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A new kabuli chickpea variety for Ethiopia Open Agri
Daba, K..
Palavras-chave: Chickpeas; Breeds (animals); Markets; Location; Tropical zones; Yields; Exports; Products; Supply; Selection.
Ano: 2005 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/3232
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Avaliacao de produtos no controle da mosca-branca em videira. Repositório Alice
HAJI, F.N.P.; MOREIRA, A.A.; HAJI, A.T.; ALENCAR, J.A. de; BARBOSA, F.R..
2000
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Uva; Mosca-branca; Controle; Produto; Avaliacao; Vitis vinifera; Grapes; White flies; Control; Products; Evaluation.
Ano: 2000 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/134033
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Avaliação de produtos para o controle da mosca branca (Bemisia spp.) na cultura do tomate (Lycopersicon esculentum Mill.). Infoteca-e
HAJI, F. N. P.; ALENCAR, J. A. de; LIMA, M. F.; MATTOS, M. A. de A.; HONDA, O. T.; HAJI, A. T..
Com o objetivo de avaliar a eficiência de produtos para o controle de mosca branca na cultura do tomate.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Tomate; Mosca branca; Controle; Produto; Lycopersicon esculentum; Bemisia spp; Tomatoes; White flies; Aleyrodidae; Control; Products; Mosca branca; Controle biológico; Biological control.
Ano: 1997 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/132236
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Avaliacao de produtos para o controle de mosca branca (Bemisia argentifolii) em tomateiro. Repositório Alice
HAJI, F. N. P.; MATTOS, M. A. de; LIMA, M. F.; ALENCAR, J. A. de; BARBOSA, F. R.; HAJI, A. T..
bitstream/item/196394/1/Congresso-de-Entomologia.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Controle; Avaliacao; Bemisia argentifollii; White flies; Control; Products; Evaluation; Mosca Branca; Produto; Tomate; Tomatoes.
Ano: 1998 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/132249
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Cadeia de produtos orgânicos: aspectos relacionados com a qualidade e o mercado. Infoteca-e
NEVES, M. C. P..
O modelo econômico do pós-guerra. Problemas ambientais ascendentes. A sustentabilidade na pauta dos governos. Por uma agricultura sustentável. O mercado e a produção de alimentos orgânicos. Segurança dos alimentos.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Agricultura alternativa; Agricultura orgânica; Produto; Agricultura sustentável; Alternative agriculture; Produce; Products; Sustainable agriculture; Sustainability.
Ano: 2004 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/627841
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Chickpea Scientists’ Meet organized at ICRISAT, Patancheru Open Agri
Gaur, P.M..
Palavras-chave: Chickpeas; Germplasm; Breeds (animals); Participation; Selection; Group communication; Research methods; Products; Livestock.
Ano: 2007 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/3323
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Climate prediction for sustainable production of rainfed groundnuts in sat: crop establishment risks in the Anantapur region Open Agri
S.M..
Palavras-chave: Groundnuts; Sowing date; Precipitation; Products; Cropping systems; Agroclimatic zones; Weather data; Soil water content; Yields; Crops.
Ano: 1999 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4214
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Contribution to the phytochemical study and biological activity of plants of Cuban flora OceanDocs
Nogueiras, C.; Spengler, I.; Guerra, J.O.; Ortiz, Y.; Torres, S.; García, T.H.; Romeu, C.R.; Regalado, E.L.; González, T.A.; Perera, W.H.; Lacret, R..
Interest in natural products as a source for innovation in drug discovery and agrochemicals is still growing worldwide. Natural products, whose immense diversity has been appreciated for many years, may become in a rich source of novel chemical structures. Our country is a rich source of both biological and chemical diversity which may be useful as a source of novel chemical structures. Even when natural products have been used as medicinal agents for many years in Cuba, their use as agrochemicals are still limited. Thus, the present review focuses on recent advances in the studies on natural products performed by the “Centro de Estudios de Productos Naturales, CEPN” during the past ten years, highlighting on those with potential use as biomedical...
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Products; Chemical compounds; Bioactive compounds; Products; Chemical compounds; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_6211; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_49870.
Ano: 2010 URL: http://hdl.handle.net/1834/3986
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Desarrollo de un aroma de mamey similar al natural OceanDocs
Muñoz, Y. M.; Pino, J. A.; Ortega, A. G.; Montelongo, I.; Ronca, E..
Se desarrolló un sabor de mamey similar al natural a partir de aromáticos químicos, para esto fueron aislados los compuestos volátiles de la fruta y analizados mediante GC y GC-MS. En total fueron identificados 24 compuestos volátiles en la fruta, destacándose como componentes mayoritarios el benzaldehído, hexanal y ácido hexadecanoico. Se desarrollaron 16 formulaciones, que fueron evaluadas sensorialmente, mediante prueba hedónica de calificación de la calidad, por 12 jueces experimentados. Los resultados de la evaluación sensorial en la aplicación de la mejor variante en leche y en helado fueron calificadas de muy bueno.
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Volatile compounds; Products; Flavouring.
Ano: 2008 URL: http://hdl.handle.net/1834/4846
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Future of Agriculture in the Semi-Arid Tropics Open Agri
M.C.S..
Palavras-chave: Water harvesting; Land resources; Tropical zones; Policies; Products; Biotechnology; Soil degradation; Sustainable agriculture; Electrophoresis; Agricultural trade.
Ano: 2001 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/3696
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Improved cultivars of pearl millet in Tamil Nadu: adoption, impact, and returns to research investment Open Agri
C..
Palavras-chave: Millets; Hybrids; Production functions; Private sector; Variable costs; Grain; Fixed costs; Sampling; Breeds (animals); Products.
Ano: 2000 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4220
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Investigações sobre a estrutura sócio-econômica da várzea. Infoteca-e
WITKOSKI, A. C.; SILVA, A. J. I. da; BRASIL, D. F.; MAMED, F. de A.; PEIXOTO, G. N. A.; FRAXE, T. de J. P.; BATISTA, V. da S.; AZEVEDO, C. R. de; CASTELO BRANCO, F. M.; SILVA, M. do P. S. C.; MELLO, R. Q. de; NODA, H.; CAMPOS, M. A.; SARAGOUSSI, M.; COSTA, S. de S.; LIMA, R. M. B. de; FAZZIONI, W..
O metodo, para a atuacao em campo e o "Estudo de Caso", por consistir, no exame intensivo, tanto em amplitude como em profundidade de unidades de estudo, empregando as tecnicas disponiveis para tal. As unidades de estudo enquanto amostra em termos de areas visitadas e aleatoria e correspondem as area onde ocorre concentracao da producao agricola para Manaus; a populacao envolvida com agricultura e incremento a producao de varzea nos municipios de Iranduba, Manaquiri, Careiro da Varzea, Coari, Parintins e Barreirinha.
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Brasil; Amazonas; Products; Production; Flood plains; Agricultura; Produção Agrícola; Uso da Terra; Várzea; Agriculture; Land use.
Ano: 1992 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/667677
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Kecsketartó gazdaság vizsgálata AgEcon
Nemeth, Szabina; Gulyas, Laszlo; Salamon, Lajos.
A Dunaszigeten 300 anyával működő gazdaság eredményességében kulcskérdés a termelési költségek csökkentése, mindenekelőtt a takarmányozás, az egyéb (áram, tejvizsgálat, bérleti díjak stb.), valamint a munkabérköltségek mérséklése. A bevételi oldalon növekvő jelentőségű – a kecsketej- és gidaértékesítés mellett – egyre nagyobb arányban a sajtértékesítés. A jövőt illetően a kockázati tényezők és a fejlesztési lehetőségek számbavétele, a helyi lehetőségek hasznosítása, s az egészségre kedvező hatású tej és sajt megismertetése a meghatározó. ------------------------------------ The success of the farm using 300 mother goats depended on the reduction of production costs including especially that of fodder and others (electricity, milk...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Kecske; Termékek; Kockázatok; Fejlesztések; Goat; Products; Risks; Developments; Farm Management; Livestock Production/Industries; Production Economics.
Ano: 2009 URL: http://purl.umn.edu/92416
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Markets Access, Approaches and Opportunities for Quality Protein Maize Products AgEcon
Ouma, James Okuro; Bett, Charles; Githaigah, T..
Lack of access to nutritious food is an underlying and major cause of child mortality in Africa. Improving the nutritional quality of food crops, through biofortification, would be a useful complementary strategy to other agricultural and public health interventions. Quality Protein Maize (QPM) varieties have been developed through biofortification. Consumption of these varieties leads to greater protein utilisation in adults and children. In Kenya three QPM varieties have been released. In Central Kenya, particularly Kirinyaga district, farmers have come together through Innovation Platform for Technology Adoption ( IPTA) with the aim of production, value addition and marketing of QPM based products. These groups require information on the potential...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Market; Products; Quality Protein Maize; Rapid market appraisal; Crop Production/Industries; Marketing.
Ano: 2010 URL: http://purl.umn.edu/96173
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Metodologia para avaliacao in vitro de produtos no controle de patogenos. Repositório Alice
TAVARES, S.C.C.H.; CRUZ, S.C.; COSTA, N.D.; SILVA, P.C.G.C.; LIMA, M.L.C.; NEVES, R.A.F.; SANTOS, C.A.P..
Foram testadas duas tecnicas metodologicas de avaliacao de eficiencia ?n vitro"de produtos quimicos e biologicos ao Colletotrichum gloeosporioides Penz, patogeno da cebola, agente da antracnose ou mal-de-sete-voltas. As tecnicas foram: 1) Produtos em Disco de Papel- PDP, papel de filtro em discos, foram embebidos na suspensao dos produtos em concentracao desejada e colocados sobre o meio de cultura, em placas de Petri, em posicao diametralmente oposta ao disco de colonia do patogeno; 2) Produtos Difundidos em Meio de cultura-PDM- neste, suspensoes dos produtos foram vertidas no meio de cultura em temperatura fundente, nas concentracoes desejadas, e, logo apos a solidificacao, receberam um disco de colonia do patogeno. As avaliacoes revelaram uma nao...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Patogeno; Controle; Produto; Cebola; Doenca; Antracnose; Allium cepa; Pathogens; Control; Products; Onions; Diseases.
Ano: 2001 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/134304
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Pearl Millet Variety ICMV 3 Open Agri
Palavras-chave: Millets; Grain; Tropical zones; Dormancy; Yields; Tillage equipment; Diseases; Crops; Resources; Products.
Ano: 1987 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/3762
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Proceedings of the Planning Workshop of Regional Stakeholders on Increasing Livestock Productivity in Mixed Crop-Livestock Systems in South Asia Open Agri
Palavras-chave: Milk; Mixed farming; Crops; Farming systems; Milk products; Products; Statistics; Veterinary services; Land management; Livestock.
Ano: 1999 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4199
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Production and Quality Control of Carrier-based Legume Inoculants Open Agri
J.A..
Palavras-chave: Products; Rhizobium; Root nodulation; Yeasts; Legumes; Application methods; Polysaccharides; Quality controls; Yeast extracts; Nitrogen fixation.
Ano: 1984 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/3999
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Resistant starch in cassava products Ciênc. Tecnol. Aliment.
Pereira,Bruna Letícia Buzati; Leonel,Magali.
Found in different foods, starch is the most important source of carbohydrates in the diet. Some factors present in starchy foods influence the rate at which the starch is hydrolyzed and absorbed in vivo. Due the importance of cassava products in Brazilian diet, the objective of this study was to analyze total starch, resistant starch, and digestible starch contents in commercial cassava products. Thirty three commercial cassava products from different brands, classifications, and origin were analyzed. The method used for determination of resistant starch consisted of an enzymatic process to calculate the final content of resistant starch considering the concentration of glucose released and analyzed. The results showed significant differences between the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Products; Flour; Digestion.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612014000200012
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Sorghum and millets commodity and research environments Open Agri
D.E..
Palavras-chave: Sorghum; Millets; Cereals; Grain; Coarse grains; Maize; Intercropping; Genetic soil types; Products.
Ano: 1993 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/4174
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