Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A pigeonpea gene confers resistance to Asian soybean rust in soybean. Repositório Alice
KAWASHIMA, C. G.; GUIMARÃES, G. A.; NOGUEIRA, S. R.; MACLEAN, D.; COOK, D. R.; STEUERNAGEL, B; BAEK, J.; BOUYIOUKOS, C; MELO, B. do V. A.; TRISTÃO, G.; OLIVEIRA, J. C. de O.; RAUSCHER, G.; MITTAL, S.; PANICHELLI, L.; BACOT, K.; JOHNSON, E.; IYER, G.; TABOR, G.; WULFF, B. B. H.; WARD, E.; RAIRDAN, G. J.; BROGLIE, K. E.; WU, G.; ESSE, H. P. van; JONES, J. D. G.; BROMMONSCHENKEL, S. H..
Asian soybean rust (ASR), caused by the fungus Phakopsora pachyrhizi, is one of the most economically important crop diseases, but is only treatable with fungicides, which are becoming less effective owing to the emergence of fungicide resistance. There are no commercial soybean cultivars with durable resistance to P. pachyrhizi, and although soybean resistance loci have been mapped, no resistance genes have been cloned. We report the cloning of a P. pachyrhizi resistance gene CcRpp1 (Cajanus cajan Resistance against Phakopsora pachyrhizi 1) from pigeonpea (Cajanus cajan) and show that CcRpp1 confers full resistance to P. pachyrhizi in soybean. Our findings show that legume species related to soybean such as pigeonpea, cowpea, common bean and others could...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Ferrugem asiática; Phakpsora pachyrhizi; Melhoramento genético vegetal; Soja; Glycine max; Doença de planta; Variedade resistente; Fungo; Genótipo; Clonagem; Leguminosa com grão; Feijão; Guandu; Cajanus cajan; Plant breeding; Soybeans; Plant diseases and disorders; Fungi; Soybean rust; Beans; Pigeon peas; Molecular cloning; Fitomejoramiento; Semillas de soja; Enfermedades y desórdenes de las plantas; Roya de la soja; Frijoles; Guandul; Molecular clonación.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1048021
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Genetic diversity analysis among pigeonpea genotypes adapted to South American regions based on microsatellite markers. Repositório Alice
SOUSA, A. C. B.; GODOY, R.; SFORÇA, D. A.; CAMPOS, T. de; ZUCCHI, M. I.; JANK, L.; SOUZA, A. P. de.
The pigeonpea [Cajanus cajan (L) Millspaugh] is one of the most important perennial legume crops utilized in the food, fodder, soil conservation, crop-livestock integrated systems, reclaiming of degraded pastures and symbiotic nitrogen fixation. Microsatellite markers were used to estimate the genetic diversity of 77 pigeonpea genotypes selected from the germplasm collections at Embrapa Cattle-Southeast and, to evaluate their transferability to Phaseolus vulgaris and Vigna unguiculata species. The number of alleles per locus ranged from 2 to12, with an average of 5.1 alleles. The PIC values ranged from 0.11 to 0.80 (average 0.49) and the D values from 0.23 to 0.91 (average 0.58). The averages of observed and expected heterozygosity were 0.25 and 0.47,...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Inferência bayesiana; Bayesian inference; Sofware Structure; Guandu; Cajanus cajan; Variação genética; Marcador genético; Polimorfismo genético; Feijão; Phaseolus vulgaris; Feijão de corda; Vigna unguiculata; Método estatístico; Modelo de simulação; Pigeon peas; Genetic variation; Guandul; Genetic markers; Statistical analysis; Genetic polymorphism; Beans; Computer simulation; Variación genética; Marcadores genéticos; Análisis estadístico; Frijoles; Simulación por computadora.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/902585
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Perspectivas de utilização do guandu (Cajanus índícus Spreng) no Estado do Acre. Repositório Alice
TAVARES, A. T.; AMARAL, E. F. do.
O Guandu (Cajanus indicus Spreng) é uma leguminosa originária da África que tem potencial para expandir seu uso no Estado do Acre como adubo verde, forragem para animais e fonte de proteínas na alimentação humana. O Guandu apresenta grande adaptabilidade aos mais diferentes tipos de solo e clima. O seu uso como biofertilizante e forragem tem apresentado aumento significativo na produção de alimentos em outros países. Em razão do potencial que o Guandu representa para a agricultura, acredita-se que seu uso no Estado do Acre possa trazer benefícios significativos para a produção de alimentos (carne e leite) e outras culturas.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Cajanus indicus; Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Leguminosa forrageira; Guandu; Cajanus cajan; Características agronômicas; Introdução de planta; Forage legumes; Pigeon peas; Agronomic traits; Introduced plants; Leguminosas forrajeras; Guandul; Características agronómicas; Plantas introducidas.
Ano: 1992 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/492740
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional