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Aumento da vida útil pós colheita de pedúnculos de cajueiro anão precoce pela redução da temperatura de armazenamento. Repositório Alice
MOURA, C. F. H.; FIGUEIREDO, R. W. de; ALVES, R. E.; SILVA, E. de O.; ARAÚJO, P. G. L. de; MACIEL, V. T..
Conduziu-se este estudo, realizado no Laboratório de Fisiologia e Tecnologia Pós-Colheita da Embrapa Agroindústria Tropical em Fortaleza (CE), com o objetivo de aumentar o tempo de conservação pós-colheita de pedúnculos dos clones CCP 76 e END 183 de cajueiro anão precoce por meio da redução da temperatura de armazenamento. Foi adotado um fatorial em delineamento inteiramente casualizado, cujos fatores foram os clones e o tempo de armazenamento (0, 5, 10, 15, 20, 25 e 30 dias), avaliados em três repetições. Os frutos, colhidos manualmente, no início da manhã, no Município de Beberibe, Ceará, foram acondicionados em caixas plásticas ainda no campo e transportados para o laboratório onde, acondicionados em bandejas de isopor, foram armazenados a 3,4 ± 0,6ºC...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Cajueiro anão precoce; Caju; Anacardium occidentale; Pedúnculo; Clone; Conservação; Pós-colheita; Resistência à temperatura; Armazenamento; Cashew fruit; Peduncle; Clones; Storage quality; Storage temperature; Marañón; Calidad de almacenaje; Temperatura de almacenamiento.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/663040
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Developmental Responses of Garlic to Temperature and Photoperiod Agricultura Técnica
del Pozo L.,Alejandro; González A.,María Inés.
Bulb initiation and maturity of four Chilean clones of garlic (Allium sativum L.) were studied in controlled and field conditions in order to assess temperature and photoperiod requirements of selected clones. The effect of cold storage temperature prior to planting and photoperiod on bulb initiation was assessed in two clones of garlic. In one experiment bulbs were stored at 4, 7, 10, 13 and 16°C for 20, 40 or 60 days, and planted in pots in a heated greenhouse with a 14 h photoperiod. In a second experiment bulbs of the same clones were stored at 4 and 10°C, and room temperature (> 13°C) for 30 days, and later grown in a heated greenhouse with 8, 10, 12, 14 or 16 h of photoperiod. In the field, days from emergence to bulb initiation and to maturity...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Cold requirement; Storage temperature; Ceiling photoperiod; Allium sativum L..
Ano: 2005 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0365-28072005000200001
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Durée de conservation de la sole (Syacium microrum) du rouget (Pseudupeneus prayensis) et du chinchard (Trachurus trachurus) sous glace et à température ambiante. OceanDocs
Morosov, S.; Tall, A..
Résumé : Des tests organoleptiques, physiques, chimiques et bactériologiques ont été effectués sur trois espèces de poissons de mer de Mauritanie : Syacium microrum (poisson plat) ; Pseudupeneus prayensis (poisson maigre) et Trachurus trachurus (poisson gras) stockés sous glace (0°C) et à température ambiante 22-28°C). Vingt quatre heures après leur capture, les poissons placés à température ambiante étaient déjà putrides (la flore dépassait 1010 UFC/g. Les lots conservés sous glace étaient encore consommables après deux semaines de stockage. La glace retarde bien les phénomènes de vieillissement du poisson.
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Conservation; Fishery technology; Storage temperature; Food conservation; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_15701.
Ano: 1990 URL: http://hdl.handle.net/1834/812
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Effects of biofilm and refrigeration on acerola postharvest conservation Rev. Bras. Frutic.
Maciel,Maria Inês Sucupira; Lima,Vera Lúcia Arroxelas Galvão de; Santos,Eufrásio Souza dos; Lima,Marilene da Silva.
The objective of this work was to compare the effects of four different concentrations of cassava starch film and storage temperature on shelf life and the quality of a genotype of acerola from the Germplasm Active Bank (GAB) of Federal Rural University of Pernambuco, Brazil. Sound orange-reddish acerola fruits were washed with a chlorine solution (100 mg.L-1 active chlorine) and randomly distributed into different lots. The fruits were dipped for 3 min in a cassava starch suspension with concentrations of 1, 2, 3 and 4% (w/v) and the control without coating, stored at 10ºC (85% RH) and 22ºC (85% RH). The total soluble solids (TSS), pH, titratable acidity (TA) and ascorbic acid (AA) were determined at harvest and regular interval during storage. The use of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Malpighia emarginata D.C.; Storage temperature; Cassava starch biofilm.
Ano: 2004 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452004000100044
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Parâmetros de qualidade do leite de cabra armazenado sob frio. Repositório Alice
DUTRA, C. M. C.; SVIERK, B.; RIBEIRO, M. E. R.; PINTO, A. T.; ZANELA, M. B.; SCHMIDT, V..
2014
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Leite de cabra; Composição; Temperatura de conservação; Indicadores bacterianos; Refrigeração; Congelação; Goat milk; Composition; Storage temperature; Bacterial indicators; Refrigeration; Freezing.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1012213
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Postharvest Quality during Refrigerated Storage of 'Nadorcott' Mandarin. Repositório Alice
NARDELLO, I. C.; FLORES CANTILLANO, R. F.; SEIFERT, M.; MELLO-FARIAS, P. C.; MALGARIM, M. B.; OLIVEIRA, R. P. de.
bitstream/item/170609/1/Roberto-Pedroso-Nadorcott-Mandarin.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Storage temperature; Citrus; Conservation.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1084625
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The effect of tuber seed cutting, tuber seed storage temperature and nitrogen fertilization in potato production IPB - Escola Superior Agrária
Martins, Fernando; Rodrigues, M.A.; Coutinho, João.
In the present work, two treatments of die seed tuber, seed cutting and seed storage temperature were studied, with four levels of nitrogen applied once, at planting time. The cut seed gave a better yield in the medium size tubers, 37.8 T/ha and the non-refrigerated seed give a slight increased yield iii this class. The response to nitrogen was better, with 150 kg/ha giving the higher total yield and the higher yields of the two largest tuber classes considered. The effect of cutting the seed tuber must be studied again, as in the present experiment, the total and the commercial yield was higher with cut than with whole seed. With cut seed it is possible to have a large reduction on the production com of the potato crop, as we reduce the cost of the seed...
Tipo: Article Palavras-chave: Seed tuber cutting; Storage temperature; Nitrogen; Production.
Ano: 1999 URL: http://hdl.handle.net/10198/3269
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貯藏溫度與藥劑處理對蝴蝶蘭切花品質之影響 Taiwan Agricultural Research Institute
黃肇家; 陳雪姿; 王自存; Chao-Chia Huang; Hsuen-Tzu Chen; Tsu-Tsuen Wang.
[[abstract]]蝴蝶蘭(Phalaenopsis spp.)切花於2/3花朵已開張之成熟度下採收,在5°C至15°C間6種溫度下貯放7日後,在20°C下瓶插並調查花朵與花苞之壽命。結果顯示花朵和花苞對溫度的敏感性不同,在13°C貯放後有許多花苞會黃化脫落,但是花朵壽命會比15°C貯放者長;在11°C、9°C貯藏7日除了使花苞黃化脫落外,尚出現花朵轉幅失常,花面向下傾斜,花萼綠化等現象;在7°C、5°C貯放7日會使花苞夭折、小花梗與花瓣萎垂、花朵壽命縮短並產生異常之老化症狀,嚴重者產生水浸傷害。切花採收後以silver thiosulfate(STS)預措,並在20°C、11°C與5°C貯放7天,貯藏期間以含蔗糖與8-hydroxyquinoline sulfate(8-HQS)之保鮮液保鮮,在20°C貯放者其瓶插壽命比無藥劑處理者增加一倍,在11°C貯藏者其花苞之黃化與脫落大為減少,但無法改善花苞之開張能力。這些藥劑處理對5°C貯藏切花之壽命及品質則完全沒有幫助。STS預措可使切花之吸水維持穩定,含糖保鮮液則可促進切花之吸水,二者配合使用的效果良好。
Palavras-chave: 蝴蝶蘭切花 貯藏溫度 低溫障礙 藥劑處理 Phalaenopsis cut flower; Storage temperature; Low temperature disorder; Chemical treatment [[classification]]6.
Ano: 1995
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