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A new vision of the origin and the oocyte development in the Ostariophysi applied to Gymnotus sylvius (Teleostei: Gymnotiformes) Neotropical Ichthyology
França,Gisleine Fernanda; Grier,Harry J.; Quagio-Grassiotto,Irani.
Based on new knowledge coming from marine perciform species, the origin of oocytes and their development in the Ostariophysi, Gymnotus sylvius is described. In both Gymnotus sylvius and marine perciform fish, oogonia are found in the germinal epithelium that forms the surface of the ovarian lamellae. At the commencement of folliculogenesis, proliferation of oogonia and their entrance into meiosis gives rise to germ cell nests that extend into the stroma from the germinal epithelium. Both cell nests and the germinal epithelium are supported by the same basement membrane that separates them from the stroma. At the time of meiotic arrest, oocytes in a cell nest become separated one from the other as processes of prefollicle cells, these being derived from...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Folliculogenesis; Primary growth; Secondary growth; Maturation; Ovulation.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1679-62252010000400008
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Addition of melatonin to the maturation medium of bovine oocytes subjected to heat shock: effects on nuclear maturation, apoptosis, reactive oxygen species, mitochondrial activity, and gene expression. Repositório Alice
ALVES, N. G.; PAULA, F. A. P.; CAMPOS, J. P. A.; SILVA, D. R.; LIMA, R. R.; SOUZA, E. D.; QUINTAO, C. C. R.; SOUZA, J. F.; ASCARI, I. J.; CAMARGO, L. S. de A..
bitstream/item/203310/1/Addition-of-melatonin0001.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: IVM medium; Maturation; Production.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1113109
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Alguns aspectos da maturação da semente de feijão (Phaseolus vulgaris L.). Infoteca-e
VIEIRA, E. H. N.; VIEIRA, N. R. de A..
Procurou mostrar que vagens verdes, com sementes aparentemente imaturas, podem ser colhidas, pois muitas sementes estão aptas a produzir novas plantas. Pode-se, assim, proceder a colheitas precoces para obtenção de novas gerações, antes da maturação completa das vagens.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Phaseolus vulgaris; Feijao; Semente; Maturação; Bean; Seed; Maturation.
Ano: 1996 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/203599
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Alteraciones fisicas, fisico-quimicas e quimicas durante el desarrollo e maduracion de frutos de la anon (Annona squamosa L.). Repositório Alice
MOSCA, J. L; ASSIS, J. S. de; ALVES, R. E.; FILGUEIRAS, H. A. C.; BATISTA, A. F..
El Brasil viene presentando um aumento significativo en la produccion de frutas, debido sus caracteristicas edafoclimaticas favorables, notadamente, en los polos irrigados. Este cuadro viene generando ampleos y renta para millones de personas, bien como conquistando nuevos espacios en el competitivo mercado internacional de frutos in natura. Entre las annonaceas cultivadas con interes comercial, la anon, (A.squamosa L.), tambien llamada de pinha o fruta del conde es uno de los principales representantes de la familia. Con el objetivo de estudiar el desarrollo y maduracion de los frutos de anon, asi como obtener subsidios para la determinacion del punto de cosecha, fue instalado el experimiento utilizando-se 792 plantas de un pomar comercial irrigado,...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Pinha; Growth; Maturation; Harvest; Annona Squamosa; Colheita; Crescimento; Fruta; Fruta do Conde; Maturação; Fruits.
Ano: 1997 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/132665
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Aspectos tecnológicos de sorgo-sacarino submetido à aplicação de maturadores químicos. Repositório Alice
VIANA, R. da S.; MAY, A.; MATEUS, G. P.; RODRIGUES NETO, A. D.; LOPES, P. R. M..
Resumo:O sorgo-sacarino apresentou um crescimento de interesse para cultivo em área de reformas de canaviais associadas a usinas sucroenergéticas em função da possibilidade de produção de etanol, na abertura da safra da cana-de-açúcar, sendo seu ponto de colheita normalmente identificado pela fenologia da planta, após o florescimento da cultura. A antecipação do momento de colheita e a possibilidade de acúmulo de açúcares no colmo, com a utilização de maturadores químicos, podem ser uma alternativa importante para a cultura, como ocorre com a cana-de-açúcar. Este trabalho teve como objetivo avaliar os aspectos tecnoló­gicos do sorgo-sacarino quando aplicados diferentes maturadores químicos. O delineamento experimental utilizado foi o em blocos...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Estresse; Reguladores vegetais; Maturation; Plant growth regulators; Sorghum bicolor; Stress; Sorgo sacarino; Regulador de crescimento; Maturação; Sorghum bicolor; Plant growth substances.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1081735
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Avaliação da influência da época do ano na maturação de queijo minas artesanal do Serro. Repositório Alice
FIGUEIREDO, S. P.; CARNEIRO, J. O.; CHAVES, A. C. S. D.; BOARI, C. A..
O objetivo deste trabalho foi avaliar a influência das épocas do ano (verão chuvoso e inverno seco) na maturação de queijos Minas Artesanais do Serro produzido com leite cru. Foram sorteadas cinco, de 32 propriedades rurais produtoras do Município do Serro, para coletar as amostras e analisar. Foram realizadas as seguintes análises: acidez titulável, pH, gordura, umidade, resíduo mineral fixo e cor. Também foram realizadas contagem de Coliformes totais e termotolerantes, bactérias láticas, micro-organismos aeróbios mesófilos, Staphylococcus spp. e de Bolores e leveduras. Os resultados demonstraram diferenças em algumas das características do queijo Minas Artesanal do Serro de acordo com a época do ano, porém nas duas épocas, os queijos apresentaram...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Características físico-químicas; Queijo Minas artesanal; Serro; Maturação; Physicochemical characteristics; Cheese artisanal Minas; Maturation.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1057883
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Características físicas da fibra e do fio dos algodoeiros arbóreo e herbáceo em melhoramento no Nordeste do Brasil. Infoteca-e
SANTANA, J.C.F. de; FREIRE, E.C.; CARVALHO, L.P.; COSTA, J.N. da; GUSMAO, J.L. de; SILVA, J.A. da..
1989
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) Palavras-chave: Algodao; Fibra; Melhoramento; Caracteristicas fisicas; Fio; Cultivar; Comprimento; Finura; Resistencia; Maturidade; Tenacidade; Alongamento; Arboreo; Moco; Herbaceo; Gossypium hirsutum; Brasil; Nordeste; Pernambuco; Surubim; Caruaru; Paraiba; Sousa; Itaporanga; Patos; Riacho dos Cavalos; Ceara; Iguatu; Piaui; Eliseu Martins; Annual; Perennial; Cotton; Breeding; Upland; Physical; Properties; Yarm; Fiber; Length; Fineness; Strength; Maturation; Breaking; Length; Elongation; Rupture.
Ano: 1989 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/262827
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Características físicas e químicas de queijo minas do Serro com diferentes períodos de maturação. Repositório Alice
CHAVES, A. C. S. D.; MONTEIRO, R. P.; FREITAS, S. C. de; OLIVEIRA, A. H.; TAKEITI, C. Y..
A fabricação do Queijo Minas Artesanal (QMA) do Serro caracteriza-se pela utilização de leite cru e do ?pingo? (que é o soro fermento) adicionado como inóculo. O QMA, em geral, é mais ácido que os queijos Minas industrializados que são produzidos a partir de leite pasteurizado. Este trabalho teve como objetivo avaliar as características físicas e químicas dos queijos Minas do Serro artesanais em comparação com os industrializados de diferentes produtores com períodos de maturação variando de 3 a 24 dias para se conhecer melhor este tipo de queijo. Observou-se uma grande variação nas características físicas (dimensões) e químicas (composição) dos Queijos Minas Artesanais (QMA) do Serro maturados por períodos variados. Também foram observadas diferenças...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Serro; Queijo Minas Artesanal; Queijo Padrão; Queijo Meia Cura; Maturação; Artisan Minas Cheese; Standard Cheese; Half Cured Cheese; Maturation.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1057868
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Carrot seed germination high temperature conditions. Repositório Alice
NASCIMENTO, W. M.; CANTLIFFE, D. J..
2012
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Cenoura; Semente; Germinação; Maturação; Daucus carota L.; Seed; Maturation.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/940129
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Characterization and development of marolo (Annona crassiflora, Mart.) Ciênc. Tecnol. Aliment.
Silva,Edson Pablo da; Vilas Boas,Eduardo Valerio de Barros; Xisto,Andreia Luiza Pereira Ramos.
