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Registros recuperados: 92 | |
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ALVES, N. G.; PAULA, F. A. P.; CAMPOS, J. P. A.; SILVA, D. R.; LIMA, R. R.; SOUZA, E. D.; QUINTAO, C. C. R.; SOUZA, J. F.; ASCARI, I. J.; CAMARGO, L. S. de A.. |
bitstream/item/203310/1/Addition-of-melatonin0001.pdf |
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) |
Palavras-chave: IVM medium; Maturation; Production. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1113109 |
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MOSCA, J. L; ASSIS, J. S. de; ALVES, R. E.; FILGUEIRAS, H. A. C.; BATISTA, A. F.. |
El Brasil viene presentando um aumento significativo en la produccion de frutas, debido sus caracteristicas edafoclimaticas favorables, notadamente, en los polos irrigados. Este cuadro viene generando ampleos y renta para millones de personas, bien como conquistando nuevos espacios en el competitivo mercado internacional de frutos in natura. Entre las annonaceas cultivadas con interes comercial, la anon, (A.squamosa L.), tambien llamada de pinha o fruta del conde es uno de los principales representantes de la familia. Con el objetivo de estudiar el desarrollo y maduracion de los frutos de anon, asi como obtener subsidios para la determinacion del punto de cosecha, fue instalado el experimiento utilizando-se 792 plantas de un pomar comercial irrigado,... |
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) |
Palavras-chave: Pinha; Growth; Maturation; Harvest; Annona Squamosa; Colheita; Crescimento; Fruta; Fruta do Conde; Maturação; Fruits. |
Ano: 1997 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/132665 |
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VIANA, R. da S.; MAY, A.; MATEUS, G. P.; RODRIGUES NETO, A. D.; LOPES, P. R. M.. |
Resumo:O sorgo-sacarino apresentou um crescimento de interesse para cultivo em área de reformas de canaviais associadas a usinas sucroenergéticas em função da possibilidade de produção de etanol, na abertura da safra da cana-de-açúcar, sendo seu ponto de colheita normalmente identificado pela fenologia da planta, após o florescimento da cultura. A antecipação do momento de colheita e a possibilidade de acúmulo de açúcares no colmo, com a utilização de maturadores químicos, podem ser uma alternativa importante para a cultura, como ocorre com a cana-de-açúcar. Este trabalho teve como objetivo avaliar os aspectos tecnológicos do sorgo-sacarino quando aplicados diferentes maturadores químicos. O delineamento experimental utilizado foi o em blocos... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Estresse; Reguladores vegetais; Maturation; Plant growth regulators; Sorghum bicolor; Stress; Sorgo sacarino; Regulador de crescimento; Maturação; Sorghum bicolor; Plant growth substances. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1081735 |
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FIGUEIREDO, S. P.; CARNEIRO, J. O.; CHAVES, A. C. S. D.; BOARI, C. A.. |
O objetivo deste trabalho foi avaliar a influência das épocas do ano (verão chuvoso e inverno seco) na maturação de queijos Minas Artesanais do Serro produzido com leite cru. Foram sorteadas cinco, de 32 propriedades rurais produtoras do Município do Serro, para coletar as amostras e analisar. Foram realizadas as seguintes análises: acidez titulável, pH, gordura, umidade, resíduo mineral fixo e cor. Também foram realizadas contagem de Coliformes totais e termotolerantes, bactérias láticas, micro-organismos aeróbios mesófilos, Staphylococcus spp. e de Bolores e leveduras. Os resultados demonstraram diferenças em algumas das características do queijo Minas Artesanal do Serro de acordo com a época do ano, porém nas duas épocas, os queijos apresentaram... |
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) |
Palavras-chave: Características físico-químicas; Queijo Minas artesanal; Serro; Maturação; Physicochemical characteristics; Cheese artisanal Minas; Maturation. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1057883 |
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Silva,Edson Pablo da; Vilas Boas,Eduardo Valerio de Barros; Xisto,Andreia Luiza Pereira Ramos. |
