Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 11
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Combining the essential oil of Piper aduncum L. with commercial insecticides. Repositório Alice
FAZOLIN, M.; ESTRELA, J. V. E.; MONTEIRO, A. F. M.; SILVA, I. M. da; GOMES, L. P.; SILVA, M. S. de F..
The use of synergists is important in minimizing the amount of chemical insecticide required for insect control. Their use can contribute to reducing environmental contamination and preserving beneficial insects. To further investigate a promising alternative to the synergist piperonyl butoxide (PBO), we compared the synergistic effects of PBO and Piper aduncum L. essential oil (PAEO) when combined with several insecticides (cypermethrin, zeta-cypermethrin, permethrin, and esfenvalerate) on the larvae of Spodoptera frugiperda (J. E. Smith, 1797). Initially, we determined the lethal doses and concentrations (LD50 and LC50) for S. frugiperda larvae subjected to separate treatments with PAEO and with each commercial insecticide. Subsequently, in order to...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Lagarta do cartucho; Caterpillars; Oruga; Homogeneidade; Homogeneity; Dilapiol; Dilapidol; Butóxido de piperonila (PBO); Pimenta de macaco; Praga de planta; Lagarta; Spodoptera frugiperda; Piperaceae; Inseticida de origem vegetal; Óleo essencial; Inseticida organo-sintético; Sinergismo; Plant pests; Piper aduncum; Insect larvae; Essential oils; Botanical insecticides; Pesticide synergists; Piperonyl butoxide; Plagas de plantas; Larvas de insectos; Aceites esenciales; Insecticidas botánicos; Sinergismo de los plaguicidas; Butóxido de piperonil.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1058972
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Determinación del efecto de las importaciones en precios internos de granos básicos utilizando un sistema inverso de demanda Colegio de Postgraduados
Hernández Ortiz, Juan.
Con la entrada en vigor del TLCAN las importaciones de granos básicos en México han crecido sustancialmente, a raíz de este fenómeno mucho se ha comentado sobre la conveniencia o no del Tratado de Libre Comercio y sus efectos en la agricultura, derivados del crecimiento de las importaciones de dichos productos, sin embargo, no existen estudios donde se cuantifique la magnitud del impacto en la agricultura nacional. Por esta razón en este trabajo se aborda el efecto que tienen las importaciones de granos básicos en los precios internos de México, utilizando para ello un sistema inverso de demanda casi ideal; como resultado se obtienen flexibilidades menores que 1 en valor absoluto lo cual significa que los precios son inflexibles al cambio en...
Tipo: Tesis Palavras-chave: Flexibilidades; IAIDS; Importaciones; Homogeneidad; Simetría; TLCAN; Precios internos; Doctorado; Economía; Flexibility; Homogeneity; Imports; Symmetry; NAFTA; Domestic price.
Ano: 2007 URL: http://hdl.handle.net/10521/1477
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Estimation of a Composite Food Demand System for the United States—A Revisit AgEcon
Luo, Haobo; Huang, Chung L.; Lin, Biing-Hwan.
We revisit the composite food demand system for the United States covering the period from 1953 to 2008. We were unable to produce elasticity measures that are as close or similar to those reported in Huang and Haidacher (1983), although the same demand system specification was employed. Our results based on the more recent data set of 1982-2008 show that most of the own-price elasticities are negative and statistically significant, varying from -.1861 (poultry) to -.9476 (nonfood). In general, the estimated own-price elasticities appear to be smaller in magnitude or more inelastic than previously reported. In contrast, we estimate the significant income elasticities for food vary from .5172 (dairy) to 4.6687 (fish), while Huang and Haidaicher (1983)...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Differential-form demand system; Iterative seemingly unrelated regression; Engel aggregation; Homogeneity; Symmetry; Uncompensated and compensated elasticities; Demand and Price Analysis; Food Consumption/Nutrition/Food Safety.
Ano: 2011 URL: http://purl.umn.edu/99446
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Potencial sinérgico do óleo de Piper aduncum para inseticidas formulados com misturas de princípios ativos. Repositório Alice
FAZOLIN, M.; ESTRELA, J. L. V.; MONTEIRO, A. F. M.; GOMES, L. P.; SILVA, I. M. da; SILVA, M. S. de F..
O objetivo deste trabalho foi avaliar a sinergia e a homogeneidade da resposta das lagartas de Spodoptera frugiperda ao óleo essencial de Piper aduncum, em combinações com inseticidas formulados com dois princípios ativos em misturas prontas: imidacloprido/betaciflutrina, teflubenzuron/alfacipermetrina e tiametoxan/lambdacialotrina em comparação a butóxido de piperonila (PBO controle positivo). Por meio da relação das CL50 e DL50 dos inseticidas tomados isoladamente e de suas respectivas combinações sinérgicas com o óleo essencial e o PBO, foram obtidos os fatores de sinergismo (FSs) para comparação entre si. O coeficiente angular das curvas de dose/concentração-mortalidade foi utilizado para determinar a toxicidade relativa promovida pelos sinérgicos e a...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Lagarta do cartucho; Caterpillars; Oruga; Homogeneidade; Homogeneity; Dilapiol; Dilapidol; Butóxido de piperonila (PBO); Praga de planta; Pimenta de macaco; Lagarta; Spodoptera frugiperda; Piperaceae; Óleo essencial; Inseticida de origem vegetal; Inseticida organo-sintético; Sinergismo; Plant pests; Piper aduncum; Insect larvae; Essential oils; Botanical insecticides; Pesticide synergists; Piperonyl butoxide; Plagas de plantas; Larvas de insectos; Aceites esenciales; Insecticidas botánicos; Sinergismo de los plaguicidas; Butóxido de piperonil.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1070348
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Purification and characterization of an aspartic protease from the Rhizopus oryzae protease extract, Peptidase R Electron. J. Biotechnol.
Hsiao,Nai-Wan; Chen,Yeh; Kuan,Yi-Chia; Lee,Yen-Chung; Lee,Shuo-Kang; Chan,Hsin-Hua; Kao,Chao-Hung.
Background Aspartic proteases are a subfamily of endopeptidases that are useful in a variety of applications, especially in the food processing industry. Here we describe a novel aspartic protease that was purified from Peptidase R, a commercial protease preparation derived from Rhizopus oryzae. Results An aspartic protease sourced from Peptidase R was purified to homogeneity by anion exchange chromatography followed by polishing with a hydrophobic interaction chromatography column, resulting in a 3.4-fold increase in specific activity (57.5 × 10³ U/mg) and 58.8% recovery. The estimated molecular weight of the purified enzyme was 39 kDa. The N-terminal sequence of the purified protein exhibited 63-75% identity to rhizopuspepsins from various Rhizopus...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Chromatography; Endopeptidase; Food processing industry; Homogeneity; Rhizopuspepsin.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-34582014000200006
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Sinérgico alternativo para inseticidas inibidores de acetilcolinesterase. Repositório Alice
FAZOLIN, M.; ESTRELA, J. L. V.; MONTEIRO, A. F. M.; SILVA, I. M. da; GOMES, L. P..
A importância da utilização de sinergistas está relacionada à minimização da quantidade de inseticida químico necessária para o controle de insetos, podendo contribuir com a diminuição da contaminação ambiental e preservação de insetos benéficos. Assim, objetivou-se com este trabalho avaliar o efeito sinérgico e da homogeneidade de resposta de lagartas de Spodoptera frugiperda (J. E. Smith, 1797) às doses subletais do óleo essencial de Piper aduncum L. (OEPA) em combinações com formulações de organofosforados e carbamato, comparadas àquelas com butóxido de piperonila (PBO). Foram obtidos fatores de sinergismo (FS) para comparação dos tratamentos entre si. Por contato residual, evidenciou-se significativa potencialização dos inseticidas Profenofós (FS= 5,4...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Lagarta do cartucho; Caterpillars; Oruga; Homogeneidade; Homogeneity; Dilapiol; Dilapidol; Butóxido de piperonila (PBO); Praga de planta; Pimenta de macaco; Lagarta; Spodoptera frugiperda; Piperaceae; Óleo essencial; Inseticida de origem vegetal; Inseticida organo-sintético; Sinergismo; Plant pests; Piper aduncum; Insect larvae; Essential oils; Botanical insecticides; Pesticide synergists; Piperonyl butoxide; Plagas de plantas; Larvas de insectos; Aceites esenciales; Insecticidas botánicos; Sinergismo de los plaguicidas; Butóxido de piperonil.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1074163
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Sinérgico alternativo para o manejo da resistência da lagarta-do-cartucho do milho a piretróides. Repositório Alice
FAZOLIN, M.; ESTRELA, J. L. V.; MONTEIRO, A. F. M.; GOMES, L. P.; SILVA, I. M. da; SILVA, M. S. de F..
A importância da utilização de sinergistas está relacionada à minimização da quantidade de inseticida químico necessária para o controle de insetos, podendo contribuir com a diminuição da contaminação ambiental e com a preservação de insetos benéficos. O objetivo deste trabalho foi avaliar a sinergia e a homogeneidade de resposta de lagartas de Spodoptera frugiperda (J. E. Smith, 1797) a subdose do óleo essencial de Piper aduncum L. (OPA) em combinações com formulações de piretróides comparadas ao butóxido de piperonila (PBO). Foram obtidos fatores de sinergismo (FS) para comparação dos tratamentos entre si. Por contato residual, evidenciou-se significativa potencialização dos inseticidas formulados com lambda-Cialotrina (FS= 87,7), Deltametrina (FS= 1,7...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Lagarta do cartucho; Caterpillars; Oruga; Homogeneidade; Homogeneity; Dilapiol; Dilapidol; Butóxido de piperonila (PBO); Pimenta de macaco; Praga de planta; Lagarta; Spodoptera frugiperda; Piperaceae; Óleo essencial; Inseticida de origem vegetal; Inseticida organo-sintético; Sinergismo; Plant pests; Piper aduncum; Insect larvae; Essential oils; Botanical insecticides; Pesticide synergists; Piperonyl butoxide; Plagas de plantas; Larvas de insectos; Aceites esenciales; Insecticidas botánicos; Sinergismo de los plaguicidas; Butóxido de piperonil.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1054171
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
SUCCESS AND FAILURE OF AGRICULTURAL FUTURES CONTRACTS AgEcon
Brorsen, B. Wade; Fofana, N'Zue F..
Most new futures contracts fail. This study estimates the effects of several factors on the success or failure of agricultural futures contracts. Commodities with futures markets and without futures markets are included. Characteristics for which no data exist, such as homogeneity, vertical integration, buyer concentration, and activeness of the cash market, are measured by the Delphi approach. An active cash market is found to be necessary for futures contract success since this variable alone perfectly predicts whether or not a commodity has a futures market.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Active cash market; Buyer concentration; Delphi approach; Futures markets; Homogeneity; Open interest; Volume; Marketing.
Ano: 2001 URL: http://purl.umn.edu/14692
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Synergistic potential of dillapiole-rich essential oil with synthetic pyrethroid insecticides against fall armyworm. Repositório Alice
FAZOLIN, M.; ESTRELA, J. L. V.; MONTEIRO, A. F. M.; SILVA, I. M. da; GOMES, L. P.; SILVA, M. S. de F..
The objective of this study was to evaluate the synergy and response homogeneity of the Spodoptera frugiperda larvae population to the Piper aduncum essential oil in combination with pyrethroid insecticides (alpha-cypermethrin, beta-cypermethrin, fenpropathrin, and gamma-cyhalothrin) compared to piperonylbutoxide (PBO) as positive control. Synergism (SF) comparisons were obtained using lethal concentration (LC50) and lethal dose (LD50) ratios of insecticides individually and in their respective synergistic combinations with essential oil and PBO. Dose/concentration-mortality slope curves were used to establish relative toxicity increase promoted by synergism. They also determined homogeneity response. Residual contact revealed significant potentiation for...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Lagarta do cartucho; Caterpillars; Oruga; Homogeneidade; Homogeneity; Dilapiol; Dilapidol; Butóxido de piperonila (PBO); Pimenta de macaco; Praga de planta; Lagarta; Spodoptera frugiperda; Piperaceae; Óleo essencial; Inseticida de origem vegetal; Inseticida organo-sintético; Sinergismo; Plant pests; Piper aduncum; Insect larvae; Essential oils; Botanical insecticides; Pesticide synergists; Piperonyl butoxide; Plagas de plantas; Larvas de insectos; Aceites esenciales; Insecticidas botánicos; Sinergismo de los plaguicidas; Butóxido de piperonil.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1035403
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Tipificación y caracterización de café comercial mediante métodos instrumentales y quimiometría. Colegio de Postgraduados
Vázquez Hernández, Lorena.
El control de calidad de los productos agroalimentarios está basado en su caracterización bioquímica, como una de las partes esenciales. Para el caso del café, la composición química está fuertemente relacionada con las condiciones agroecológicas (suelo, clima, altura, etc.) de cada una de las regiones productoras. El café es la segunda materia prima en importancia en el mercado nacional, por lo cual, la calidad es importante para este producto. Para asegurarnos de la calidad del café tanto para los consumidores como productores existe la necesidad de establecer métodos analíticos, rápidos, objetivos y sensitivos. Para realizar la caracterización del café comercial existen métodos convencionales establecidos en la Norma Mexicana (NMX-F-013-SCFI-2000),...
Palavras-chave: Café; Quimiometría; NIRS; Homogeneidad; PCA; SIMCA; Coffee; Chemometrics; Homogeneity; Maestría; Producción Agroalimentaria en el Trópico.
Ano: 2011 URL: http://hdl.handle.net/10521/561
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Tipificación y caracterización de café comercial mediante métodos instrumentales y quimiometría. Colegio de Postgraduados
Vázquez Hernández, Lorena.
El control de calidad de los productos agroalimentarios está basado en su caracterización bioquímica, como una de las partes esenciales. Para el caso del café, la composición química está fuertemente relacionada con las condiciones agroecológicas (suelo, clima, altura, etc.) de cada una de las regiones productoras. El café es la segunda materia prima en importancia en el mercado nacional, por lo cual, la calidad es importante para este producto. Para asegurarnos de la calidad del café tanto para los consumidores como productores existe la necesidad de establecer métodos analíticos, rápidos, objetivos y sensitivos. Para realizar la caracterización del café comercial existen métodos convencionales establecidos en la Norma Mexicana (NMX-F-013-SCFI-2000),...
Palavras-chave: Café; Quimiometría; NIRS; Homogeneidad; PCA; SIMCA; Coffee; Chemometrics; Homogeneity; Maestría; Producción Agroalimentaria en el Trópico.
Ano: 2011 URL: http://hdl.handle.net/10521/561
Registros recuperados: 11
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional