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Efeitos do boro e zinco no teor de carboidratos solúveis, aminoácidos totais e no enraizamento de estacas de ramos de ameixeira (Prunus salicina Lindl) Scientia Agricola
Kersten,E.; Lucchesi,A.A.; Gutierrez,L.E..
O presente trabalho foi realizado com o objetivo de avaliar o efeito do boro (B) e do zinco (Zn) no teor de carboidratos solúveis, aminoácidos totais e no enraizamento de estacas de ramos dos cultivares Carmesim e Grancuore de ameixeira (Prunas salicina Lindl.). Para a aplicação dos tratamentos houve uma fase preliminar que constou da seleção e identificação de quatro filas com vinte plantas cada uma e alternadas com filas de bordadora, que receberam os tratamentos com bórax (B), sulfato de zinco (Zn), bórax mais sulfato de zinco (B + Zn) e controle. O experimento para enraizamento de estacas de ramos foi realizado em viveiros com nebulização intermitente, no município de Brotas,SP. A coleta de material para avaliação do efeito dos tratamentos com boro,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Enraizamento; Ameixeira; Prunus salicina Lindl.; Boro; Zinco; Carboidratos solúveis; Aminoácidos totais.
Ano: 1993 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90161993000100003
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Enraizamento de estacas lenhosas de ameixeiras tratadas com ácido indolbutírico Ciência Rural
Mindêllo Neto,Ubirajara Ribeiro; Telles,Charles Allan; Biasi,Luiz Antonio.
Considerando o grande interesse pela ameixeira no mercado de frutas, existe a necessidade de buscar técnicas mais eficientes na produção de mudas de qualidade e com maior uniformidade. Buscou-se, neste trabalho, verificar o potencial de enraizamento de estacas lenhosas de 12 cultivares de ameixeira (América, Amarelinha, Letícia, Pluma 7, Reubennel, Rosa Mineira, Santa Rita, Santa Rosa, Simka, The First, Wade e XV de novembro) tratadas com ácido indolbutírico (AIB), em concentrações de 0, 1000 e 3000mg L-1, em imersão rápida por 5 segundos na sua parte basal. O estudo foi desenvolvido de junho a setembro de 2004, na EMBRAPA Transferência de Tecnologia, localizada no município de Canoinhas, SC. Estacas lenhosas foram coletadas de plantas matrizes de dois...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Propagação vegetativa; Prunus salicina Lindl.; Estaquia; Auxina exógena.
Ano: 2006 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782006000200014
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Extraction optimization of polyphenols, antioxidant and xanthine oxidase inhibitory activities from Prunus salicina Lindl. Ciênc. Tecnol. Aliment.
LI,Yibin; LAI,Pufu; CHEN,Junchen; SHEN,Hengsheng; TANG,Baosha; WU,Li; WENG,Minjie.
Abstract Optimization of polyphenols extraction from plum (Prunus salicina Lindl.) was evaluated using response surface methodology. The Box-Behnken experimental results showed the optimal conditions involved an extraction temperature of 59 °C, a sonication time of 47 min, and an ethanol concentration of 61% respectively. The maximum extraction yield of total polyphenols was 44.74 mg gallic acid equivalents per gram of dried plum at optimal conditions. Polyphenol extracts exhibited stronger antioxidant activities than Vc by evaluating of 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) and hydroxyl radical scavenging activity. Furthermore, polyphenol extracts (IC50 = 179 g/mL) showed obvious inhibitory effects on xanthine oxidase. These findings suggest that...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Prunus salicina Lindl.; Polyphenols; Response surface methodology; Antioxidant activities; Xanthine oxidase inhibitory.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612016000300520
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Leaf nutrient content on seven plum cultivars with grafted by budding or own-rooted trees Rev. Bras. Frutic.
Mayer,Newton Alex; Ueno,Bernardo; Nava,Gilberto; Neves,Tainá Rodrigues das.
Abstract Several studies have been conducted in Brazil with rooting of plum scion cultivars, however, it is not known the performance and benefits of own-rooted trees at field. This study aimed to evaluate the leaf nutrient content (N, P, K, Ca, Mg, Fe, Mn, Zn, Cu and B) in seven Japanese plum cultivars (Prunus salicina) on the 2nd and 3rd year after field planting, whose nursery trees were produced by “T-inverted” budding method over ‘Capdeboscq’ peach (P. persica) or by own-rooted hardwood cuttings. The experimental design was in randomized blocks, factorial 7 x 2 (cultivars x nursery tree types), with five replicates of one tree per plot. We conclude that leaf nutrient content of Japanese plums varies among cultivars; however there is no cultivar that...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Rosaceae; Prunus salicina Lindl.; Nutrition; Propagation method.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452018000303001
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Microencapsulation of plum (Prunus salicina Lindl.) phenolics by spray drying technology and storage stability Ciênc. Tecnol. Aliment.
LI,Yibin; TANG,Baosha; CHEN,Junchen; LAI,Pufu.
Abstract To improve the stability of the phenolic extracts from plum fruit (Prunus salicina Lindl.), the microencapsulation conditions of spray drying were optimized by the response surface method. The Box-Behnken experimental results indicated the optimal conditions involved an inlet air temperature of 142.8 °C, a core material content of 23.7% and a feed solids content of 11.7%. The maximum microencapsulating efficiency was 87.7% at optimal conditions. Further, the physicochemical properties of the microcapsule powders were improved overall due to the addition of the coating agents. There were no statistically significant differences in phenolic content of the obtained microcapsules for the first 40 days of storage at 25 °C in dark condition (p >...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Prunus salicina Lindl.; Microencapsulation; Phenolics; Spray drying; Storage stability; Physicochemical properties.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612018000300530
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