The objectives of this study was the physical, chemical, and physiological characterization of marolo (Annona crassiflora, Mart.) during its development. The fruits were harvested 12 Km off Itumirim, Southern Minas Gerais, Brazil, at 20-d intervals from anthesis to fruit maturity. The first fruits were harvested within 60 days. The total development of the fruit took 140 days starting from anthesis. At 140 days after anthesis, the fruit reached its maximum size, with mass of 1.380g, transverse diameter of 13.0 cm, and longitudinal diameter of 11.5 cm. During its development, the fruit showed increase in mass and in traverse and longitudinal diameters. The changes during maturation and ripening, such as: pH reduction and starch degradation, pectic...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Antioxidants; Growth; Maturation.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612013000400011
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Chlorophyll fluorescence of the testa of Brassica oleracea seeds as an indicator of seed maturity and seed quality Scientia Agricola
Jalink,H.; Frandas,A.; Schoor,R. van der; Bino,J.B..
Chlorophyll fluorescence of the testa of seeds is proposed as a non-invasive method for the determination of maturity and quality of seeds. In this study cabbage seeds (Brassica oleracea) were sorted individually based on the chlorophyll fluorescence signals into four subsamples labeled with respect to their chlorophyll fluorescence signal (low, medium, high and very high). The results show that the magnitude of the chlorophyll fluorescence signal was inversely related to the quality of the seeds, expressed as germination %, normal seedling %, germination rate (T50) and uniformity of germination (T75-T25). The seed lot could be improved from 90 to 97% normal seedlings by sorting out 13% of the seeds with very high chlorophyll fluorescence signals....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Maturation; Chlorophyll fluorescence; Cabbage seed; Sorting; Quality.
Ano: 1998 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90161998000500016
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CLASSIFICATION OF MACAW PALM FRUITS FROM COLORIMETRIC PROPERTIES FOR DETERMINING THE HARVEST MOMENT REA
Costa,Anderson G.; Pinto,Francisco de A. de C.; Motoike,Sérgio Y.; Braga Júnior,Roberto A.; Gracia,Luis M. Navas.
ABSTRACT Macaw palm (Acrocomia aculeata) is a promising crop for biofuel production due to the high concentration of its fruit oil, but the harvest date is an issue to be better understood so it could be cultivated on an industrial scale. The aim of this study was to use the colorimetric properties of the macaw palm fruits to develop a neural network classifier to determine the ideal moment for harvesting, based on the oil content of the fruit mesocarp. During nine weeks of maturation were sampled 900 fruits of macaw palm fruits and the colorimetric properties of the RGB, HSI and CIELab color models were used to classify the fruits into immature and mature fruits. Kappa index and the overall accuracy values were used to access the classifier performance....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Digital images; Maturation; Neural networks; Oil content.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-69162018000400634
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Composition and microbiological analysis for quality evaluation of Kars Gravyer cheese: influence of ripening period Ciênc. Tecnol. Aliment.
ÇETİNKAYA,Asya; ÖZ,Fatih.
Abstract In this study; The objective is to demonstrate the total quality of the chemical and microbiological aspects of the Kars Gravyer cheese during the ripening period, produced by means of traditional method in dairy conditions. Production of Kars Gravyer cheese was performed in two replications. Titratable acidity (%l.a), salt content, total protein ratio, dry matter, fat content, dry matter in fat and dry matter in salt, total nitrogen and lipolysis rate content were determined by taking samples from the produced cheeses on specific days (day 0, 10, 25, 45, 60 and 90) and microbiological analyses were performed. By analysis the results of the Kars Gravyer cheese samples; significant changes in acidity, dry matter, salt, total nitrogen, protein, fat...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Gravyer cheese; Maturation; Quality; Food analysis; Food composition.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019000401052
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Compostagem. Infoteca-e
SOUZA, F. A. de; AQUINO, A. M. de; RICCI, M. dos S. F.; FEIDEN, A...
Preparo do composto. Preparo de composto em pequena escala. Preparo do composto em grande escala (Pilhas). Maturação do composto. Uso dos compostos. Dosagem.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Compostagem; Resíduo orgânico; Maturação; Dosagem; Dose; Humus; Composto orgânico; Composting; Organic fertilizers; Maturation; Organic compounds.
