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A benthic Si mass balance on the Congo margin: Origin of the 4000 m DSi anomaly and implications for the transfer of Si from land to ocean ArchiMer
Ragueneau, O.; Regaudie-de-gioux, A.; Moriceau, B.; Gallinari, M.; Vangriesheim, Annick; Baurand, F.; Khripounoff, Alexis.
To elucidate the origin of the silicic acid (DSi) anomaly observed along the 4000 isobath on the Congo margin, we have established a benthic Si mass balance and performed direct measurements of biogenic silica (bSiO(2)) dissolution in the deep waters and in the sediments. Results strongly suggest that the anomaly originates from the sediments; the intensity of DSi recycling is consistent with the degradation of organic matter, as observed from Si:O-2 ratios in the benthic fluxes compared to that ratio observed in the anomalies. Strong imbalances, observed in both the Si and C mass balances, suggest that the biogenic matter that degrades and dissolves in these sediments near 4000 m does not come from pelagic sedimentation. It is probably not coming also...
Tipo: Text Palavras-chave: Congo; Continental margin; Preservation; Dissolution; Biogenic silica.
Ano: 2009 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/2009/publication-7410.pdf
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A prática da concentração do latex. Infoteca-e
WISNIEWSKI, A.; ROHNELT, R. C..
1947
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Latex; Concentração; Preservação; Cremagem; Análise; Química; Tecnologia; Concentration; Preservation; Cremation; Analysis; Chemistry; Technology.
Ano: 1947 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/387999
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A QUESTÃO AMBIENTAL: FLORESTAS E BIODIVERSIDADE Ciências Agrárias
Bertolino, Maria Lúcia.
This work has as objective to argue the environmental question concerning the conservation of the forests and biodiversity. One major issue in this question is that the Brazilian forest sector contributes with an important parcel for the Brazilian economy, generates products for direct consumption or for exportation, generates taxes and jobs for the population and, still, bring positive and negative consequences in the conservation and preservation of both renewable and not renewable natural resources. The forest economy has been, historically, responsible for one of the five largest positive commercial balances of the country and still it supplies 85% of all the products of forest origin found in the national market, therefore, alleviating the pressure on...
Tipo: Article Palavras-chave: Preservation; Biodiversity; Forests.
Ano: 2007 URL: http://hdl.handle.net/2315/106
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Biotécnicas da reprodução animal aplicadas à conservação de cervídeos. Infoteca-e
ZÚCCARI, C. E. S. N.; SERENO, J. R. B..
The present work aimed to present a literature research about two deer species - Blastocerus dichotomus (llliger, 1815) - Cervo-do-pantanal and Ozotocerus bezoarticus (Linnaeus, 1758) - Veado-campeiro, due to their importance in Central Brazil. The main aspects studied were: species biology, density and populational distribution; factors related to their decreased numbers; and the use of biotechniques of animal husbandry for propagation and conservation of deer, as environmental compensation. Using available data in the literature, it is possible to realize that depending on the region studied, both deer species showed population fluctuation in the past years. Apart local population density, both are part of the red data book on native Brazilian species of...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cervo; Reprodução animal; Densidade demográfica; Biologia animal; Preservação; Veado; Cervidae; Reproduction; Demography; Zoology; Preservation.
Ano: 2006 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/570264
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Capim buffel (Cenchrus ciliaris L.) preservacao ex-situ e avaliacao aprofundada. Repositório Alice
OLIVEIRA, M. C. de; SILVA, C. M. M. de S.; SOUZA, F.B. de..
Após a obtenção destes primeiros resultados, o BAG de plantas forrageiras da Embrapa Semi-Árido, assumiu o capim buffel como seu referencial, já tendo desenvolvido muitos trabalhos sobre esta forrageira, tanto sobre caracterização das cultivares e ecotipos como avaliaç ões agronômicas visando disponibilizar o máximo de informações para os pecuaristas da região.
Tipo: Capítulo em livro científico (ALICE) Palavras-chave: Capim buffel; Preservacao; Avaliacao; Cenchrus ciliaris; Buffel grass; Preservation; Evaluation; Produção animal; Pastagem; Animal production; Pasture.
Ano: 1999 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/133707
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Castanhais nativos de Marabá - PA: fatores de depredação e bases para a sua preservação. Infoteca-e
KITAMURA, P. C.; MÜLLER, C. H..
1984
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Castanha-do-brasil; Economia; Produção; Extrativismo; Produtividade; Preservação; Bertholletia excelsa; Marabá; Pará; Amazônia; Brasil; Brazil-nut; Economy; Production; Yield; Preservation.
Ano: 1984 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/381689
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Conservação de polpa de cupuaçu (Theobroma grandiflorum, Schum) com o uso do frio. Repositório Alice
MIRANDA, R. de M..
