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Aspectos fenológicos e germinação de sementes de quatro populações de Eupatorium vauthierianum DC. (Asteraceae) Rev. Bras. Bot.
Maluf,Angela Maria; Wizentier,Betina.
Através do estudo do florescimento e da frutificação de quatro populações de Eupatorium vauthierianum, na região de Paranapiacaba, observou-se uma defasagem de florescimento de cerca de 20 dias entre as populações mais precoces e as mais tardias. Para as mais precoces, os capítulos estavam com flores em diferentes estádios de desenvolvimento em maio e a plena frutificação ocorreu em meados de junho. Decorreram cerca de 55 dias da fase de botão floral até a de fruto maduro. O número de frutos (aquênios) por capítulo variou de 10 a 26 e a porcentagem de aquênios férteis por capítulo variou de 5,5 a 100%. Através do estudo da germinação observou-se variação na capacidade germinativa, tanto dentro como entre as populações estudadas. A temperatura de 20°C...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Flowering; Fruit development.
Ano: 1998 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-84041998000300002
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Characterization of an early berry development grapevine somatic variant (Vitis labrusca L. cv. Isabel Precoce). Repositório Alice
PASSAIA, G.; MARGIS-PINHEIRO, M.; FIALHO, F. B.; SBEGHEN, F.; PORTO, D. D.; REVERS, L. F..
Over the past 10 years significant advances have been made towards the description of genetics and molecular mechanisms controlling grapevine berry growth. Regardless of this, many aspects of early fruit morphogenesis and its development control remain to be elucidated. In an attempt to understand gene expression patterns associated with the berry growth development, the contrasting phenotype between the cv. Isabel (Vitis labrusca L.) and its early berry development mutant ?Isabel Precoce? has been explored by a candidate gene approach. ?Isabel Precoce? (Vitis labrusca L.) was confirmed as an EDV (Essentially Derived Variety) of Isabel, with a 30 - 35-day reduction in the berry growth phase when compared to the wild type and thus, it constitutes an...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Videira; Expressão genética; Fruit development; Gene expression; Molecular biology; Grapevine; Uva; Genética; Gene; Crescimento; Biologia molecular.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1004677
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Characterization of watermelon fruitlet development National Institute of Agronomic Research
Salman-Minkov, A.; Trebitsh, T..
Watermelon (Citrullus lanatus var. lanatus) fruit produce low amounts of ethylene during ripening and is therefore considered as a non-climacteric fruit. Here we examined the involvement of ethylene in early stages of fruit development. Ethylene production was high in ovary and young fruitlets but decreased at later stages of development. Increased fruit set was observed in plants treated with ethylene biosynthesis inhibitor. To identify genes involved in the process we isolated genes encoding for the rate-limiting enzyme in ethylene biosynthesis pathway, 1- aminocyclopropane-1-carcoxylate synthase (ACC synthase, ACS). The expression pattern during early fruit development of watermelon ACS genes (CitACS) was analyzed. High CitACS1 transcript level was...
Tipo: Poster Palavras-chave: 1-Aminocyclopropane-1-cacoxylate synthase (ACS); Aminoethoxyvinyl-glycine (AVG); Citrullus lanatus; Non-climacteric fruit; Watermelon; Fruit development; Ethylene.
Ano: 2008 URL: http://hdl.handle.net/2174/283
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Correlacao entre variaveis de desenvolvimento do fruto da mangueira cv. Haden. Repositório Alice
CASTRO NETO, J. M.; SOARES, J. M.; D'ANGIOLELLA, G. L. B..
O presente trabalho objetiva desenvolver metodologia para estimar a produção de manga, com base no desenvolvimento do fruto, sem remove-lo da planta.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Variedade Haden; Desenvolvimento; Variety; Fruit development; Manga; Mangoes.
Ano: 1998 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/131692
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Effects of shade on the development and sugar metabolism of coffee (Coffea arabica L.) fruits. Repositório Alice
GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; DAVRIEUX, F.; GUYOT, B.; RIBEYRE, F.; SCHOLZ, M. B. dos S.; PEREIRA, L. F. P.; VAAST, P.; POT, D.; LEROY, T.; ANDROCIOLI FILHO, A.; VIEIRA, L. G. E.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P..
Coffee fruits grown in shade are characterized by larger bean size than those grown under full-sun conditions. The present study assessed the effects of shade on bean characteristics and sugar metabolism by analyzing tissue development, sugar contents, activities of sucrose metabolizing enzymes and expression of sucrose synthase-encoding genes in fruits of coffee (Coffea arabica L.) plants submitted to full-sun (FS) and shade (SH) conditions. Evolution of tissue fresh weights measured in fruits collected regularly from flowering to maturation indicated that this increase is due to greater development of the perisperm tissue in the shade. The effects of light regime on sucrose and reducing sugar (glucose and fructose) contents were studied in fresh and dry...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Coffea arabica; Fruit development; Gene expression; Shade; Sucrose synthase; Sugar metabolism.
