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Bebida láctea caprina com suco de uva potencialmente probiótica: viabilidade de cepas de Lactobacillus rhamnosus e aceitabilidade sensorial. Repositório Alice
BARCELOS, S. C. de; OLIVEIRA, I. C. S. de; EGITO, A. S. do; TEIXEIRA-SÁ, D.; SANTOS, K. M. O. dos..
Ojetivou-se desenvolver uma bebida láctea fermentada caprina adicionada de suco integral de uva, utilizando duas cepas de Lactobacillus rhamnosus, uma comercial e outra nativa, isolada a partir de queijos artesanais e selecionada em função de propriedades probióticas e tecnológicas .
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Lactobacillus rhamnosus; Bebida láctea nativa; Alimento funcional; Probiótico; Suco de uva; Bebida fermentada; Tecnologia de alimento; Processamento de alimento; Leite de cabra; Bebida fermentada; Caprino; Produto derivado do leite; Soro de leite; Food technology; Goat milk; Health foods; Whey; Probiotics; Fermented foods.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1054577
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Cheese whey as a soil conditioner NWISRL
Robbins, Charles W.; Lehrsch, Gary A..
Tipo: Book Section Palavras-chave: Whey; Mass Import - autoclassified (may be erroneous).
Ano: 1998 URL: http://eprints.nwisrl.ars.usda.gov/807/1/957.pdf
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Cheese whey as an amendment to disturbed lands: Effects on soil hydraulic properties NWISRL
Lehrsch, Gary A.; Robbins, Charles W..
Tipo: Conference or Workshop Item Palavras-chave: Whey; Mass Import - autoclassified (may be erroneous).
Ano: 1994 URL: http://eprints.nwisrl.ars.usda.gov/910/1/836.pdf
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Cheese whey as an amendment to disturbed lands: Effects on soil hydraulic properties NWISRL
Lehrsch, Gary A.; Robbins, Charles W..
Please contact the NWISRL if you have a copy of this publication.
Tipo: Technical Bulletin Palavras-chave: Whey; Mass Import - autoclassified (may be erroneous).
Ano: 1994
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Cheese whey effects on surface soil hydraulic properties NWISRL
Lehrsch, G.A.; Robbins, C.W..
Tipo: Article Palavras-chave: Whey; Mass Import - autoclassified (may be erroneous).
Ano: 1996 URL: http://eprints.nwisrl.ars.usda.gov/672/1/923.pdf
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Chemical oxygen demand fate from cottage cheese (acid) whey applied to a sodic soil NWISRL
Jones, S.B.; Hansen, C.L.; Robbins, C.W..
Tipo: Article Palavras-chave: Whey; Chemistry; Mass Import - autoclassified (may be erroneous).
Ano: 1993 URL: http://eprints.nwisrl.ars.usda.gov/594/1/793.pdf
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Combining cottage cheese whey and straw reduces erosion while increasing infiltration in furrow irrigation NWISRL
Brown, M. J.; Robbins, C. W.; Freeborn, L. L..
Tipo: Article Palavras-chave: Sraw residue; Straw residue; Whey; Erosion; Mass Import - autoclassified (may be erroneous).
Ano: 1998 URL: http://eprints.nwisrl.ars.usda.gov/1259/1/963.pdf
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Cottage cheese (acid) whey effects on sodic soil aggregate stability NWISRL
Lehrsch, G.A.; Robbins, C.W.; Hansen, C.L..
Tipo: Article Palavras-chave: Whey; Mass Import - autoclassified (may be erroneous).
Ano: 1994 URL: http://eprints.nwisrl.ars.usda.gov/616/1/835.pdf
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Efeito do fornecimento de colostro caprino na transferência de imunidade passiva e no estresse de cordeiros. Repositório Alice
MELO, F. C. C. de..
Resumo: O presente trabalho teve como objetivo avaliar a influência do manejo de fornecimento de colostro de cabra na aquisição de imunidade passiva de cordeiros até o desmame, mediante a determinação da proteína total, albumina, globulina e gamaglutamiltransferase (GGT) como possíveis indicadores de transferência de imunidade passiva, bem como a dinâmica dos perfis bioquímicos de glicose, creatinina, uréia, cortisol. Foram utilizados 20 cordeiros, machos e fêmeas, com graus de sangue variados, nascidos de mães pluríparas, no qual 10 cordeiros receberam um fornecimento adicional de 10% do peso vivo de colostro caprino termizado, após o parto, dividido em quatro porções e 10 cordeiros permaneceram com a mãe e se alimentaram com colostro ad libitum. Os...
