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Artificial neural networks employment in the prediction of evapotranspiration of greenhouse-grown sweet pepper AGRIAMBI
Pandorfi,Héliton; Bezerra,Alan C.; Atarassi,Roberto T.; Vieira,Frederico M. C.; Barbosa Filho,José A. D.; Guiselini,Cristiane.
ABSTRACT This study aimed to investigate the applicability of artificial neural networks (ANNs) in the prediction of evapotranspiration of sweet pepper cultivated in a greenhouse. The used data encompass the second crop cycle, from September 2013 to February 2014, constituting 135 days of daily meteorological data, referring to the following variables: temperature and relative air humidity, wind speed and solar radiation (input variables), as well as evapotranspiration (output variable), determined using data obtained by load-cell weighing lysimeter. The recorded data were divided into three sets for training, testing and validation. The ANN learning model recognized the evapotranspiration patterns with acceptable accuracy, with mean square error of 0.005,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Microclimate; Sweet pepper; Expert system; Computational vision.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662016000600507
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Continuity, focus and impact: a commented historical perspective on Embrapa Vegetables' extended Capsicum breeding program Horticultura Brasileira
Reifschneider,Francisco JB; Lopes,Carlos A; Ribeiro,Cláudia SC.
ABSTRACT The article describes the origin, development and main results of Embrapa Vegetables' Capsicum breeding program, a continuous activity for more than three decades. The article points out and highlights how partnerships, both in Brazil and abroad, both with the public and the private sectors, were vital to the success of the program. The article also glosses over the development of the Capsicum germplasm bank and its importance to the breeding program, concluding with a set of faced challenges and lessons learned which might be of interest to other similar programs.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Capsicum annuum; C. baccatum; C. frutescens; C. chinense; Hot pepper; Sweet pepper; Chili pepper; Genetics..
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362016000200155
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Desenvolvimento de embalagem plastica para transporte e comercializacao de pimentao. Infoteca-e
LUENGO, R.F.A.; MOITA, W.A..
2000
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Pimentao; Transporte; Embalagem Plastica; Plastico; Comercializacao; Pos-colheita; Capsicum annuum; Sweet pepper; Transportation; Plastic packaging; Plastics; Marketing; Postharvest.
Ano: 2000 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/769302
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Distribuicao de geminivirus na culturas do tomate e pimentao em doze municipios do submedio do Vale Sao Francisco. Repositório Alice
LIMA, M. F.; BEZERRA, I. C.; RIBEIRO, S. G.; AVILA, A. C. de.
bitstream/item/193361/1/a14v26n1.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Geminivirus; Deteccao; Ocorrencia; Vale do Sao Francisco; Brasil; Sweet pepper; Diseases; Capsicum Annuum; Doença; Lycopersicon Esculentum; Pimentão; Tomate; Vírus; Begomovirus; Brazil; Detection; Occurrence; Tomatoes.
Ano: 2001 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/769759
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Estudos de doses de nitrogenio e de potassio aplicadas no pimentao por fertirrigacao em comparacao a adubacao convencional. Repositório Alice
FEITOSA FILHO, J.C.; CAVALCANTE, L.F.; LEITE JUNIOR, G.P.; LOPES, W.F.; SANTOS, C.S.; LOPES, W.F.; PINTO, J. M..
O trabalho teve como objetivo estudar o efeito da reducao de 25% e 50% ou do aumento de 25% nas doses de N e K aplicadas no pimentao via fertirrigacao em relacao as recomendadas para adubacao convencional e quantificar a relacao custo/beneficio em funcao das doses de nitrogenio e potassio de cada tratamento. Avaliou-se oito tratamentos: T1 (100% N + 100% K2O) a lanco comparado aos tratamentos com fertirrigacao:T2(100% N + 100% K2O); T3(100% N + 75% K2O); T4(100% N + 50% K2O); T5(75%N + 100% K2O); T6(50% N + 100% K2O); T7(100% N + 125% K2O) e TB (100% N + 125% K2O). As formas de adubacao nao afetaram o numero de frutos comercial e total/planta e produtividade, porem o diametro, o comprimento e o peso dos frutos comercial e total/planta tiveram valores...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Pimentao; Adubacao; Fertirrigacao; Nitrogenio; Potassio; Quimigacao; Nutricao mineral; Custo de producao; Capsicum annum; Sweet pepper; Fertilizer applications; Fertigation; Chemigation; Nitrogen; Potassium; Mineral nutrition; Production cost.
Ano: 2001 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/134366
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First record of Chrysoperla asoralis and C. argentina (Neuroptera: Chrysopidae) in horticultural felds of La Plata associated with the sweet pepper (Capsicum annuum L.) Rev. Soc. Entomol. Argent.