Para estudar a conservacao do polpa do cupuacu ao frio, foram colhidos frutos que pesaram em media 474g. Apos a quebra dos frutos, a polpa foi armazenada a -18oC, por cerca de quatro meses. Apos esse periodo, foi processado o despolpamento mecanico e o envasamento em sacos de polietileno, com capacidade para 1kg, em caminhados, em tres lotes, a tres umidades de frio (8oC, -2oC e -12oC. Os tres lotes sofreram analises periodicas para determinacao dos parametros fisico-quimicos: pH, acidez, glicidios redutores, glicidios nao-redutores, vitamina C e perda de peso. Analises microbiologicas tambem foram realizadas para determinacao de microrganismos, aludidos na Portaria n.1 de 18/01/87, do Ministerio da Saude. Dentre as tres temperaturas, a que melhores...
Tipo: Tese/dissertação (ALICE) Palavras-chave: Brasil; Amazonas; Manaus; Fruit pulps; Preservation; Armazenamento; Cupuaçu; Fruto; Polpa; Preservação de Alimento; Tecnologia de Alimento; Theobroma Grandiflorum; Food technology; Storage.
Ano: 1989 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/667000
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Conservation des laminaires apres sechage a tres hautes temperatures. ArchiMer
Perez, René.
Laminaria digitata is the only brown alga used in the French alginate industry. Air-dried and flash-dried (in a current of air at 200 to 850 degree C) algae were compared. Quality was assessed viscometrically and the results expressed graphically. Quality after drying and keeping properties were found better in flash-dried algae and the method was shown to be the cheapest of methods currently available.
Tipo: Text Palavras-chave: Methods; High temperatures; Preservation; Laminaria digitata.
Ano: 1972 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1972/publication-2059.pdf
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Considerações sobre a coleta de amostras para exame fitopatológico. Infoteca-e
FREIRE, F. das C. de O..
1986
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Planta; Doença; Diagnóstico; Material vegetal; Coleta; Preservação; Amostra de solo; Plant; Disease; Diagnose; Vetable matter; Collection; Preservation; Soil Sample.
Ano: 1986 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/380968
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Desenvolvimento de metodologia em SIG para zoneamento ecológico: estudo de caso da Bacia Ribeirão do Gama-DF. Infoteca-e
CARVALHO, A. P. F. de; CARVALHO JÚNIOR, O. A. de; LEITE, L. L.; GUIMARÃES, R. F.; MARTINS, E. de S..
ABSTRACT: The permanent preservation areas were created to protect the environment, decreasing processes as erosion often caused by anthropic interferences. The Brazilian Forest Law stablished criteria to the delimitation of these areas. An area zoning presents special areas where permanent preservation areas are inclued. This way, in the present paper was performed the mapping of the permanent preservation areas in order to accomplish the future zoning of the watershed called Basin of stream of Gama. According to the Federal Law, permanent preservation areas on this watershed were found along rivers margins and their streams and plateau's edges. The mapping of these areas was performed by means of the IDRISI software using to the delimitation of the...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Meio ambiente; Caracterização; Brasil; Preservação; Zoneamento ecológico; Recurso natural; Sistema de informação geográfica; Environments; Preservation; Natural resources; Ecology; Geographic information systems; Brazil.
Ano: 2001 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/568008
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Deshidratador solar para productos agrícolas. Colegio de Postgraduados
Hernández Santana, Crescencio Alejandro.
En México un gran porcentaje de la comercialización de frutas y hortalizas se realiza en fresco. Aunque por un lado, es el tipo de producto preferido por muchos consumidores, por otro, existen excedentes que saturan el mercado, bajan los precios alarmantemente y se incrementan las perdidas. No existe la capacidad instalada en infraestructura para conservar estos productos, aún en fresco. Por lo que este trabajo propone el desarrollo de un deshidratador para productos vegetales, que permitirá alargar su vida de anaquel y transformarlo en otro producto de consumo. La culminación de este proyecto, coadyuvará a mejorar la calidad de vida y arraigo social de los pobladores en regiones de origen. Se hicieron pruebas de secado con el nopal (Opuntia ficus indica),...
Palavras-chave: Energías renovables; Deshidratación; Conservación; Vegetales; Frutas; Renewable energy; Dehydration; Preservation; Vegetables; Fruits; Maestría Tecnológica; Agroindustria.
Ano: 2010 URL: http://hdl.handle.net/10521/322
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Effects of high pressure on texture and microstructure of sea bass (Dicentrarchus labrax L.) fillets ArchiMer
Cheret, Romuald; Chapleau, Nicolas; Delbarre Ladrat, Christine; Verrez-bagnis, Veronique; De Lamballerie, Marie.
High pressure is an innovative non-thermal food-preservation technology. We studied the effect of high-pressure treatment up-to 500 MPa for 5 min on physical characteristics of sea bass fillets after 0, 7, and 14 d of refrigerated storage.. Color results exhibited an increase of lightness and a slight change of hue, which might be imperceptible in cooked fish. High-pressure treatment induced a decrease of exudation and water-holding capacity Pressure treatment above 300 MPa provoked higher fish hardness after storage than in untreated sample, proving the ability of high pressure to improve textural, quality of chilled, stored fish fillet. These assessments were corroborated with microstructure observations. We showed that high-pressure treatment at 500 MPa...
Tipo: Text Palavras-chave: Preservation; Microstructure; Texture profile analysis; High pressure; Fish.
Ano: 2005 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/2005/publication-734.pdf
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Estabilidade de repolho minimamente processado sob diferentes sistemas de embalagens. Repositório Alice
RINALDI, M. M.; BENEDETTI, B. C.; SARANTOPOULOS, C. I. G. de L.; MORETTI, C. L..
Avaliou-se a estabilidade de repolho minimamente processado acondicionado em embalagens de polietileno de baixa densidade com atmosfera modificada ativa e passiva, e em bandejas de poliestireno expandido revestidas com filme de policloreto de vinila. O produto foi armazenado por 16 dias em câmara frigorífica na temperatura de 5 ± 1 °C e 95 ± 5 % de umidade relativa, e em um balcão refrigerado similar aos utilizados em lojas de conveniência, com o intuito de representar os locais de comercialização no varejo, com temperatura média de 2,7 ± 3,3 °C. Analisou-se a concentração de oxigênio e dióxido de carbono no interior das embalagens, e no repolho minimamente processado o incremento no escurecimento, luminosidade, atividade da polifenoloxidase e peroxidase,...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Atmosfera modificada; Armazenamento; Conservação; Deterioração; Embalagem; Processamento mínimo; Produto minimamente processado; Refrigeração; Repolho; Temperatura; Vida útil; Vida-de-prateleira; Storage; Preservation; Deterioration; Packaging; Minimal processing; Refrigeration; Cabbage; Repolho; Brassica oleracea capitata; Armazenamento; Processamento mínimo; Atmosfera modificada; Deterioração; Embalagem; Conservação; Temperatura; Vida-de-prateleira; Refrigeração.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/630836
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Freeze-dried Spermatozoa and Freeze-dried Sperm Injection into Oocytes OAK
SUZUKI, Hiroshi; 鈴木, 宏志.
Attempts to freeze-dry spermatozoa are not new. Successful conception and full-term development using freeze-dried spermatozoa were reported in the cow and rabbit prior to 1960. However, these preliminary results have not been confirmed. Spermatozoa become defective in motility after freeze-drying and are unable to fertilize eggs both in vivo and in vitro. However, in 1998, freeze-drying of mammalian spermatozoa was demonstrated without loss of genetic or reproductive potential. Freeze-dried spermatozoa support normal development when injected directly into oocytes by means of an intracytoplasmic sperm injection (ICSI) technique. Recent investigations of freeze-dried sperm have focused on the factors affecting freeze-drying in spermatozoa in an effort to...
Palavras-chave: Spermatozoa; Freeze-drying; ICSI; Preservation.
Ano: 2006 URL: http://ir.obihiro.ac.jp/dspace/handle/10322/4189
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Freezing and chemical preservatives alter the stable isotope values of carbon and nitrogen of the Asiatic clam (Corbicula fluminea) ArchiMer
Syvaeranta, Jari; Martino, Aurelia; Kopp, Dorothee; Cereghino, Regis; Santoul, Frederic.
We tested the impacts of most common sample preservation methods used for aquatic sample materials on the stable isotope ratios of carbon and nitrogen in clams, a typical baseline indicator organism for many aquatic food web studies utilising stable isotope analysis (SIA). In addition to common chemical preservatives ethanol and formalin, we also assessed the potential impacts of freezing on delta C-13 and delta N-15 values and compared the preserved samples against freshly dried and analysed samples. All preservation methods, including freezing, had significant impacts on delta C-13 and delta N-15 values and the effects in general were greater on the carbon isotope values (1.3-2.2aEuro degrees difference) than on the nitrogen isotope values (0.9-1.0aEuro...
Tipo: Text Palavras-chave: Formalin; Freezing; Ethanol; Preservation; Stable isotope analysis.
Ano: 2011 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00021/13192/10271.pdf
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Geographical distribution and conservation of Cucurbita in Brazil. Repositório Alice
FERREIRA, M. A. J. F.; QUEIROZ, M. A. de; LOPES, J. F.; ASSIS, J. G. de A.; ROMAO, R. L.; RAMOS, S. R. R.; CARMO, C. A. S. do; MOURA, M. da C. L.; DIAS, R. de C. S.; SILVEIRA, L. M. da; BARBIERI, R. L.; SILVA, D. J. H. da; NORONHA, S. E. de..
The collection and conservation of the Cucurbita genus in Brazil happened in so dispersed institutions, an assessment of the storage conditions and the genetic diversity is needed, making it possible to identify new priorities for the genus. This work constitutes diagnosis of geographical distribution, storage conditions in situ and ex situ and on genetic diversity of the Cucurbita genus in Brazil. Research was done in herbariums, databases, literature and in situ (expeditions to rural areas and (markets) to map the areas of occurrence of the species. During these expeditions, questionnaires were applied to obtain information about the property and genus Cucurbita. Questionnaires were sent to 173 Brazilian institutions regarding the preservation conditions...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Genetic resources; Preservação; Abóbora; Melhoramento genetico; Cucurbitaceae; Pumpkin; Genetic resources; Preservation; Cucurbita.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1059241
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Growth performance of the zebra pleco (Hypancistrus zebra) with different food sources. Repositório Alice
RAMOS, F. M.; CARTAXO, J. W. da S.; HOLLATZ, T. da G.; SOUSA, N. da C.; CRUZ, N. O. da; CARNEIRO, P. C. F.; FUJIMOTO, R. Y..
2014
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Nutrition; Nutrição; Ornamental fish; Peixe ornamental; Preservation; Preservação.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1001280
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Land Preservation in British Columbia: An Empirical Analysis of the Factors Underlying Public Support and Willingness to Pay AgEcon
Androkovich, Robert A.; Desjardins, Ivan; Tarzwell, Gordon; Tsogaris, Peter.
This study extends previous empirical research on land preservation by considering an actual land preservation scheme, the agricultural land reserve in British Columbia, Canada. The reserve was established in 1973 to ensure that development did not occur on the province’s most productive agricultural land. ‘To ensure that local food production is maintained,’ ‘the economic importance of British Columbia’s agricultural sector,’ and ‘to protect the environment’ are the most important factors that underlie support for the reserve. Aggregate, provincewide willingness to pay to maintain the land reserve is substantial, with our most conservative estimate being Can$91.18 million per year.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Agriculture; Contingent; Land; Preservation; Valuation; Agribusiness; Agricultural Finance; International Development; Resource /Energy Economics and Policy; Q15; Q24; Q28; Q51.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/47273
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O Cultivo do mamão. Infoteca-e
SANCHES, N. F.; DANTAS, J. L. L..
Para o cultivo do mamoeiro e recomendado um conjunto de técnicas que viabiliza a exploração comercial desta cultura, contendo informações sobre programação e plantio, adubação, tratos culturais, controle de pragas e doenças, métodos de colheita e pós-colheita, formas de utilização, bem como os coeficientes técnicos e custo de produção para implantação da cultura.
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Carica papaya L; Mamão; Cultivo; Variedades; Sunrise Solo; Fomosa; Análise foliar; Condições edafoclimáticas; Mudas; Sementes; Espacamento; Calagem; Boro; Plantas daninhas; Desbate; Desbrota; Culturas intercalares; Pragas; Doencas; Frigoconservacao; Ultilizacao; Comercializacao; Papaya; Cultivation; Varieties; Sunrise; Solo; Formosa; Leal analysis; Edaphic and climatic; Conditions; Seedlings; Seeds; Spacing; Liming; Boron; Weeds; Thinning; Sprouting; Intercropping; Pests; Diseases; Preservation; Ultilization; Marketing; Production costs.
Ano: 1999 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/642741
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Pavlova lutheri: Production, preservation and use as food for Crassostrea gigas larvae ArchiMer
Ponis, Emanuele; Parisi, G; Chini Zittelli, G; Lavista, F; Robert, Rene; Tredici, M. R..
The haptophyte Pavlova lutheri was cultivated in a 4-l flat alveolar photobioreactor (FAP) in semi-continuous mode during 35 days, achieving a mean volumetric productivity of 0.4 g l-1 day-1. The microalgal culture was harvested from the photobioreactor at an average concentration of 3.5 g l-1 and subjected to different storage conditions in which the effects of temperature (1 °C, 4 °C and 25 °C), air supply and preservative (ascorbic or propionic acid) addition on the viability of the stored suspensions were investigated. Low temperatures (1 and 4 °C) and air-bubbling extended the shelf-life of the stored suspension, while no beneficial effects of ascorbic or propionic acid were found. The influence of temperature and air-bubbling on fatty acid content...
Tipo: Text Palavras-chave: Crassostrea gigas; Fatty acid composition; Mollusc nutrition; Photobioreactor; Pavlova lutheri; Preservation; Algal suspensions.
Ano: 2008 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/2008/publication-4194.pdf
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