The objectives of this study was the physical, chemical, and physiological characterization of marolo (Annona crassiflora, Mart.) during its development. The fruits were harvested 12 Km off Itumirim, Southern Minas Gerais, Brazil, at 20-d intervals from anthesis to fruit maturity. The first fruits were harvested within 60 days. The total development of the fruit took 140 days starting from anthesis. At 140 days after anthesis, the fruit reached its maximum size, with mass of 1.380g, transverse diameter of 13.0 cm, and longitudinal diameter of 11.5 cm. During its development, the fruit showed increase in mass and in traverse and longitudinal diameters. The changes during maturation and ripening, such as: pH reduction and starch degradation, pectic... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Antioxidants; Growth; Maturation. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612013000400011 |
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ÇETİNKAYA,Asya; ÖZ,Fatih. |
Abstract In this study; The objective is to demonstrate the total quality of the chemical and microbiological aspects of the Kars Gravyer cheese during the ripening period, produced by means of traditional method in dairy conditions. Production of Kars Gravyer cheese was performed in two replications. Titratable acidity (%l.a), salt content, total protein ratio, dry matter, fat content, dry matter in fat and dry matter in salt, total nitrogen and lipolysis rate content were determined by taking samples from the produced cheeses on specific days (day 0, 10, 25, 45, 60 and 90) and microbiological analyses were performed. By analysis the results of the Kars Gravyer cheese samples; significant changes in acidity, dry matter, salt, total nitrogen, protein, fat... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Gravyer cheese; Maturation; Quality; Food analysis; Food composition. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019000401052 |
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CAMARGO, L. S. A.; COSTA, F. Q.; MUNK, M.; WOHLRES-VIANA, S.; SERAPIÃO, R. V.; CARVALHO, B. C.; CAMPOS JÚNIOR, P. H.; VIEIRA, A. C.; NOGUEIRA, L. A. G.; VIANA, J. H. M.. |
bitstream/item/203452/1/Camargo-et-al-2019-Reproduction-in-Domestic-Animals.pdf |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Activation; Embryos; Maturation; Aquaporin 3; Hsp70 Protein; Ionomycin; Heat Shock; Cleavage; Blastocyst; In vitro fertilization; Parthenogenesis; Apoptosis; Gene expression; Gametocytes; Oocytes. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1113387 |
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Maurer, Daniele; Borel, Michel. |
Two-year-old oysters have a physiology which is reproduction-oriented, their maturation occurring synchronously among oysters from the same batch. The importance of the spring accumulation of glycogenated stocks varies through the years and correlates with the growth stage. Glucidic components are quickly used during the month preceding egg-laying and are transformed into lipid stocks for the oocytes. One-year-old oysters develop at different rates, some of them not showing any sign of maturation and the percentage of laying individuals varies through the years. Glycogenated stocks accumulate in a similar way in both age-classes and their more precocious and more intense use by young molluscs is not necessarily linked with their gametogenesis and growth,... |
Tipo: Text |
Palavras-chave: Bay of Arcachon; Maturation; Biochemistry; Crassostrea gigas; Bassin d'Arcachon; Maturation; Biochimie; Crassostrea gigas. |
Ano: 1985 |
URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1985/acte-6182.PDF |
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Fontoura,Nelson Ferreira; Ceni,Gianfranco; Braun,Aloisio Sirangelo; Marques,Camilla da Silva. |
ABSTRACT This contribution records the reproductive periods of ten dominant freshwater fish species from the Patos Lagoon and Guaíba Lake (Astyanax fasciatus, Cyphocharax voga, Hoplias malabaricus, Oligosarcus jenynsii, Oligosarcus robustus, Hoplosternum littorale, Loricariichthys anus, Parapimelodus nigribarbis, Trachelyopterus lucenai, Pachyurus bonariensis). Data were derived from monthly samples in Casamento Lake (northern Patos Lagoon; Nov. 2002 to Apr. 2004) and Guaíba Lake (Jun. 2005 to May 2006). The reproductive period was determined according to the monthly variation of the gonadosomatic index (GSI). Fish reproduction was identified during all months of the year. Oligosarcus jenynsii started reproduction in winter, but extended spawning to spring... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: GSI; Maturation; Maturity Criteria; Reproductive Cycle. |
Ano: 2018 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1679-62252018000200210 |
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