Haramboure,Marina; Reguilón,Carmen; Alzogaray,Raúl A.; Schneider,Marcela Inés.
Chrisopids are economically significant predators of several agricultural pests. In Argentina, the species recorded of Chrysoperla Steinmann, 1964 are C. externa (Hagen, 1861), C. asoralis (Banks, 1915), C. argentina (González Olazo & Reguilón, 2002) and C. defreitasi (Brooks, 1994). Chrysoperla asoralis and C. argentina have been associated with citric, olive, maize and cotton crops. In the present note, we record for the first time these two species in La Plata and neighboring areas within the Buenos Aires province, in association with the sweet pepper, Capsicum annuum L.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/report Palavras-chave: Chrysoperla asoralis; Chrysoperla argentina; Chrysoperla externa; Sweet pepper.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0373-56802014000200013
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Harvest-Expedition on Protected Cultivation: characterization and prospective study of the challenges and solutions associated with the protected cultivation of vegetable crops Horticultura Brasileira
Vieira,Débora de FA; Clemente,Flávia Maria VT.
ABSTRACT Farmers and the rural extension service in Planaltina, in the Federal District, an important pole of tomato and sweet pepper production in the Brazilian Midwest region, have been observing decreases in yield in protected cultivation lately. Yields are getting back to those registered in initial years of the system’s implementation in the region. Besides, prices paid to farmers dropped due to the retreat in fruit and vegetable consumption by Brazilians registered since 2015, triggering a crisis in the region. The so-called “Harvest-Expedition on Protected Cultivation” brought together Embrapa (Brazilian Agricultural Research Corporation), Emater-DF (Federal District Agency for Technical Assistance and Rural Extension) and SEAGRI-DF (State...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Diagnosis; Tomato; Sweet pepper; Management; Scenarios.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362018000400431
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Inheritance of reaction to Leveillula taurica (Lev.) Arn. in Capsicum annuum L. Scientia Agricola
Blat,Sally Ferreira; Costa,Cyro Paulino da; Vencovsky,Roland; Sala,Fernando Cesar.
The use of fungicides to control powdery mildew in sweet pepper has been ineffective and genetic resistance is the best alternative. Resistance sources identified in Capsicum annuum L. are rare and unsatisfactory. The purpose of this work was to study the inheritance of C. annuum reaction to powdery mildew. Three homozygous powdery mildew resistant parents, HV-12, Chilli and #124 and three susceptible lines, 609, 442 and 428 were used to obtain seven F1's and respectively their generations F2: HV-12 x 609, 442 × HV-12, 428 × HV-12, Chilli × 609, #124 × 609, Chilli × HV-12 and #124 × HV-12. The powdery epidemic was natural using inoculum from highly sporulating susceptible pepper host. Powdery mildew host reaction evaluations were carried out during the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Sweet pepper; Powdery mildew; Genetic resistance; Gene action; Allelism.
Ano: 2005 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162005000100008
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Irrigação de hortaliças em solos cultivados sob proteção de plástico. Infoteca-e
CARRIJO, O. A.; OLIVEIRA, C. A. da S..
Retencao de agua no solo; Qualidade da agua; Temperatura da agua; Metodos de irrigacao; Sulcos; Aspersao; Gotejamento; Xique-xique; Fitas ou tripas; Convencional; Frequencia de irrigacao; Volume de agua a aplicar; Aplicacao de fertilizantes via agua de irrigacao em estufas; Sistema venturi; Sistema de diferencial de pressao ou do tanque; Bombas injetoras; Principais fontes de nutrientes; Recomendacoes de fertirrigacao para algumas hortalicas cultivadas sob protecao de plastico ou PVC; Tomate; Pepino; Pimentao.
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Hortalica; Tomate; Pepino; Pimentao; Irrigacao; Fertirrigacao; Cultivo protegido; Plasticultura; Estufa; Lycopersicon esculentum; Cucumis sativus; Capsicum annuum; Vegetables; Sweet pepper; Tomatoes; Cucumber; Irrigation; Fertirrigation; Protected cultivation; Greenhouses; Plastic house.
Ano: 1997 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/759869
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Levantamento e identificacao de especies de Tospovirus em tomateiro e pimentao no submedio do Vale do Sao Francisco no Distrito Federal. Repositório Alice
LIMA, M. F.; AVILA, A. C. de; RESENDE, R. de O.; NAGATA, T..
Este trabalho teve como objetivo fazer um novo levantamento temporal da ocorrência de espécies de Tospovirus nas culturas do tomateiro e do pimentão no Submédio do Vale São Francisco e no Distrito Federal.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Vira-cabeca; Sorologia; Capsicum anuunn; Sweet pepper; Diseases; Sorology; Doença; Lycopersicon Esculentum; Pimentão; Tomate; Bunyaviridae; Tospovirus; Tomatoes.
Ano: 2000 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/134382
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Metodologia para quantificacao e caracterizacao das perdas pos-colheita de pimentao no varejo. Infoteca-e
LANA, M.M.; NASCIMENTO, E.F. do; MOITA, A.W.; SOUZA, G.S. e; MELO, M.F. de..
1999
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Pimentao; Perda pos-colheita; Avaliacao; Cerrado; Capsicum annuum; Brasilia; Distrito Federal; Brasil; Sweet pepper; Postharvest losses; Evaluation; Brazil.
Ano: 1999 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/handle/doc/768858
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Modern Supply Chains and Product Innovation: How Can Smallholder Farmers Benefit? AgEcon
Schipmann, Christin; Qaim, Matin.
There is an emerging body of literature analysing how smallholder farmers in developing countries can benefit from modern supply chains. However, most of the available studies concentrate on export markets and fail to capture spillover effects that modern supply chains may have on local markets. Here, we analyse the case of sweet pepper in Thailand, which was initially introduced as a product innovation in modern supply chains, but which is now widely traded also in more traditional markets. Using survey data from smallholder farmers and econometric techniques, we show that sweet pepper cultivation contributes significantly to higher household incomes. Strikingly, at this stage, participation in modern supply chains does not lead to higher incomes than...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Adoption; Duration analysis; Impact assessment; Modern supply chains; Product innovation; Sweet pepper; Thailand; Community/Rural/Urban Development; Marketing; Research Methods/ Statistical Methods; C21; C25; C41; Q13.
Ano: 2009 URL: http://purl.umn.edu/51046
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Pragas do pimentao e da pimenta: caracteristicas e metodos de controle. Repositório Alice
FRANÇA, F. H.; BARBOSA, S.; AVILA, A. C..
bitstream/item/184387/1/Praga-do-pimentao-caracteristicas.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Chilli; Sweet pepper; Pest insects; Capsicum Annuum; Controle Químico; Inseticida; Inseto; Pimenta; Pimentão; Praga; Capsicum frutescens; Chemical control; Insecticides; Pepper.
Ano: 1984 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/767150
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Resposta da cultura do pimentao a diferentes doses de N e K aplicadas por fertirrigacao em comparacao a adubacao convencional. Repositório Alice
FEITOSA FILHO, J. C.; LEITE JUNIOR, G. P.; CAVALCANTE, L. F.; SANTOS, C. S.; LOPES, W. F.; PINTO, J. M..
O trabalho teve como objetivo avaliar o efeito da reducao de 25% e 50% ou o aumento de 25% das doses de nitrogenio e potassio aplicadas atraves fertirrigacao em relacao aquelas recomendadas para adubacao convencional na cultura do pimentao. Nao houve diferenca significativa entre os dados do conteudo de nitrogenio, fosforo e potassio nas folhas e nos frutos, produtividade dos frutos total e dos frutos comercial do tratamento com fertirrigacao com doses completas de nitrogenio e potassio em relacao aqueles com reducao em ate 50% ou aumento de 25% nas doses desses elementos; o aumento em 25% na dose do potassio apresentou efeito antagonico nos niveis de nitrogenio nos frutos; os valores das variaveis do tratamento sob fertirrigacao com doses completas de...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Gotejamento; Nutricao mineral; Capsicum annum; Sweet pepper; Fertilizer applications; Mineral nutrition; Drip irrigation; Adubação; Fertirrigação; Nitrogênio; Pimentão; Potássio; Fertigation; Nitrogen; Potassium.
Ano: 2001 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/134365
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基徵草蛉對設施甜椒害蟲之防治效果評估 Taiwan Agricultural Research Institute
盧秋通; 王清玲; Chiu-Tung Lu; Chin-Ling Wang.
[[abstract]]本文係應用基徵草蛉 (Mallada basalis (Walker)) 幼蟲釋放在簡易網室內進行甜椒害蟲防治效果評估,並調查植株上之害蟲種類,以作為生物防治之參考資訊。甜椒上之害蟲種類首次發現Phenacoccus屬之粉介殼蟲在該作物上為害。每株釋放草蛉幼蟲3隻,每7 日釋放一次,結果顯示草蛉防治棉蚜等小型害蟲具有效果;釋放草蛉之植株生長情形良好,採收之果粒明顯較對照組為重,果粒長度及寬度亦比對照組為大,且果形亦佳。
Palavras-chave: 基徵草蛉 甜椒 生物防治 Mallada basalis; Sweet pepper; Biological control [[classification]]5.
Ano: 2006
Registros recuperados: 15
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