Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Biochemical characterization of a Kunitz inhibitor from Inga edulis seeds with antifungal activity against Candida spp. Repositório Alice
DIB, H. X.; OLIVEIRA, D. G. L. de; OLIVEIRA, C. F. R. de; TAVEIRA, G. B.; MELLO, E. de O.; VERBISCK, N. V.; CHANG, M. R.; CORRÊA JUNIOR, D.; GOMES, V. M.; MACEDO, M. L. R..
We describe the characterization of IETI, the first trypsin inhibitor purified from Inga edulis, a tree widely distributed in Brazil. Two-step chromatography was used to purify IETI, a protein composed of a single peptide chain of 19,685.10 Da. Amino-terminal sequencing revealed that IETI shows homology with the Kunitz family, as substantiated by its physical?chemical features, such as its thermal (up to 70 °C) and wide-range pH stability (from 2 to 10), and the value of its dissociation constant (6.2 nM). IETI contains a single reactive site for trypsin, maintained by a disulfide bridge; in the presence of DTT, its inhibitory activity was reduced in a time- and concentration-dependent manner. IETI presented activity against Candida ssp., including C....
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Candida buinensis; Trypsin inhibitors; Membrane permeability; Candida tropicalis.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1106185
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effect of soaking on the nutritional quality of pequi (Caryocar brasiliense Camb.) peel flour Ciênc. Tecnol. Aliment.
Siqueira,Beatriz dos Santos; Soares Júnior,Manoel Soares; Fernandes,Kátia Flávia; Caliari,Márcio; Damiani,Clarissa.
Pequi peel comprises 76% of the whole fruit and it is discarded during consumption. Thus, pequi peel has been considered a solid residue, although it has potential for use in various applications. Limitations in the use of this material are mainly due to the lack of information of its nutritional composition, especially about the toxic or antinutritional factors. Soaking is often used to prepare complementary foods and has been reported to be beneficial for enhancing nutritive value. The effect of soaking on the nutritional quality of pequi peel flour was determined by measuring changes in chemical composition, antinutritional factors, total phenols and in vitro protein and starch digestibility. The results showed that 24 h of maceration increases the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Phytates; Trypsin inhibitors; Hemagglutinating activity.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612013000300018
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Inibidores de papaina e tripsina em frações proteicas de sementes de Libidibia ferrea (Mart. ex Tul.). Repositório Alice
ALVES, J. P. de A.; FIGUEIREDO, M. F.; EGITO, A. S. do; SALLES, H. O.; ANDRADE, L. B. da S..
Verificar a inibição da papaína e da tripsina por frações protéicas de sementes de Libidibia ferreae seu perfil eletroforético.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Libidibia ferreae; Protease serínica; Protease cisteínica; Compostos bioativos; Jucá; Caesalpinia ferrea; Semente; Espécie nativa; Inibidor de proteína; Tripsina; Inibidor de enzima; Papaína; Leguminosa; Extrato vegetal; Enzyme inhibitors; Extracts; Proteinase inhibitors; Trypsin inhibitors; Indigenous organisms.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/973737
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional