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From grape to wine: Fate of ochratoxin A during red, rose, and white winemaking process and the presence of ochratoxin derivatives in the final products. Repositório Alice
FREIRE, L.; BRAGA, P. A. C.; FURTADO, M. M.; DELAFIORI, J.; DIAS-AUDIBERT, F. L.; PEREIRA, G. E.; REYES, F. D.; CATHARINO, R. R.; SANT'ANA, A. S..
The presence of ochratoxin A (OTA) in wine is mainly due to the contamination of grapes by Aspergillus carbonarius and A. niger, still in the vineyard or at stages prior to winemaking. Throughout winemaking process, although there is a reduction in OTA levels, modified mycotoxins may also be formed. In fact, modified mycotoxins are compounds that normally remain undetectable during the conventional analysis used for the parent toxin. In this context, the current study aimed to evaluate the effect of grape variety and winemaking steps on OTA fate as well as the formation of modified ochratoxins. White, rose and red wines were prepared from Muscat Italia, Syrah and Touriga Nacional varieties, respectively. OTA was determined during different steps of...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: A carbonarius; A niger; Masked mycotoxin; Modified ochratoxin; UHPLC-MS; Mass spectrometry.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1126875
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Metabolômica untargeted por UHPLC-MS em processos pré-tratamento biológico de torta de pinhão manso por macrobasidiomicetos. Repositório Alice
SOUZA, M. A.; GUIMARÃES, M. B.; RIBEIRO, J. A. de A.; RODRIGUES NETO, J. C.; MENDONCA, S.; SIQUEIRA, F. G. de; ABDELNUR, P. V..
bitstream/item/184251/1/EnPI-2018-5.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Macrofungos; Perfil químico; UHPLC-MS; Jatropha Curcas.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1097261
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Prospecção de genes tecido específico e metabólitos em Elaeis spp. Repositório Alice
VARGAS, L. H. G..
2014
Tipo: Outras publicações científicas (ALICE) Palavras-chave: Genoma; Palma de óleo; Caiaué; UHPLC-MS; Expressão relativa.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1005510
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