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YANO, I. H.; OLIVEIRA, V. C. de; BECKER, M.; CORREA, A. S.. |
Abstract: Wireless Sensor Networks are networks suitable for data collection in harsh environments, where it would be difficult or costly the deployment of wired infrastructure. In spite of these advantages, such networks often rely on batteries to operate, which may lead to a serious limitation on the networks lifetime. Bearing this in mind, in this article is proposed and tested a hybrid polling approach that reduces the number of frames transmitted by the router node. Thus, the router node lifetime can be extended significantly and hence the network lifetime. The proposed technique becomes progressively more advantageous, when compared to classical polling technique, as the number of network nodes increases. The experimental results obtained using a... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Desenvolvimento de software; Arduino Programming; Lifetime; Software development; Wireless sensor networks; Conservação de energia; Computer software; Wireless technology; Energy conservation. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1034736 |
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RINALDI, M. M.; BENEDETTI, B. C.; MORETTI, C. L.. |
Com o objetivo de avaliar a atividade respiratória e a produção de etileno do repolho inteiro e minimamente processado e a vida útil do repolho mimimamente processado em atmosfera controlada, realizaram-se dois experimentos em etapas seqüenciais. Na primeira etapa, avaliaram-se a atividade respiratória e a produção de etileno do repolho inteiro e minimamente processado, em sistema fechado, nas temperaturas de 5 ºC e 10 ºC. Na segunda etapa, avaliou-se a vida útil do repolho minimamente processado em atmosfera controlada. O produto foi submetido a fluxo contínuo de misturas gasosas ternárias, com concentrações de 2% a 10% de O2 e de 3% a 10% de CO2, previamente umidificadas, na temperatura de 5 ºC por 10 dias. Como controle, foi utilizado o ar atmosférico.... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Atmosfera controlada; Vida útil; Storage; Controlled atmosphere; Minimal processing; Cabbage; Lifetime; Shelf-life; Armazenamento; Processamento mínimo; Repolho; Respiração; Temperatura; Vida-de-prateleira; Repolho; Brassica oleracea capitata; Respiração; Processamento mínimo; Armazenamento; Temperatura; Vida-de-prateleira. |
Ano: 2008 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/630811 |
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