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Alternative for reducing phisiological disorders in 'Bartlett' pears. Repositório Alice
ZUCOLOTO, M.; ANTONIOLLI, L. R.; SIQUEIRA, D. L. de; CZERMAINSKI, A. B. C..
2016
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Peras Bartlett; Potencial de armazenamento a frio; Distúrbio fisiológico; Pera; Pyrus communis L; Cold storage; Flesh firmness; Acceptance.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1060459
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Conditioning temperature for inducing uniform ripening of 'Abate Fetel' pears. Repositório Alice
ZUCOLOTO, M.; ANTONIOLLI, L. R.; SIQUEIRA, D. L.; CZERMAINSKI, A. B. C.; SALOMÃO, L. C. C..
2016
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Armazenamento refrigerado; Aceitabilidade; Pyrus communis; Pera; Pyrus communis L; Cold storage; Shelf Life; Acceptance.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1044832
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Extended cold storage of winter pears by modified atmosphere packaging. Repositório Alice
ZUCOLOTO, M.; ANTONIOLLI, L. R.; SIQUEIRA, D. L. de; CZERMAINSKI, A. B. C..
O objetivo deste trabalho foi avaliar a eficiência da atmosfera modificada na manutenção dos atributos de qualidade e na extensão do armazenamento refrigerado de peras ?Rocha? e ?Packham?s Triumph?. Os frutos foram acondicionados em filme de polietileno de baixa densidade linear (100 ?m) com aditivo BIF 1.500 6% no interior de caixas plásticas vazadas e mantidos a 0 ± 1 °C e 90 ± 5% UR por até 180 dias. A atmosfera modificada reduziu em 14,8% a perda de massa de peras ?Rocha? e em 11,5% a de peras ?Packham?s?, após 180 dias de refrigeração, e mostrou-se útil na preservação da coloração verde dos frutos, retardando em 60 e 90 dias a percepção visual do amarelecimento da casca de peras ?Rocha e Packham?s?, respectivamente. Houve amolecimento excessivo da...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Filme de polietileno; Perda de massa; Aceitabilidade; Pyrus communis L; Rocha; Packham Triumph; Polyethylene film; Water loss; Acceptance.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1069847
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Influence of rootstocks on growth, yield, fruit quality and leaf mineral element contents of pear cv. 'Santa Maria' in semi-arid conditions Biol. Res.
Ikinci,Ali; Bolat,Ibrahim; Ercisli,Sezai; Kodad,Ossama.
BACKGROUND: Rootstocks play an essential role to determining orchard performance of fruit trees. Pyrus communisand Cydonia oblonga are widely used rootstocks for European pear cultivars. The lack of rootstocks adapted to different soil conditions and different grafted cultivars is widely acknowledged in pear culture. Cydonia rootstocks (clonal) and Pyrus rootstocks (seedling or clonal) have their advantages and disadvantages. In each case, site-specific environmental characteristics, specific cultivar response and production objectives must be considered before choosing the best rootstock. In this study, the influence of three Quince (BA 29, Quince A = MA, Quince C = MC) and a local European pear seedling rootstocks on the scion yield, some fruit quality...
Tipo: Journal article Palavras-chave: TCSA; BA-29; MA; MC; Pear seedlings; Pyrus communis L; Cydonia oblonga L.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0716-97602014000100065
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Postharvest treatments to mitigate the internal browning in "Bartlett" pears. Repositório Alice
ANTONIOLLI, L. R.; CZERMAINSKI, A. B. C.; ZUCOLOTO, M.; SIQUEIRA, D. L..
Internal browning is an important disorder in pear fruit which can lead to economic losses. Pears (Pyrus communis L. cv. Bartlett) were harvested at early harvest maturity of 90 N from a commercial orchard in southern Brazil. Methyl jasmonate, ethanol, and 1-methylcyclopropene vapor treatments were carried out for 24 hours in order to mitigate the internal browning disorder. Fruit were stored for up to 150 days at 0 ± 1 °C and 90 ± 5 % RH. Pears exhibited internal browning in 37 % of the control samples after 90 days of cold storage. However, no internal browning symptoms were observed in the 1-MCP treatment. The first symptoms in 1-MCP samples were noticed after 120 days of cold storage (12 %) and reached 100 % in five days at room temperature....
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Cold storage; Pêras Bartlet; Pyrus communis; Pera; Doenca de planta; Fruta de clima temperado; Pyrus communis L; Ethanol; 1-methylcyclopropene; Methyl jasmonate; Physiological disorder.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1054920
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The pear tree response to phosphorus and potassium fertilization¹. Repositório Alice
BRUNETTO, G.; NAVA, G.; AMBROSINI, V. G.; COMIN, J. J.; KAMINSKI, J..
2015
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Pyrus communis L; Sufficiency level; Phosphate fertilization; Potassium fertilization; Yield.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1029546
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