Ano: 2001 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/624199
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Contrasting effects of heat shock during in vitro maturation on development of in vitro-fertilized and parthenogenetic bovine embryos. Repositório Alice
CAMARGO, L. S. A.; COSTA, F. Q.; MUNK, M.; WOHLRES-VIANA, S.; SERAPIÃO, R. V.; CARVALHO, B. C.; CAMPOS JÚNIOR, P. H.; VIEIRA, A. C.; NOGUEIRA, L. A. G.; VIANA, J. H. M..
bitstream/item/203452/1/Camargo-et-al-2019-Reproduction-in-Domestic-Animals.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Activation; Embryos; Maturation; Aquaporin 3; Hsp70 Protein; Ionomycin; Heat Shock; Cleavage; Blastocyst; In vitro fertilization; Parthenogenesis; Apoptosis; Gene expression; Gametocytes; Oocytes.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1113387
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Croissance, engraissement et cycle sexuel de Crassostrea gigas dans le Bassin d'Arachon: comparaison des huîtres agées de 1 et 2 ans ArchiMer
Maurer, Daniele; Borel, Michel.
Two-year-old oysters have a physiology which is reproduction-oriented, their maturation occurring synchronously among oysters from the same batch. The importance of the spring accumulation of glycogenated stocks varies through the years and correlates with the growth stage. Glucidic components are quickly used during the month preceding egg-laying and are transformed into lipid stocks for the oocytes. One-year-old oysters develop at different rates, some of them not showing any sign of maturation and the percentage of laying individuals varies through the years. Glycogenated stocks accumulate in a similar way in both age-classes and their more precocious and more intense use by young molluscs is not necessarily linked with their gametogenesis and growth,...
Tipo: Text Palavras-chave: Bay of Arcachon; Maturation; Biochemistry; Crassostrea gigas; Bassin d'Arcachon; Maturation; Biochimie; Crassostrea gigas.
Ano: 1985 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1985/acte-6182.PDF
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Curva de maturação das sementes de Paspalum guenoarum Arech. Repositório Alice
BATISTA, L. A. R.; GODOY, R..
Com o objetivo de determinar a curva de maturação das sementes de Paspalum Arech, acesso BRA-003824, foram marcadas inflorescência em antese, que foram coletadas de cinco plantas.
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Dormência; Forragem; Florescimento; Germinação; Germoplasma; Dormancy; Flowering; Germination; Germplasm; Grass; Maturation.
Ano: 1997 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/43873
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Curvas e maturação de várias cultivares de sorgo sacarino para produção de álcool. Repositório Alice
SCHAFFERT, R. E..
1982
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Sorgo sacarino; Producao; Alcool; Maturacao; Sorghum bicolor; Sweet sorghum; Production; Alcohol; Maturation.
Ano: 1982 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/476392
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Defining the reproductive period of freshwater fish species using the Gonadosomatic Index: a proposed protocol applied to ten species of the Patos Lagoon basin Neotropical Ichthyology
Fontoura,Nelson Ferreira; Ceni,Gianfranco; Braun,Aloisio Sirangelo; Marques,Camilla da Silva.
ABSTRACT This contribution records the reproductive periods of ten dominant freshwater fish species from the Patos Lagoon and Guaíba Lake (Astyanax fasciatus, Cyphocharax voga, Hoplias malabaricus, Oligosarcus jenynsii, Oligosarcus robustus, Hoplosternum littorale, Loricariichthys anus, Parapimelodus nigribarbis, Trachelyopterus lucenai, Pachyurus bonariensis). Data were derived from monthly samples in Casamento Lake (northern Patos Lagoon; Nov. 2002 to Apr. 2004) and Guaíba Lake (Jun. 2005 to May 2006). The reproductive period was determined according to the monthly variation of the gonadosomatic index (GSI). Fish reproduction was identified during all months of the year. Oligosarcus jenynsii started reproduction in winter, but extended spawning to spring...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: GSI; Maturation; Maturity Criteria; Reproductive Cycle.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1679-62252018000200210
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Design of waste stabilization ponds for dairy processing plants in Uganda CIGR Journal
Menya, Emmanuel; Wangi, G. M.; Amanyire, F.; Ebangu, B..
Waste stabilization ponds (WSP) were designed to treat 287.5 m3 day-1 of wastewater generated from processing of 100 m3 of milk per day.  The design involved use of existing models including those developed by Mara to size the anaerobic, facultative and maturation ponds.  The design temperature was 250C.  The anaerobic pond was designed based on volumetric organic loading rate while facultative pond was designed based on surface loading rate.  On the other hand, the maturation pond was designed based on the number of coliform bacteria removed per 100 mL of wastewater.  The anaerobic pond was designed to remove 70% BOD, facultative pond-75% and maturation pond-25% BOD.  In addition, the maturation pond was designed to have a coliform bacteria removal...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Dairy; Waste stabilization ponds; Anaerobic; Facultative; Maturation; Uganda.
Ano: 2013 URL: http://www.cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/2388
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