Tipo: Tese/dissertação (ALICE) Palavras-chave: Caprino; Cabra; Cordeiro; Colostro; Imunoglobulina; Cortisol; Soro de leite; Proteína; Goats; Lambs; Colostrum; Hydrocortisone; Kids; Whey; Immunoglobulins; Proteins.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/997242
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Effects of acidic cottage cheese whey on chemical and physical properties of a sodic soil NWISRL
Robbins, C.W.; Lehrsch, G.A..
Tipo: Article Palavras-chave: Whey; Mass Import - autoclassified (may be erroneous).
Ano: 1992 URL: http://eprints.nwisrl.ars.usda.gov/571/1/763.pdf
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Elaboração de bebida láctea caprina sabor uva fermentada com L. rhamnosus. Repositório Alice
OLIVEIRA, I. C. S. de; BARCELOS, S. C. de; SANTOS, K. M. O. dos..
2013
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Alimentos funcionais; Probiótico; Lactobacillus rhamnosus LR32; Bebida fermentada; Suco de uva; Bebida láctea nativa; Caprino; Leite de cabra; Processamento de alimento; Produto derivado do leite; Tecnologia de alimento; Soro de leite; Fermented foods; Goat milk; Health foods; Food technology; Whey; Probiotics.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/980404
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Extractable Potassium and Soluble Calcium, Magnesium, Sodium, and Potassium in Two-Whey-Treated Calcareous Soils NWISRL
Robbins, C.W.; Hansen, C.L.; Roginske, M.F.; Sorensen, D.L..
Tipo: Article Palavras-chave: Whey; Calcareous soil; Potassium; Mass Import - autoclassified (may be erroneous).
Ano: 1996 URL: http://eprints.nwisrl.ars.usda.gov/665/1/910.pdf
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Improvement of SCP production and BOD removal of whey with mixed yeast culture Electron. J. Biotechnol.
Moeini,Hassan; Nahvi,Iraj; Tavassoli,Manoochehr.
This research emphasizes on single cell protein (SCP) production and Biochemical Oxygen Demand (BOD) removal from whey with mixed yeast culture. For this purpose, 11 yeast strains were isolated from dairy products (M1-M11) and the strains were identified by morphological and physiological properties. These yeast strains were tested for their ability to reduce the BOD and to produce SCP from whey. Among these strains, K. lactis (M2) had the most SCP production from whey with the yield of 11.79 g/l. Ammonium sulphate as nitrogen source had an increasing effect on biomass yield. The mixed culture of the isolated yeast strains with Saccharomyces cerevisiae was used in order to increase the biomass yield and BOD removal. The highest biomass yield (22.38 g/l)...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Beta-galactosidase; BOD; Candida versatilis; Kluyveromyces lactis; Kluyveromyces marxianus; Mixed culture; SCP; Whey.
Ano: 2004 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-34582004000300006
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Influência da adição de soro de queijo minas frescal de cabra na aceitação de bebidas lácteas sabor chocolate preparadas com leite de cabra. Repositório Alice
VIEIRA, A. D. S.; PONTES, L. M. F.; AGUIAR, A. L. L. e; SILVA, M. M. G. da; PONTE, L. V. B. da; VALLE, K. B. do; SANTOS, K. M. O. dos; SILVA, L. M. F. da; BURITI, F. C. A..
O presente trabalho teve como objetivo avaliar a aceitação de bebidas lácteas sabor chocolate preparadas com leite de cabra e soro de queijo minas frescal caprino, visando o aproveitamento do soro proveniente da produção de queijos. Pode-se concluir que as variações de percentual de soro de queijo das bebidas lácteas sabor chocolate avaliadas não são percebidas pelo consumidor, levando em conta os aspectos sensoriais estudados. A bebida que recebeu o maior percentual de soro (tratamento A) foi a melhor avaliada sensorialmente e com relação à intenção de compra, mostrando que a estratégia de aproveitamento do soro de queijos caprinos na fabricação de bebidas lácteas é eficiente.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Queijo de cabra; Bebida láctea; Bebida fermentada; Caprino; Leite de cabra; Tecnologia de alimento; Soro de leite; Produto derivado do leite; Goat cheese; Goat milk; Food technology; Whey.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/658172
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Instrumental texture and sensory evaluation of fermented dairy beverages processed with reconstituted goat whey powder and a co-culture of Streptococcus thermophilus and Lactobacillus casei. Repositório Alice
PEREIRA, A. M. de S.; SILVA, G. dos S.; ALMEIDA, R. D.; SALLES, H. O.; SANTOS, K. M. O. dos; FLORENTINO, E. R.; BURITI, F. C. A..
Sazetak: The effects of Lactobacillus casei BGP93 used as adjunct culture on the physicochemical, textural and sensory characteristics of a dairy beverage processed with goat Coalho cheese whey powder and Streptococcus thermophilus TA-40 as starter (ST-LC beverage) were investigated in comparison to a control product (ST beverage) without L. casei. No significant differences were observed between the ST and ST-LC trials concerning the acidification pattern throughout the fermentation process (P>0.05). Post-acidification was also not observed for both trials since their pH values were maintained stable, without significant differences during 21 days at 4 ± 1 °C. This pH stability reinforced the maintenance of firmness, consistency, cohesiveness and...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Lactobacilli adjunct cultures; Bebida fermentada; Processamento de alimento; Keeping quality; Milk products; Organoleptic analysis; Caprino; Leite de cabra; Produto derivado do leite; Preservação de alimento; Armazenamento de alimento; Análise organoléptica; Subproduto; Soro de leite; Acidification; Goat milk; Lactobacillus casei; Byproducts; Whey.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1087764
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Phosphorus status of calcareous and sodic soils treated with cheese whey NWISRL
Robbins, C.W.; Hansen, C.L.; Roginske, M.F.; Sorensen, D.L..
Tipo: Article Palavras-chave: Whey; Calcareous soil; Phosphorous; Mass Import - autoclassified (may be erroneous).
Ano: 1997 URL: http://eprints.nwisrl.ars.usda.gov/675/1/931.pdf
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Sodic soil reclamation using cottage cheese (acid) whey NWISRL
Jones, S.B.; Robbins, C.W.; Hansen, C.L..
Tipo: Article Palavras-chave: Whey; Mass Import - autoclassified (may be erroneous).
Ano: 1993 URL: http://eprints.nwisrl.ars.usda.gov/592/1/791.pdf
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Therapeutic properties of whey used as fermented drink Rev. Microbiol.
Kar,T.; Misra,A.K..
Bioconversion of whey for preparation of beverage was standardized by utilizing yoghurt cultures. The product, wheyghurt drink, made with 4% yoghurt cultures inoculated in deproteinized whey (4.8% lactose, 0.66% ash, 0.46% fat and 0.40% protein adjusted to pH 6.4) and incubated at 42oC for 8h had all the technological requisite and dietetic criteria required in the product. The factors affecting the antibacterial activity of wheyghurt drink against Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Shigella dysenteriae and Bacillus cereus were determined. There was a significant variation (P<0.05) in the antibacterial activity of wheyghurt drink with different levels of inoculum (1,2,4, and 8%) and concentration of sugar at 37, 42 and 45oC. Incubation at 42oC...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Whey; Yoghurt; Antibacterial activity.
Ano: 1999 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0001-37141999000200015
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Whey NWISRL
Robbins, C.W..
Tipo: Book Section Palavras-chave: Whey; Mass Import - autoclassified (may be erroneous).
Ano: 1995 URL: http://eprints.nwisrl.ars.usda.gov/790/1/885.pdf
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Whey upgrading by enzyme biocatalysis Electron. J. Biotechnol.
Illanes,Andrés.
Whey is a co-product of processes for the production of cheese and casein that retains most of the lactose content in milk. World production of whey is estimated around 200 million tons per year with an increase rate of about 2%/per year. Milk production is seasonal, so surplus whey is unavoidable. Traditionally, whey producers have considered it as a nuisance and strategies of whey handling have been mostly oriented to their more convenient disposal. This vision has been steadily evolving because of the upgrading potential of whey major components (lactose and whey proteins), but also because of more stringent regulations of waste disposal. Only the big cheese manufacturing companies are in the position of implementing technologies for their recovery and...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Beta-galactosidase; Enzyme catalysis; Lactose; Oligosaccharides; Prebiotics; Whey.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-34582011000600009
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