimus dorsi, por 100kg de carcaca, decresceu a medida que aumentou o peso de abate (31,6cm2, 30,3cm2, e 27,1cm2). A espessura de gordura...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Peso de abate; Carcaca; Carcass; Slaughter weight; Fat thickness.
Ano: 1997 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/87091
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Estimation of light lamb carcass composition by in vivo real-time ultrasonography at four anatomical locations IPB - Escola Superior Agrária
Ripoll, G.; Joy, M.; Álvarez-Rodríguez, J.; Sanz, B.; Teixeira, A..
The objectives of this study were to study the relationship between in vivo ultrasound measurements and cold carcass measurements at 4 anatomical points of the backbone, and to establish regression equations to estimate carcass composition within the cold carcass weight range for Ternasco lambs (8 to 12.5 kg) by using ultrasonic measurements taken at a single location. Measurements of subcutaneous fat and skin thickness and of muscle depth and width were taken over the 10th to 11th and 12th to 13th thoracic vertebrae and the 1st to 2nd and 3rd to 4th lumbar vertebrae. These measurements were taken at 2 and 4 cm from the nearest end of the LM to the backbone and at 1/3 of the LM width with the probe perpendicular to and parallel to the backbone. The left...
Tipo: Article Palavras-chave: Carcass composition; Fat thickness; Muscle depth; Prediction; Regression; Ultrasound.
Ano: 2009 URL: http://hdl.handle.net/10198/4907
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In vivo estimation of lamb carcass composition by real-time ultrasonography IPB - Escola Superior Agrária
Teixeira, A.; Matos, S.; Rodrigues, Sandra; Delfa, R.; Cadavez, Vasco.
The objective of this study was to evaluate the accuracy of ultrasonography to measure fat thickness in live lambs and predict carcass composition to find a system that can assess carcass composition easily and accurately, without damage to the product and can improve carcass classification. Fat thickness (FTh) between the 12th and 13th ribs and between the 3rd and 4th lumbar vertebrae, was measured in vivo using real-time ultrasound, in 67 Churra Galega Bragançana males (mean weight 36.0 kg, range 21.5–47.0 kg), using an ALOKA SSD-500V equipped with two probes (5 and 7.5 MHz) in order to predict carcass composition. The most satisfactory correlation between carcass and ultrasound measurements was between the 3rd and 4th lumbar vertebrae fat thickness...
Tipo: Article Palavras-chave: Lamb; Fat thickness; Carcass composition; Ultrasound.
Ano: 2006 URL: http://hdl.handle.net/10198/791
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Sire effects on carcass and meat quality traits of young Nellore bulls. Repositório Alice
BONIN, M. N.; GOMES, R. da C..
bitstream/item/111815/1/Bonin-et-al-2014a-B1.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Rib-eye area; Color; Beef quality; Gado Nelore; Carcaça; Qualidade; Bos indicus; Fat thickness; Marbling.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1000384
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