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/880536
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Estudios sobre la morfología y oscurecimiento del pericarpio de frutos de rambután (Nephelium lappaceum Linn.). Colegio de Postgraduados
Caballero Pérez, Juan Francisco.
El oscurecimiento del pericarpio en frutos de rambután a pocos días después de la cosecha demerita su calidad limitando su comercialización. La producción de rambután a nivel comercial ha aumentado considerablemente en el sur de México por lo que se ha visto la necesidad de estudiar aspectos de la fisiología del fruto relacionados con la oxidación del pericarpio durante el manejo postcosecha. Las tecnologías postcosecha usadas para reducir el obscurecimiento no han sido efectivas pues tienen beneficios limitados. Por lo anterior, es indispensable conocer el origen del problema e implementar tecnologías que resulten en mayor vida de anaquel. En este sentido, los objetivos de esta investigación fueron conocer las características morfológicas, anatómicas,...
Palavras-chave: Desarrollo de fruto; Histología; Pericarpio; Estomas; Oscurecimiento; Postcosecha; Fruit development; Histology; Pericarp; Stomata; Browning; Postharvest; Doctorado; Fruticultura.
Ano: 2012 URL: http://hdl.handle.net/10521/775
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Estudios sobre la morfología y oscurecimiento del pericarpio de frutos de rambután (Nephelium lappaceum Linn.). Colegio de Postgraduados
Caballero Pérez, Juan Francisco.
El oscurecimiento del pericarpio en frutos de rambután a pocos días después de la cosecha demerita su calidad limitando su comercialización. La producción de rambután a nivel comercial ha aumentado considerablemente en el sur de México por lo que se ha visto la necesidad de estudiar aspectos de la fisiología del fruto relacionados con la oxidación del pericarpio durante el manejo postcosecha. Las tecnologías postcosecha usadas para reducir el obscurecimiento no han sido efectivas pues tienen beneficios limitados. Por lo anterior, es indispensable conocer el origen del problema e implementar tecnologías que resulten en mayor vida de anaquel. En este sentido, los objetivos de esta investigación fueron conocer las características morfológicas, anatómicas,...
Palavras-chave: Desarrollo de fruto; Histología; Pericarpio; Estomas; Oscurecimiento; Postcosecha; Fruit development; Histology; Pericarp; Stomata; Browning; Postharvest; Doctorado; Fruticultura.
Ano: 2012 URL: http://hdl.handle.net/10521/775
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Fruit development of two high oleic safflower (Carthamus tinctorius L.) cultivars Phyton
Franchini,MC; Flemmer,AC; Lindström,LI; David,MA; Fernandez,PA.
The purpose of this study was to describe fruit development in two high oleic safflower (Carthamus tinctorius L.) cultivars during four growing seasons. Pericarp histogenesis, and dynamics of pericarp and seed dry weight and fruit water content were studied. The dynamics of the pericarp and seed growth was similar between cultivars and years. The pericarp completed its growth before the seed. Pericarp potential size was already set at anthesis as no cell division was observed at this time. Maximum pericarp dry weight was achieved 8 days after anthesis, when cell wall lignification concluded. At this time, twinned prismatic simetric crystals had decreased in number and size respect to those observed at anthesis. Physiological maturity (maximum seed dry...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Carthamus tinctorius L; Fruit development; Fruit water content; Physiological maturity.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1851-56572014000200021
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Pericarp ontogenesis in wild species of Arachis L. (Leguminosae; Papilionoideae). Repositório Alice
PELEGRIN, C. M. G. de; VALLS, J. F. M.; MARIATH, J. E. de A..
bitstream/item/179980/1/1-s2.0-S0367253013000170-main.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Fruit development; Anatomy; Peanut; Arachis; Fabaceae.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/980352
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Phenology of ´Tupy´and ´Xavante´ blackberries grown in a subtropical area. Repositório Alice
HUSSAIN, I.; ROBERTO, S. R.; FONSECA, I. C. B.; ASSIS, A. M. de.; KOYAMA, R.; ANTUNES, L. E. C..
2016
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Rubus spp; Chilling hours; Thermal demand; Fruit development.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1036589
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อิทธิพลของ daminozide ต่อการเจริญและคุณภาพผลท้อพันธุ์ EarliGrande Thai Agricultural
Chalida Trichan.
Thesis (M.Sc. in Agriculture)
Tipo: PhysicalObject Palavras-chave: Peach; Prunus persica; EarliGrande; Daminozide; Fruit development; Fruit quality; Royal Agricultural Station Angkhang; Chaing Mai province; ท้อ; พันธุ์; ดามิโนไซด์; สารชะลอการเจริญเติบโต; การเจริญเติบโต; คุณภาพผล; สถานีเกษตรหลวงอ่างขาง; จ.เชียงใหม่.
Ano: 1986 URL: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/5514
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