Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 20
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A magyarországi baromfiágazat középtávú kilátásai AgEcon
Nyars, Levente.
Magyarország földrajzi fekvése miatt a fehérjeforrások beszerzési költségei magasabbak és a baromfihúsexport is költségesebb a szállítás miatt, de a fűtési és hűtési költségek is magasabbak, mint például Hollandiában, Brazíliában. A globalizáció kihívásai elől a magyar baromfiágazat sem térhet ki. Az árversenyben a nagy kapacitások, az olcsó munkaerő és az olcsó takarmány nagy előnyt jelent. A magyarországi alapanyag-termelés helyzetét nehezíti, hogy a gazdaságok döntő része nem rendelkezik földterülettel, vagyis nem képesek megtermelni a takarmányt, és gondot okoz a keletkezett trágya elhelyezése is. A hazai vágócsirke-termelés középtávon 230 ezer tonna körül alakul. A magas takarmányárak, valamint a „nem-termelő” beruházások költségvonzata miatt a hazai...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Baromfihús-termelés; Piac; Kilátások; Poultry production; Market; Prospects; Agribusiness; Livestock Production/Industries.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/58595
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A prática agroecológica como base para produção de galinhas poedeiras. Infoteca-e
JULIANO, R. S.; LISITA, F. O.; MOL, D. J. de S.; HARTMANN, L. C..
2016
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Poedeiras; Moringa; Mandioca; Moringa oleífera; Galinha; Agricultura familiar; Poultry production; Manihot esculenta; Agroecology.
Ano: 2016 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1055734
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Additives to control the quality of coffee husk poultry litter. Repositório Alice
SOUZA, C. de F.; SANTOS, C. R. dos; INOUE, K. R. A.; TINÔCO, I. de F. F.; FERREIRA, W. P. M..
The poultry litter keeps the birds comfortable and absorbs the humidity generated in the environment, reducing the feet injuries. Then, its quality is essential. The objective for carrying out the present study was to evaluate the quality of the coffee husk poultry litter, treated with chemical additives, based on its humidity, N-ammonia, pH and bacteria total counting. The experiment was carried out in Minas Gerais state, Brazil, in a coffee producer region. It were used three facilities, in which it were placed circular boxes, each of them divided in seven parts, 2 m2 each one, where it were put the different types of poultry litter, being these the seven treatments: sawdust and coffee husks litter, being this last, new and untreated or treated with...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Coffee production; Chemical conditioners; N-ammonia; Condicionador químico; N-amônia; Avicultura; Cafeicultura; Composto Orgânico; Poultry production; Organic compounds.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1108671
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Agricultural Household Response to Avian Influenza Prevention and Control Policies AgEcon
Beach, Robert H.; Poulos, Christine; Pattanayak, Subhrendu K..
Recent outbreaks of highly pathogenic avian influenza in Asia, Europe, and Africa have caused severe impacts on the poultry sector through bird mortality and culling, as well as resulting trade restrictions and negative demand shocks. Although poultry producers play a major role in preventing and controlling avian influenza, little research has examined the influence of their farm-level decision making on the spread of the disease. In this study, we describe farm behavior under livestock disease risk and discuss data and analyses necessary to generate sound empirical evidence to inform public avian influenza prevention and control measures.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Agricultural household model; Avian influenza; Control measures; Economic epidemiology; Livestock disease; Poultry production; Food Consumption/Nutrition/Food Safety; International Relations/Trade; Livestock Production/Industries; Q12; Q18.
Ano: 2007 URL: http://purl.umn.edu/6537
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Anais... Infoteca-e
SIMPÓSIO BRASIL SUL DE AVICULTURA, 18.; BRASIL SUL POULTRY FAIR, 9., 2016, Chapecó..
2017
Tipo: Livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Avicultura; Produção animal; Cadeia produtiva; Agronegócio; Biossegurança; Sanidade animal; Aviculture; Poultry production; Agribusiness; Biosafety; Animal health.
Ano: 2017 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1070017
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Análise de Custos e Rentabilidade da Produção Frangos no Sul de Moçambique – Estudo de Caso na Granja da Faculdade de Veterinária AgEcon
Amaral, Custódio da C. do; Mlay, Gilead.
Tipo: Working Paper Palavras-chave: Mozambique; Poultry production; Agribusiness; Farm Management; Livestock Production/Industries.
Ano: 2012 URL: http://purl.umn.edu/121863
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Comparative study of poultry gut and litter microbiota through a metagenomic approach. Repositório Alice
PANDOLFI, J. R. C.; SILVA, V. S.; KRAMER, B.; PEIXOTO, J. de O.; CANTAO, M. E.; LOYOLA, W.; COLDEBELLA, A.; RECH, D. V.; TREVISOL, I. M.; ESTEVES, P. A.; JAENISCH, F. R. F.; KLEIN, T. A. P.; VAZ, C. S. L.; CARON, L.; SCHIOCHET, M. F.; LOPES, L. dos S.; IBELLI, A. M. G.; TESSMANN, A. L.; MORES, N.; BRENTANO, L.; SANTOS, F. B. de O.; LEDUR, M. C.; IANISKI, F.; SILVA, M. L. B. da.
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Microbiologia; Produção animal; Metagenomics; Broiler chickens; Poultry production.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/953157
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Consolidação do custo de produção do produtor de perus em Uberlândia, Minas Gerais. Infoteca-e
SANTOS FILHO, J. I. dos; MARTINS, F. M..
O presente documento apresenta a consolidação do custo do avicultor para a produção de perus em Uberlândia, no ano de 2013. A metodologia utilizada baseia-se nos seguintes critérios: definição dos sistemas de produção mais representativos, levantamento de coeficientes técnicos e preços de mercado por meio de painel com especialistas e profissionais que atuam na cadeia produtiva e visitas às granjas produtoras. Estiveram presentes à reunião que definiu os parâmetros de cálculo representantes da Embrapa Suínos e Aves, do Sindicato da Indústria das Carnes (SINDICARNES) e da Associação dos Granjeiros Integrados do Triângulo Mineiro e Planalto. As visitas e a reunião ocorreram na semana de 14 a 21 de outubro de 2013.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Produção animal; Peru; Custo; Poultry production; Turkeys; Production costs.
Ano: 2015 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1031874
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Custo do avicultor para a produção de frangos de corte na região de Uberlândia, Minas Gerais, ano 2013. Infoteca-e
SANTOS FILHO, J. I. dos.
Esse documento apresenta o custo do avicultor para a produção de frangos de corte tipo griller, abatidos com idade aproximada de 30 dias, para a região de Uberlândia, Minas Gerais, no ano de 2013. A consolidação do custo ocorreu mediante o consenso entre produtores, representados pela sua associação de classe e agroindústrias da região. Estiveram presentes às reuniões para a consolidação do custo representante da Embrapa Suínos e Aves, do SINDICARNES e da Associação dos Granjeiros Integrados do Triângulo e Alto Parnaíba. As reuniões ocorreram na semana de 14 a 18, do mês de outubro de 2013.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Produção animal; Avicultura; Custo; Poultry production; Production costs.
Ano: 2015 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1031880
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Disponibilidade de matérias-primas para alimentação de suínos e aves no Brasil e estratégias para potencializar seu uso. Infoteca-e
BERTOL, T. M.; SANTOS FILHO, J. I. dos; LUDKE, J. V..
bitstream/item/153864/1/final8226.pdf
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Feed; Produção animal; Suinocultura; Avicultura; Nutrição animal; Ração; Poultry production; Swine production; Animal nutrition.
Ano: 2016 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1061628
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Farm water productivity in broiler production: case studies in Brazil. Repositório Alice
DRASTIG, K.; PALHARES, J. C. P.; KARBACH, K.; PROCHNOW, A..
2016
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Produtividade da água; Produção de frango; Produtividade; Poultry production.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1047601
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Fronteiras estocásticas, dualidades neoclássica e eficiência econômica na produção de frangos de corte. Repositório Alice
TUPY, O..
O segmento de producao de frangos de corte e basico na industria avicola. Esta, insere-se em um mercado competitivo, onde operar com eficiencia economica e fundamental para a sobrevivenciadas empresas. Assim, torna-se extremamente importante monitorar a eficiencia economica da firma, uma vez que firmas pouco eficientes serao certamente afastadas do mercado. Com esta perpectiva, o presente trabalho, estimoua a eficiencia economica na producao de frangos de corte de empresas avicolas do sul e sudeste do Brasil. Nove empresas, representando aproximadamente 20% da producao brasileira de frangos de corte, foram analisadas entre janeiro de 1995 e abril de 1996.
Tipo: Tese/dissertação (ALICE) Palavras-chave: Frangos de corte; Producao de frango; Eficiencia economica; Econometria; Modelo de Cobb Douglas; Poultry production; Economic efficiency; Econometric.
Ano: 1996 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/43636
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Genetic characterization of poultry gut microbiota by 16S-rRNA gene sequencing. Repositório Alice
PANDOLFI, J. R. C.; IBELLI, A. M. G.; CANTAO, M. E.; PEIXOTO, J. de O.; KRABBE, E. L.; AVILA, V. S. de; KRAMER, B.; ZANELLA, R.; JAENISCH, F. R. F.; MORES, M. A. Z.; COUTINHO, L. L.; LEDUR, M. C..
2015
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: 16S rRNA; Poultry production; Gut microbiome; Alistipes; Ruminococcaceae; Lachnospiraceae.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1033823
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
How Highly Pathogenic Avian Influenza (H5N1) Has Affected World Poultry-Meat Trade AgEcon
Taha, Fawzi A..
In 2003, outbreaks of the highly pathogenic avian influenza (HPAI) H5N1 virus had a major negative impact on the global poultry industry. Initially, import demand for both uncooked and cooked poultry declined substantially, due to consumers’ fear of contracting avian influenza by eating poultry meat. Consumer fears adversely affected poultry consumption in many countries, leading to lower domestic prices, decreased production, and lower poultry meat exports. These reductions proved to be short-lived, as prices, consumption, production, and exports returned to preoutbreak levels in a relatively short time. As consumers gained confidence that poultry was safe if properly handled and cooked, world demand for cooked poultry increased. The cooked poultry share...
Tipo: Report Palavras-chave: Highly pathogenic avian influenza; HPAI H5N1; Cooked poultry meat; Uncooked poultry meat; Poultry exports; Domestic poultry prices; Export poultry prices; Poultry consumption; Poultry production; International Relations/Trade; Livestock Production/Industries.
Ano: 2007 URL: http://purl.umn.edu/7360
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Location of Production and Consolidation in the Processing Industry: The Case of Poultry AgEcon
Goodwin, Harold L., Jr..
The poultry industry is the most vertically integrated of U.S. agriculture and food production and is rapidly progressing toward being one of the most concentrated. In 2002, the top 15 broiler states accounted for 94.4% of U.S. production. From 1982-2002, the top four broiler firms had a fivefold increase in Ready-to-Cook (R-T-C) pounds, a tripling of plants and four-and eight-firm concentration ratio increases of 27.9% to 48.2% and 44.1% to 66.6%. In a broad sense, chicken became more affordable, appealing, and available; total R-T-C pounds increased from 234 to 663 million pounds between 1982 and 2002.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Broilers; Concentration; Poultry pricing; Poultry production; Vertical integration; L11; L22; M11; Q13; R30.
Ano: 2005 URL: http://purl.umn.edu/43510
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
MANUAL de manejo das poedeiras coloniais de ovos castanhos: Embrapa 051. Infoteca-e
Características das poedeiras Embrapa 051: As poedeiras coloniais Embrapa 051 são galinhas híbridas, resultantes do cruzamento entre linhas Rhode Island Red e Plymouth Rock Branca, selecionadas na Embrapa Suínos e Aves. Essas galinhas são especializadas para produção de ovos de mesa casca marron e por serem rústicas se adaptam bem aos sistemas menos intensivos, como parques.
Tipo: Outras publicações técnicas (INFOTECA-E) Palavras-chave: Poedeira Embrapa 051; Brown eggs; Ovo castanho; Galinha para postura; Galinha caipira; Produção animal; Poultry production; Laying hens; Egg shell formation.
Ano: 2006 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1026304
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Reproductive Performances of a Cameroonian Dual-Purpose Local Chicken Strain Fed Pelleted Diets Containing Graded Levels of Cassava and Sweet Potato Meal as an Energy Substitute for Maize. Repositório Alice
CHRISTIAN, K. T.; TSITOH, V. C.; PAUL, T. J.; YVONNE, T. A. M.; JULIANO, R. S.; LISITA, F. O.; ARNAUD, H. B.; RAPHAEL, K. J.; FUALEFAC, D. H.; KENNETH, N..
The continuous rising price of maize due to an increasing competition between humans and livestock requires palliative measures to sustain animal production. cassava-sweet potato meal combination can be used as a substitute for maize in feeding chicken. This study aimed at improving poultry productivity through the enhancement of the reproductive performances of Cameroon Kabir chickens fed pelleted diets of graded levels inclusion of cassava-sweet potato meal as an energy substitute for maize.315 Kabir chickens (270 hens and 45 rosters) of 23 weeks of age, were randomly allocated to five treatments T1, T2, T3, T4 and T5 with graded levels of cassava-sweet potato meal as energy substitute for maize, and eggs were collected for the evaluation of laying...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Galinha; Produção Animal; Reprodução Animal; Chickens; Poultry production; Animal reproduction.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1093352
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
The Potential Effects on United States Agriculture of an Avian Influenza Outbreak AgEcon
Brown, Scott; Madison, Daniel; Goodwin, Harold L., Jr.; Clark, F. Dustan.
The U.S. poultry industry has spent considerable resources to date preparing for an outbreak of avian influenza in this country. This research quantifies the potential effects of two alternative avian influenza scenarios on the poultry industry. In addition, this research looks at effects on other agriculture sectors including the loss of feed demand from an outbreak and the impacts on aggregate measures like farm income and consumer food expenditures. The economic sector model maintained by the Food and Agricultural Policy Research Institute (FAPRI) is employed for these scenarios.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Avian influenza; Disease outbreak; Econometric model; Poultry production; Poultry trade; Food Consumption/Nutrition/Food Safety; Livestock Production/Industries; Q11; Q18; Q17; Q13.
Ano: 2007 URL: http://purl.umn.edu/6516
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Transforming Poultry Production and Marketing in Developing Countries: Lessons Learned with Implications for Sub-Saharan Africa AgEcon
Farrelly, Laura L..
The aim of this case study is to examine a few of the developing countries which have been particularly successful at developing their poultry sectors and to draw some lessons from these examples about the technologies, policies, and coordinating mechanisms that facilitated the transformation process.
Tipo: Report Palavras-chave: Food security; Food policy; Poultry production; Livestock Production/Industries; Downloads May 2008-July 2009: 131; F0.
Ano: 1996 URL: http://purl.umn.edu/54687
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Uso racional de anticoccidianos na avicultura e estratégias para minimizar seu uso na produção animal. Infoteca-e
FEDDERN, V.; BACILA, D. M.; CARON, L..
bitstream/item/153862/1/final8214.pdf
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Produção animal; Avicultura; Coccidiostático; Ração; Contaminação; Poultry production; Feed contamination; Coccidiostats.
Ano: 2016 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1061624
Registros recuperados: 20
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional